Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Sănătate
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8179
De la 07 Ianuarie 2003
122868246
Ministrul Sănătăţii:

Noua lista a medicamentelor compensate ar putea intra in vigoare la 1 august

  • 30 May 2013, 23:00
Noua lista de medicamente compensate ar putea intra in vigoare la 1 august, in prezent aceasta fiind intr-o "faza avansata" de lucru, a anuntat joi ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, dupa ce in aprilie tot el dadea ca termen posibil data de 1 iulie. "Suntem intr-o faza avansata cu noua lista de medicamente compensate. Speram ca, pana la 15 iunie, aceasta sa fie gata, iar dupa aceea, timp de o luna, sa fie ᅡcernutaᅡ de catre specialisti. Comisia de specialitate va avea o luna posibilitatea de a ᅡcerneᅡ medicamentele de pe noile liste", a precizat ministrul.
Eugen Nicolaescu a mai spus ca cel mai fezabil termen pentru intrarea in vigoare a noii liste este 1 august. "Poate cel mai fezabil termen este 1 august", a spus el. La jumatatea lunii aprilie, ministrul Sanatatii declara, in emisiunea "Dupa 20 de ani" difuzata de Pro TV, ca noua lista de medicamente compensate ar putea intra in vigoare din 1 iulie, iar protocoalele terapeutice, prin care medicii vor fi indrumati sa recomande generice, pana la sfarsitul lui 2013.
"Am facut comisii noi de specialitate care vor face analiza intrarii de molecule noi, intrucat lista nu a mai fost modificata din 2008. Am facut o alta comisie, deasupra, formata din cei mai recunoscuti profesori si doctori din Romania, care va face un ᅡfiltruᅡ pe aceasta lista. (...) Toate acestea, pana in 30 iunie. Noua lista va intra in vigoare din 1 iulie", a spus atunci Nicolaescu.
Aceleasi comisii vor revizui protocoalele terapeutice, pentru ca, pe baza lor, anumite medicamente sa fie folosite "la nivel de generice", a adaugat demnitarul.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Concediu în Tailanda
Botoşani: Noi imixtiuni ale lui Nechifor în activitatea Staţiunii Popăuţi (III)
n escrocul dacă nu-i şi mincinos, nu-i escroc destul, spune no veche zicală românească
Prinţul Charles a sosit cu o aeronava privata pe Aeroportul din Târgu Mureş
Vin banii pentru transportului elevilor navetişti
Se înmulţesc contrele premierului la adresa miniştrilor liberali
Cutremur in imperiul mediatic al lui Dan Voiculescu
Alune americane
Ioan Rotundu
Loteria Română: Rezultatele de la tragerea din 30.05.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog