Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1155
De la 07 Ianuarie 2003
122886804

Ministrul Andrei Marga, verificat în procedură de urgenţă de CNSAS

  • 8 May 2012, 23:00
Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii verifica in procedura accelerata o serie de acuzatii vehiculate in ultima perioada privind posibila colaborare cu fosta securitate a ministrului de Externe, Andrei Marga, solicitarea fiind facuta in sedinta Colegiului de Florin Abraham, membru CNSAS, transmite Agerpres.
"In sedinta de astazi (n.r. - marti) a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al Romaniei. O atare masura, adoptata de Colegiul CNSAS, este necesara pentru a elimina atacurile politice manipulatoare asupra unei institutii fundamentale ale statului roman. Solicitarea a plecat de la speculatiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential si ministru al Muncii, potrivit caruia 'asa am auzit, ca a avut un prieten imaginar in perioada comunista, un alter ego, Andrei Muresan', cu referire la dl. Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care dl. Marga ar fi colaborat cu Securitatea", a precizat Florin Abraham.
Potrivit acestuia, o atare speculatie "este cel putin hazardata", daca se ia in considerare Decizia nr. 1516/10.05.2007 prin care se certifica faptul ca Andrei Marga ''nu a fost agent/ colaborator al politiei politice comuniste''.
"Personal, regret intoxicarea spatiului public cu afirmatii care nu sunt confirmate de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, alegatii ce ar putea afecta capacitatea de actiune politico-diplomatica a ministrului Afacerilor Externe, aducand astfel prejudicii intereselor de stat ale Romaniei", a precizat reprezentantul CNSAS.
Potrivit cadrului legislativ in vigoare - Ordonanta nr. 24 din 2008 - CNSAS ii verifica din oficiu pe membrii Guvernului.
Ministrul Andrei Marga a preluat marti mandatul MAE, ocazie care i-a prilejuit sa clarifice aluzia lui Sebastian Lazaroiu potrivit careia ar fi fost colaborator al Securitatii. Marga a spus ca n-a colaborat cu fosta politie politica, nu are dosar si nu are emotii in acest sens.
"Domnul Lazaroiu fabuleaza, si in acest caz a fost o fabulatie, se poate verifica dosarul meu nu m-a chemat niciodata cineva sa cooperez cu Securitatea, nu am semnat nimic, nu am colaborat niciodata. Fiti sigura ca s-a cautat de multa veme un dosar, dar n-am nicio emotie in aceasta privinta. Sigur, ca sa rapund la intrebare, daca ar aparea mi-as da demisia," a spus Marga.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Prioritate
Primii vizitatori ai ”Porților Deschise la Modern Calor! Se întâmplă în Botoșani!”
Cum nişte marionete duc în spate alte marionete
Un nou posibil agent rus viitor ambasador al Chişinăului la Moscova?
Summit extraordinar al UE, consacrat creşterii economice
Victor Ponta nu va ezita să ia măsuri neplăcute şi dureroase
Ucraina a anulat summitul de la Yalta
boicotat de mai mulţi lideri europeni
Leul tinde să se deprecieze, după ce acum 12 luni se aprecia
Deputaţii i-au amnistiat fiscal pe bugetari
Speranţe amânate
Ioan Rotundu
Cine a tras sforile ca Adrian să fie prefect
Ioan Rotundu
Cristian Roman se pregăteşte de dezvăluiri importante
„Voi vorbi doar pe acte, documente publice, nu altele”
Judeţul Botoşani va avea în Ponta un prieten
Cetăţeanul german lovit de un botoşănean a murit la spital
„O noapte furtunoas㔠la Teatrul Mihai Eminescu
Şomaj în scădere la nivelul judeţului
Încă o zi liberă în învăţământul botoşănean
Ministerul Muncii lasă biletele de odihnă pe seama sindicatelor
Botoşani: TBC mai puţin în judeţ
Caravană pentru pregătirea elevilor de confruntare cu piaţa muncii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog