Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25740
De la 07 Ianuarie 2003
122911389

Medicul Mihai Lucan si fiul sau au fost retinuti de procurorii DIICOT

  • 21 December 2017, 23:00
Medicul Mihai Lucan si fiul acestuia au fost retinuti pentru 24 de ore de catre procurorii DIICOT, pentru delapidare si constituirea unui grup infractional organizat, scrie News.ro, citand surse judiciare. Mihai Luican si fiul sau au fost audiati joi peste 7 ore de procurori. Surse judiciare citate de Adevarul arata ca acasa la Lucan acasa au fost gasiti in timpul perchezitiei 600.000 de euro.
In acelasi dosar au mai fost retinuti, joi, doi directori ai Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj - Dan Emil Fofiu - Sanpatreanu si Sanda Rodica Baciu. Sanpatreanu este director administrativ in cadrul institutului, iar Baciu este director economic.
Procurorii DIICOT au facut miercuri cinci perchezitii la Cluj, una fiind la clinica medicala privata a familiei Lucan, intr-o cauza vizand destructurarea unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunii de delapidare cu consecinte deosebit de grave.
Potrivit procurorilor, membrii grupului au prejudiciat Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, inclusiv prin folosirea unui aparat utilizat in tratarea diferitelor forme de cancer prin crioterapie, aparat care a fost transferat la clinica privata fara acte, consumabilele necesare find achitate tot de institut. Astfel au fost tratati 159 de pacienti, findu-le percepute sume cuprinse intre 3000 si 6.700 euro/interventie.
Pe langa medicul Mihai Lucan, suspecti in acest dosar mai sunt Valeriu Ciprian Mihai Lucan si Dan Emil Fofiu Sanpetreanu, care, potrivit procurorilor, au constituit un grup infractional organizat, in calitate de angajati ai Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca, avand ca scop insusirea, folosirea, traficarea, dupa caz, a bunurilor aflate in patrimoniul institutului., respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de catre angajatii acestei unitati sanitare, in beneficiul clinicii medicale apartinand SC LUKMED SRL.
Perioada vizata este inceputul anului 2005 - sfarsitul anului 2016, cand, prin faptele lor, suspectii au prejudiciat institututul cu o suma in cuantum de 5.169.406,91 lei. Aceasta suma reprezinta contravaloarea serviciilor medicale constand in determinarile anatomo-patologice, a spitalizarii unui mare numar de pacienti si a materialelor/bunurilor cu destinatie in domeniul sanitar utilizate in cadrul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sapte ambasadori din UE, avertisment dur pentru Puterea PSD-ALDE:
Sa evite orice actiune care ar putea duce la slabirea independentei sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei
Premierul Tudose: Guvernul va da aviz negativ pe proiectul de lege al lui Dragnea si Tariceanu pentru Casa Regala.
Romania, din cate stiu eu, e republica, nu monarhie
Vasile Dincu, audiat la DNA in dosarul Belina
Niculae Badalau, despre afirmatiile premierului privind statutul Casei Regale:
Mihai Tudose nu este presedintele PSD
Senatorii USR au impartit "Ferma Animalelor" colegilor din PSD,
o parte dintre senatori au aruncat cartea pe jos. Printre ei - Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei/ Florina Presada: Domnul Brailoiu m-a injurat. Voi face o plangere la Biroul Permanent al Senatului
Surse: Adunarea generala a Inaltei Curti a decis sesizarea CCR
in legatura cu modificarea Statutului magistratilor
Calin Popescu Tariceanu, nemultumit de legile justitiei:
Mi-as fi dorit o reforma mai ampla si mai curajoasa. S-a facut un minim necesar in conditiile unei presiuni publice care denota putina cunoastere
Liderul PPE: E o zi trista pentru Romania si pentru toti cetatenii romani
care au demonstrat pe strazi sa apere independenta justitiei. Regret profund votul UDMR / Scrisoarea lui Kelemen Hunor catre Joseph Daul
Mihai Tudose revine cu explicatii legate de Casa Regala:
Utilitate publica, ca si fundatie, da / Fara drepturi financiare pentru urmasi
Bancul zilei: Model patern
Horoscopul zilei de 22.12.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog