Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16329
De la 07 Ianuarie 2003
122876396

Ministerul Educatiei a trimis inspectoratelor scolare o nota prin care le anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare

  • neaprobate de minister si ca in caz contrar vor fi sesizate "organele abilitate"
  • 13 September 2017, 23:00
Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a transmis o nota inspectoratelor scolare judetene si al municipiului Bucuresti prin care anunta ca este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de minister, iar in cazul in care nu este respectata aceasta obligatie atunci MEN "isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate", informeaza News.ro.
In documentul respectiv se precizeaza ca articolul 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale cu numarul 1/2011 stipuleaza ca in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar se folosesc numai manuale scolare si auxiliare care sunt aprobate de catre Ministerul Educatiei Nationale.
De asemenea, in documentul transmis inspectoratelor scolare se mentioneaza ca ministrul Educatiei Nationale "a aprobat prin Ordinul numarul 4576 din 9 august 2017 constituirea unei Comisii care a elaborat Metodologia-cadru privind asigurarea omologarii utilizarii mijloacelor de invatamant in invatamantul preuniversitar, respectiv Metodologia-cadru privind reglementarea utilizarii auxiliarelor didactice in unitatile de invatamant preuniversitar, totodata, prin acelasi document fiind abrogat Ordinul ministrului Educatiei si Cercetarii numarul 4916/ 2002 pentru aprobarea Metodologiei de avizare a mijloacelor de invatamant".
MEN le transmite inspectoratelor scolare ca, in aceste conditii, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobate de catre minister.
"Pana la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea/autorizarea auxiliarelor scolare in unitatile de invatamant preuniversitar, este interzisa utilizarea de auxiliare scolare neaprobat de Ministerul Educatiei Nationale. Precizam ca in cazul in care nu va fi respectata aceasta obligatie, Ministerul Educatiei Nationale isi rezerva dreptul de a sesiza organele de stat abilitate in legatura cu incalcarea cu vinovatie a prevederilor articolului 69 alineatul 1 din Legea Educatiei Nationale numarul 1/2011 cu modificarile si completarile ulterioare", se mai arata in nota transmisa de MEN.
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cristian Pomohaci a solicitat Comisiei de cultura de la Camera Deputatilor sa ia masuri impotriva CNA
Mihai Tudose: E prima oara cand Comisia Europeana nu ne critica
Spania: Parchetul cere convocarea tuturor primarilor care vor sa organizeze referendumul pentru independenta Cataloniei
si cere arestarea celor care nu se prezinta
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului pentru 2017:
Ministerul Dezvoltarii pierde aproape 2 miliarde de lei, iar Ministerul Transporturilor pierde 6,2 miliarde lei. Cei mai multi bani merg la plata salariilor
Funeriu, despre situatia auxiliarelor:
O solutie mafiota pentru o problema existenta. Si editurile au partea lor de raspundere pentru decredibilizarea manualelor, dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasam o banda de mafioti educationali sa monopolizeze pe zeci de ani piata educatiei din Romania
USR cere anularea ordinului privind uciderea ursilor:
"Nu e o coincidenta ca ordinul a fost dat inaintea sezonului de vanatoare de trofee si nici ca Liviu Dragnea are o asociatie de vanatoare"
Cum sunt cheltuiti banii cetatenilor europeni:
Limuzina de lux cu volan incalzit si frigider in cotiera pentru reducerea saraciei romilor din Vaslui
Comisarul UE Corina Cretu avertizeaza:
Romania poate pierde fonduri europene din cauza intarzierii proiectelor de transport. Rectificarea bugetara reflecta stadiul investitiilor
Procurorul Mircea Negulescu i-ar fi spus Andreei Cosma ca "a gresit"
in dosarul in care il retinuse pe tatal sau si ca Mircea Cosma "va castiga la Inalta Curte"
Tariceanu si Dragnea au sesizat Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic intre Parlament si Ministerul Public,
dupa ce procurorul general a refuzat sa ia masuri impotriva lui Kovesi
Horoscopul zilei de 14.09.2017
Bancul zilei: Cine-i infidelul?
Deocamdată, judecătorii au dat dreptate escrocilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog