Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18330
De la 07 Ianuarie 2003
122903979
Ministrul Muncii catre tinerii PNL:

Nu mai alergaţi după diplome, nu vă folosesc la nimic. Însuşiţi-vă noţiunile

  • 1 September 2013, 23:00
Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, le-a spus duminica tinerilor liberali sa nu mai alerge "dupa diplome" sau masterate si sa-si umple "geamantanul de hartii", ci sa isi insuseasca notiunile din scoala si din perioada de practica, precizand ca exista o problema a calitatii fortei de munca, transmite Mediafax.
"Intelegeti un lucru, ca trebuie sa va insusiti acele notiuni pe care le capatati, fie ca sunt teoretice sau practice. Nu mai merge ce s-a intamplat in ultimii 20 de ani, acum angajatorii au inceput sa fie preocupati de faptul ca a scazut foarte mult calitatea fortei de munca in Romania. Deci, nu mai putem vorbi de o forta de munca calificata, nu ma refer numai la faptul ca o serie intreaga de profesii industriale - sa le zicem - au disparut, dar si forta de munca chiar din domeniul umanist... si aceasta a scazut din punct de vedere al calitatii", le-a spus Campeanu tinerilor din PNL in cadrul unui discurs la Scoala de Vara de la Constanta.
"Nu mai faceti pur si simplu o vanatoare pentru masterate si diplome de nu stiu ce fel, ca nu o sa va foloseasca la nimic. Daca faceti unul sau doua, dar faceti-le serios si plecati de acolo cu niste notiuni care o sa va foloseasca. Degeaba va umpleti geamantanul de hartie, ca nu o sa va foloseasca la nimic", a mai precizat Campeanu.
Ministrul Muncii a fost intrebat de tinerii liberali despre modalitatea in care perioada de practica va putea fi considerata vechime in munca.
Ea a mentionat ca in cazul in care la finalul perioadei de practica ar exista un test de aptitudini, atunci ar putea fi inclusa aceasta perioada in vechimea in munca si astfel va fi recunoscuta de catre angajator.
"Asa cum se face la ora actuala practica, stiti si voi ca alergati dupa adeverinte, ca ati facut practica nu stiu pe unde si de fapt practica nu exista. Niciun angajator nu o sa recunoasca o astfel de practica, poate sa fie prevazuta in o mie de legi", a mentionat ministrul.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Darurile lui Dumnezeu către Adam şi Eva
ANSVSA: România poate relua exporturile de carne de porc către China
Kelemen Hunor ii propune premierului o relaxare fiscală pentru 2014
O substanţă chimică misterioasă apărută pe plajele Marii Negre bulgăreşti
Victor Ponta grăbeşte adoptarea legii referendumului
Ponta va vota împotriva proiectului Roşia Montana
Lista modificărilor de preţuri valabile de la 1 septembrie
ce scumpiri aduce toamna în portofelele românilor
Ipocrizie şi duplicitate la liderii USL
Ioan Rotundu
Ministrul pitic s-a tâmpit
Ioan Rotundu
Botoşani: Panarama numită Summer Fest s-a încheiat
Voluntariat cultural şi la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog