„Ca în fiecare an vom pregăti feluri de mâncare mai de sărbătoare, ca pe cât posibil pacienţii care vor fi nevoiţi să râmână în spital să simtă şi ei că este sărbătoare. Sunt unii la care nu pot veni rudele.
Le vom pregăti şi friptură, vor avea şi cozonac. Am pregătit şi nişte fructe, prăjiturele, să fie cât de cât mai altfel decât este în restul zilelor. La toate secţiile vrem ca bolnavii care rămân internaţi în spital să fie mulţumiţi de mâncare”, a declarat Gheorghe Damian, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati”.
Tot cu un meniu de sărbătoare se pregăteşte şi Spitalul de Recuperare Sf. Gheorghe. Gabriela Varzari, managerul acestei unităţi, susţine că s-a făcut aprovizionarea cu fructe pentru acest meniu de sărbătoare, se pregătesc şi cozonacii, iar din meniu nu va lipsi carnea.
„De fiecare dată, la bucătăria noastră s-a pregătit ceva mai deosebit pentru sărbători. Este firesc şi efortul financiar nu este deosebit pentru că în această perioadă sunt puţini pacienţi care mai rămân internaţi. Cei mai mulţi fac tot posibilul să ajungă în familii de sărbători”, a precizat şi Gabriela Varzari, managerul Spitalului de Recuperare.
Ieri, în spitalele botoşănene mai erau persoane care nu au putut să se externeze din cauză că nu aveau cum ajunge acasă, în localităţile din nordul judeţului unde mai erau încă drumuri înzăpezite. (Doina Marcu)