Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26803
De la 07 Ianuarie 2003
122912452

Ministrul Niţă al Energiei consideră fireşti noile taxe

  • 6 November 2013, 23:00
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, considera ca noile taxe care vor fi introduse de la 1 ianuarie in domeniul energetic nu ar trebui să afecteze foarte mult pretul energiei electrice si gazelor naturale. In opinia ministrului, astfel de taxe sunt normale. A dat ca exemplu SUA unde companiile petroliere ar plati 50.000 dolari pe sonda/an. "Nu vad de ce in Romania nu trebuie introduse asa numitele taxe de impact. Taxele nu afecteaza foarte mult preturile la energie", a spus Nita in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar.
Potrivit ministrului, în Statele Unite, pentru o sondă se plătesc 50.000 de dolari în primul an, 40.000 de dolari în al doilea an si 30.000 de dolari pe an până la epuizarea zăcământului.
Chiar daca spune nu vor fi scumpiri, Nita recunoaste ca nu au fost facute calcule privind impactul asupra preturilor finale. Intr-un final,Nita a afirmat ca este o parere a sa in privinta preturilor. "Nu am făcut calculele privind impactul în pretul final. ANRE trebuie să le facă, nu Departamentul pentru Energie. Dar părerea mea este că aceste taxe nu pot influenta foarte mult pretul final. De la 1 ianuarie, majorarea de pret va fi de doar 1%, iar o taxă pe stâlpi nu poate să influenteze foarte mult", a mai spus ministrul.
Acesta a mai afirmat ca de la 1 ianuarie, va scădea cu 10% contributia pentru cogenerarea de înaltă eficientă. De asemenea, se va incerca reducerea tarifelor de transport la energie si gaze naturale.
Insa, este greu de crezut ca vor fi tarifele de transport in conditiile in care vor fi puse noi taxe, inclusiv asupra retelelor de transport.
Reamintim ca Executivul vrea sa creasca incasarile la buget in 2014 prin suprataxarea sectorului energetic, prin majorarea redeventelor cu 25% la resursele minerale si prin acciza suplimentara la carburanti.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Pretenţiile Scufiţei Roşii
Gastronomie: Gogoşari în sos de muştar
România a solicitat BIRD un credit de 4 miliarde de euro
Băsescu zice că s-au i9nventat taxe pentru a se hrăni aparatul bugetar, omul gras
Ponta l-acuză pe Băsescu de trădare în favoarea Bruxellesului
Ministrul energiei este contrazis de OMV în privinţa exportului de gaze
Impozitarea construcţiilor speciale este cea mai viabilă soluţie
presa s-a cam inflamat în privinţa inflaţiei
Doi bărbaţi căzuţi într-o fântânî, salvaţi de pompieri
Impozitul pe cruce
Ioan Rotundu
Noi trăsnăi ale primarului Gâgă
Ioan Rotundu
În timp ce afară ploua, maşina Urban Serv stropea
Botoşani: Monstruozitatea de sub zidul Casei sindicatelor aparţine lui Răzvan Baltă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog