Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19454
De la 07 Ianuarie 2003
122879521

Mii de oameni au iesit in strada la Dresda pentru a le ura "bun venit" refugiatilor

  • 30 August 2015, 23:00
Un numar mare de oameni - 1.000 potrivit Politiei, 5.000 potrivit organizatorilor - au iesit in strada sambata la Dresda, în estul Germaniei, pentru a le ura "bun venit" refugiaţilor din landul Saxonia, anunta Mediafax. Germania se confruntă cu un val fără precedent de refugiaţi, iar landul Saxonia a fost in utlima vreme teatrul unor incidente xenofobe.

Oficiul federal din Germania responsabil cu refugiatii estimeaza ca in 2015 vor exista 800 de mii de cereri de azil.
Manifestantii care au iesit in strada la Dresda au răspuns la apelul organizaţiei de luptă împotriva extremei-drepte "Alianţa Anti-Nazişti" si au afisat pancare pe care scria "Să împiedicăm astăzi pogromul de mâine".
"Suntem aici pentru că ceea ce se întâmplă în Germania şi mai ales în Saxonia este insuportabil. Ura împotriva refugiaţilor, care vin aici pentru că nu mai pot trăi în ţările lor, pentru că au trecut prin război (...), cred că nu ar trebui să existe într-o ţară bogată", a declarat o femeie care a paricipat la manifestatie.
Saxonia, landul a cărui capitală este Dresda, a cunoscut mai multe incidente grave împotriva refugiaţilor şi este fieful mişcării islamofobe Pegida (Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului), ale cărei manifestaţii au reunit până la 25.000 de persoane în ianuarie.
La Heidenau, un mic oraş cu 16.000 de locuitori situat la câţiva kilometri sud de Dresda, confruntări soldate cu zeci de răniţi au avut loc la sfârşitul sătămânii trecute între poliţişti şi militanţi de extremă-dreapta, care manifestau împotriva unui centru de refugiaţi.
Miercuri, cancelarul german Angela Merkel a ales Heidenau pentru prima sa vizită la un centru de refugiaţi. Huiduită de manifestanţi de extremă-dreapta, Merkel a afirmat că în Germania nu există "toleranţă pentru cei care pun sub semnul întrebării demnitatea altora
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Minunata sală de „Futnnes” de la Vlăsâneşti
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Dispută pe seama cocoşului
Horoscopul zilei de 31.08.2015
Reţeta zilei: Coaste de porc marinate la grătar
Botoşani: Tehnica prin care medicul Oprişanu şi-a ţepuit partenerul de afaceri
Ioan Rotundu
Păguboasa administraţie a primarului Portariuc
Ioan Rotundu
Cod portocaliu si galben de canicula
Vasile Blaga: Trebuie sa ne prinda alegerile la guvernare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog