Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
11897
De la 07 Ianuarie 2003
83705314

Mici, bere și dosare penale ą la Vanghelie-PSD pentru candidaţii USR PLUS din Botoşani

  • 30 November 2020, 14:52
Īn publicaţia Evenimentul zilei, ediţia din 28 noiembrie 2020, sub semnătura jurnalistei Ada Măceşan s-a publicat articolul intitulat „Penali şi traseişti pe listele lui Barna. Arad – Botoşani – Olt, triunghiul imoral al USR +”, articol din care am extras partea care se referă la judeţul nostru intitulat㠄Mici, bere și dosare penale ą la Vanghelie-PSD pentru candidaţii USR PLUS din Botoşani”
. Redau mai jos acest fragment desprins din reportaj şi care prezintă un interes public aparte pentru cei care vor merge duminică la vot, cu precizarea că despre fraţii cCmpanu am mai scris recent cāteva reportaje, atāt despre Ciprian Cīmpanu cum a ajuns candidatul USR la primăria Albeşti cāt şi despre fratele său Bogdan, pus de PNL şef la APIA Botoşani prin preşedintele Costel Şoptică, deşi acesta era deja cercetat penal la DNA Suceava pentru fraudare de fonduri publice cu destinaţie de subvenţii către fermieri şi ţărani.

Năravurile PSD se pare să afecteze și candidații USR PLUS din zona Moldovei. Cristian Cīmpanu, aflat pe poziția 2 a listei USR PLUS pentru Senat din județul Botoșani, este, la prima vedere, un fermier de succes și un om nou īn politică. Prima lui ieșirea la rampă s-a petrecut la alegerile locale din septembrie, cānd a candidat la primăria unei comune din județ, făcānd o campanie īn stil Vanghelie, cu mici și bere, asigurāndu-i īnsă pe alegători c㠄totul pleacă de la oameni” (vezi foto) și că e nevoie de o schimbare īn politica locală.
Cetățenii din comună n-au fost convinși de promisiunile lui Cristian Cīmpanu și nu l-au ales, dar USR PLUS a remarcat potențialul aspiratului la funcția de primar și a decis să-l propună pentru un fotoliu de senator la alegerile din 6 decembrie.
„Problema este īnsă că există o anchetă DNA pe numele lui Cristian Cīmpanu și al unora dintre rudele sale. Biroul DNA Suceava are īn lucru o anchetă care vizează modul īn care Cristian Cīmpanu, membru fondator al unei cooperative agricole locale din comuna Albești, Botoșani, a utilizat fondurile provenite din subvențiile primite. Cu alte cuvinte, banii – sute de milioane de lei din subvenții, anual – ar fi fost utilizați īn scopuri personale de către Cristian Cīmpanu, īn vederea achiziționării de utilaje agricole pentru ferma deținută de către acesta și membrii familiei sale.
Ancheta i-ar viza atāt pe tatăl acestuia, cāt și pe fratele său. E de menționat, īn context, că fratele lui Cristian Cīmpanu, Bogdan Cīmpanu, conduce APIA Botoșani, instituția care acordă subvențiile pentru terenurile agricole, deținānd, pe rānd, funcțiile de director general și director adjunct. Tatăl lui Cristian Cīmpanu, pe de altă parte, a intrat īn acest an īn USR PLUS, după ce a trecut prin mai multe partide și a fost propulsat direct pe locul 3 al listei de candidați la consiliul local din Albești, fiind acum consilier local, alături de fiul său.
E de notat că, īn campania pentru alegerile locale, Cristian Cīmpanu a fost implicat īntr-un alt scandal, fiind acuzat de propriii consăteni de administrarea abuzivă, prin acțiuni de intimidare, a terenurilor agricole ale oamenilor, terenuri pe care le are īn arendă. De asemenea, autoritățile locale au fost sesizate că hectare īntregi de pășune, luate īn arendă de Cristian Cīmpanu de la Consiliul Local, au fost arate și declarate īn mod abuziv teren agricol, pentru īncasarea de subvenții agricole.” (Ada Măceşan)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămānii: Oportunitate matrimonială imorală
Horoscopul săptămānii 23 – 29.11.2020
Tupeul şi sfidarea autorităţilor de către Teodosie vine de la Mache
Ioan Rotundu
Consideraţii pe seama peşterii unde se spune că s-a adăpostit apostolul Andrei
Ioan Rotundu
Epigrama săptămānii
Ioan Mamaische
Cine şi ce interese are cu făcătura numită Drumul „Vămii”
Ioan Rotundu
Cine este adevăratul descoperitor al mormāntului lui Vasile Eminovici
Ioan Rotundu
Pānă unde pot merge cei din PSD Botoşani cu neruşinarea şi tupeul politic
Ioan Rotundu
Da, crucea este a lui Vasile Eminovici dar mormāntul… discutabil!
Ioan Rotundu
COMUNICAT DE PRESĂ PNL Botosan
Anunţ angajare PRIMĂRIA COMUNEI CORNI
Un vot pentru răul cel mic. Dar care o fi acela?
Ioan Rotundu
Mită electorală īn amestec cu promiscuitate la Adăşeni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă