Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7756
De la 07 Ianuarie 2003
122867823

Ministerul Mediului pregătește un memorandum referitor la modalitatea de returnare a timbrului de mediu

  • 12 April 2017, 23:00
Ministerul Mediului va elabora un Memorandum in care se va stabili modalitatea de returnare a timbrului de mediu catre cei care au achitat aceasta taxa, in urma analizelor ce vor fi efectuate de catre specialisti in cadrul unui Grup de lucru, a declarat, miercuri, ministrul de resort, Gratiela Gavrilescu, citata de Agerpres. La inceputul lunii aprilie, fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, declara ca suma estimata pe care statul roman ar trebui sa o returneze celor care au platit timbrul de mediu se ridica la 6,4 miliarde de lei.
''Legat de timbrul de mediu, chiar ieri (marti, 11 aprilie 2017, n.r.) am vorbit cu domnul ministru al Finantelor pentru a face un Grup de lucru, impreuna cu dumnealor, astfel incat sa putem sa venim in Guvernul Romaniei cu un Memorandum, in urma analizei facute si bineinteles cu un plan de masuri pertinent pentru perioada urmatoare. Cred ca dupa ce o sa facem analiza si o sa stim exact la cate persoane trebuie sa restituim in urma proceselor care au avut loc si au avut sentinte definitive, sa vedem exact suma si numarul lor. Consider ca trebuie sa tinem cont foarte mult de hotararile judecatoresti, dupa care sa vedem la cate persoane fizice trebuie sa restituim aceasta taxa si, bineinteles, la cate persoane juridice. Vom prezenta, asadar, un astfel de plan in perioada urmatoare, este o prioritate pentru ca trebuie sa rezolvam aceasta problema. Suma nu este mica'', a mentionat Gavrilescu.
Referitor la inlocuirea timbrului de mediu cu un sistem de stickere colorate, in functie de nivelul de poluare al autovehiculului, ministrul Mediului a precizat ca nu va lua o decizie care ar avea repercursiuni asupra cetatenilor, iar situatia trebuie analizata foarte bine.
''La nivelul Ministerului Mediului se va face un Grup de lucru cu toti specialistii in domeniu, astfel incat sa gasim optimul pentru a rezolva aceasta problema si consider ca nu trebuie sa ne grabim, ci trebuie sa analizam foarte bine situatia. Sa vedem ce au facut si celelalte state din Europa, in asa fel incat, din punctul meu de vedere, fata de care ar trebui sa ne aliniem si sa putem pune in opera in functie de necesitatile romanilor, pentru ca eu sunt tinta noastra directa numarul 1. Ne vom misca destul de repede, dar nu voi lua niciun fel de decizie care va avea repercursiuni asupra buzunarului cetateanului'', a spus ministrul Mediului.
La inceputul lunii aprilie, fostul ministru al Mediului, Daniel Constantin, declara ca suma estimata pe care statul roman ar trebui sa o returneze celor care au platit timbrul de mediu se ridica la 6,4 miliarde de lei.
"Odata cu aprobarea Legii celor 102 taxe a fost eliminata si posibilitatea prin care cei care au platit timbrul de mediu puteau sa primeasca suma pe care au platit-o, prin depunerea unei simple cereri la ANAF. Guvernul va trebui sa gaseasca si sa stabileasca, in perioada urmatoare, modalitatea prin care banii sa fie restituiti celor care au achitat timbrul de mediu. Estimarile actuale arata ca ar fi vorba despre returnarea unei sume totale de 6,4 miliarde de lei. Daca cetatenii vor fi trimisi sa-si castige dreptatea in instanta, atunci exista riscul ca aceasta suma sa se majoreze cu 20%. Dupa ce se va gasi solutia ideala, sper sa fie si transpusa intr-un act normativ", spunea Constantin.
De asemenea, Constantin a prezentat, in cadrul conferintei de bilant din 4 aprilie, varianta inlocuitoare a timbrului de mediu, respectiv stickerele colorate, acordate in functie de certificatul de calitate pe care il are fiecare autoturism
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul din Alba Iulia a adresat Printului Charles o oferta de a primi titlul onorific de "Print al Transilvaniei"
Serban Nicolae, despre Legea salarizarii unitare:
"Au fost piedici ale bugetarilor cu salarii mari pentru a intarzia o solutie echitabila"/ "Procurorul general are un salariu de cinci ori mai mare cat un parlamentar. Nu-mi dau seama daca munceste de cinci ori mai mult"
Lia Olguta Vasilescu, detalii despre impozitul pe gospodarie:
E sistemul american / Fiscalizam totul, veti cere chitanta de peste tot pentru a putea deduce cheltuiala
Vladimir Putin: Nivelul de incredere dintre Moscova si Washington s-a deteriorat de cand Trump a ajuns presedinte
Burcea (Paralela 45) spune ca fostul deputat Rizea ii datoreaza 4.000 de euro de doi ani:
Isi schimba telefonul din doua in doua saptamani. A disparut ca magarul in ceata
Fiul fostului deputat Paslaru, acum consilier al lui Dragnea, numit in CA al Administratiei Dunarii
Purtatorul de cuvant al PSD: nu se pune problema nationalizarii pensiilor private
Lovitura de teatru in Colegiul Psihologilor:
presedintele care fusese trimis in judecata de DNA a fost suspendat din functie
Putin, provocat de Navalnii: principalul sau oponent anunta proteste masive in iunie
Detalii despre impozitul pe venitul global:
statul va angaja consultanti fiscali precum medicii de familie. Cati consultanti fiscali?
Sotia secretarului de stat in Ministerul Mediului de Afaceri, Ilan Laufer
, numita in consiliul de administratie al unei firme infiintate de Firea
Bancul zilei: Echilibru conjugal
Horoscopul zilei de 13.04.2017
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog