Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Mondene
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17489
De la 07 Ianuarie 2003
122903138

Mihai Tudose revine cu explicatii legate de Casa Regala:

  • Utilitate publica, ca si fundatie, da / Fara drepturi financiare pentru urmasi
  • 21 December 2017, 23:00
Premierul Mihai Tudose a revenit joi asupra afirmatiilor legate de Casa Regala, declarandu-se de acord cu statutul de "utilitate publica ca si fundatie", dar nu si cu acordarea de drepturi financiare pentru urmasii Regelui Mihai I.
"Utilitate publica ca si fundatie, da ... drepturile urmarsilor ... pai nici la alti sefi de stat nu avem acest tip de drepturi ... daca dam la toti urmasii sefilor de stat...", a comentat Tudose, pe holurile Palatului Parlamentului, la intrebarile ziaristilor.
Anterior, in aceeasi zi, Tudose declarase ca Guvernul va da aviz negativ proiectului de lege initiat de Liviu Dragnea si Calin PopescuTariceanu prin care Casa Regala ar urma sa primeasca o serie de facilitati si avantaje materiale. "Romania, din cate stiu eu, e republica, nu monarhie. Casa Regala are suficiente proprietati - Savarsin, Peles - unde isi poate stabili resedinta", a declarat Tudose la o intalnire cu ziaristi.
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, au depus pe 8 noiembrie o initiativa legislativa pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei.
Propunerea legislativa prevede recunoasterea acesteia ca persoana juridica de drept privat si acordarea statutului de utilitate publica. In plus, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei, ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat, si cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfasurarea optima a activitatilor si functiilor de reprezentare ale acesteia.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicul Mihai Lucan si fiul sau au fost retinuti de procurorii DIICOT
Sapte ambasadori din UE, avertisment dur pentru Puterea PSD-ALDE:
Sa evite orice actiune care ar putea duce la slabirea independentei sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei
Premierul Tudose: Guvernul va da aviz negativ pe proiectul de lege al lui Dragnea si Tariceanu pentru Casa Regala.
Romania, din cate stiu eu, e republica, nu monarhie
Vasile Dincu, audiat la DNA in dosarul Belina
Niculae Badalau, despre afirmatiile premierului privind statutul Casei Regale:
Mihai Tudose nu este presedintele PSD
Senatorii USR au impartit "Ferma Animalelor" colegilor din PSD,
o parte dintre senatori au aruncat cartea pe jos. Printre ei - Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei/ Florina Presada: Domnul Brailoiu m-a injurat. Voi face o plangere la Biroul Permanent al Senatului
Surse: Adunarea generala a Inaltei Curti a decis sesizarea CCR
in legatura cu modificarea Statutului magistratilor
Calin Popescu Tariceanu, nemultumit de legile justitiei:
Mi-as fi dorit o reforma mai ampla si mai curajoasa. S-a facut un minim necesar in conditiile unei presiuni publice care denota putina cunoastere
Liderul PPE: E o zi trista pentru Romania si pentru toti cetatenii romani
care au demonstrat pe strazi sa apere independenta justitiei. Regret profund votul UDMR / Scrisoarea lui Kelemen Hunor catre Joseph Daul
Bancul zilei: Model patern
Horoscopul zilei de 22.12.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog