Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6058
De la 07 Ianuarie 2003
122891707

Ministrul de Interne sârb Ivica Dacic despre vizita lui Basescu in Serbia

  • “I-am mai pacalit odata!”
  • 3 November 2011, 23:00
Surse ale Romanian Global News de la Belgrad au declarat ca in timp ce Presedintele Romaniei se afla in vizita la romanii/vlahii din Timoc, in a doua zi a vizitei sale in Serbia, ministrul de interne al Serbiei, Ivita Dacic, ar fi declarat intr-o anumita imprejurare, facand referire la vizita si declaratiile lui Traian Basescu dupa inatalnirea cu Boris Tadici, ca “I-am mai pacalit odata”! restul discutiei fiind niste injuraturi la adresa romanilor care nu pot fi descrise.
Reamintim ca socialistul Ivita Dacic este cel care in deplin acord cu Tadic, a instrumentat fraudarea alegerilor pentru Consiliul National al Minoritaii Nationale Rumane, acelasi personaj fiind si in spatele anchetarii si hartuirii a peste 300 de romani/vlahi din zona Petrovat, dar si a liderilor romani care se opun politicilor asimilationiste ale Belgradului.
Dupa intalnirea cu Presedintele Serbiei Boris Tadic, Presedintele Romaniei a declarat ca Romania nu va conditiona adoptarea Acordului de Asociere al Serbiei la UE de respectarea drepturilor minoritatilor, facand referire la drepturile romanilor/vlahilor calcate in picioare de autoritatile sarbe.
Necunoscand continutul discutiilor dintre cei doi presedinti, speculam ca Tadici a promis ca si la alte intalniri, ca politica Serbiei fata de romanii/vlahii din Timoc va fi schimbata in mod fundamental si ca acestia vor primi drepturile pe care le solicita.
In baza acestor promisiuni, Basescu (vorbind si in numele Senatului care trebuie sa–si dea votul) a facut respectiva declaratie, care dincolo de faptul ca a socat pe foarte multi oameni din Timoc, pune sub semnul intrebarii si politica Romaniei fata de milioane de romani aflati in afara frontierelor si care, mai mult decat orice alta minoritate din statele europene, sunt supusi celor mai puternice presiuni asimilationiste, iar drepturile lor la identitate sunt cel mai des incalcate.
O asemenea declaratie pune in fata intereselor acestor comunitati romanesti, interesele bilaterale de cele mai multe ori economice, cu state care le vor putea face in continuare orice minoritatilor romanesti, pentru ca vor sti ca Romania nu va lua nici-o masura care sa strice aceste relatiile bilaterale.
Asta poate demonstra fara tagada ca autoritatile romane nu mai sunt instrumente ale Neamului romanesc in integralitatea sa, ci doar instrumente ale unei administratii vremelnice si oricum usor handicapate, din perspectiva disolutiei autoritatii care se petrece inclusiv in hotarele de care aceasta administratie se simte responsabila (vezi actiunile anticonstitutionale mascate din judetele Covasna, Harghita si Mures).
Ar fi de incheiat cu vorba Parintelui Boian care la finalul vizitei Presedintelui Basescu la Malainita spunea “Vom sti cat valoreaza promisiunile facute de autoritatile sarbe cam peste doua luni cand trebuie sa primim raspuns la cererea de autorizatie de constructie pentru biserica de la Sipicova”.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Deosebirea gemenelor
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Sos de ciuperce
Urban Serv Botoşani
Orgoliul Marilenei
Ioan Rotundu
Preşedintele Traian Băsescu şi Regele Mihai, invitaţi la Alba Iulia de Ziua Naţională
Dan Voiculescu prezice mandate de reţinere pentru Traian Băsescu
Iniţiativă privind declararea datei de 30 noiembrie zi liberă
Criza elenă face praf leul românesc
un nou record al ultimelor 16 luni leu/euro
“Am venit aici hotărâţi să ne facem meseria învăţată în România”
Georgescule, iar ai umplut Botoşaniul cu căcat!
Un jandarm botoşănean la poarta Vicenzei
Romanescu nu s-a mai lepădat de PNL
Botoşani: Criminalii necuvântătoarelor au pus gând rău animalelor de companie
casapul Ţurcanu are mania regulamentelor
Se vor bloca numai roţile maşinilor parcate aiurea
Liderii de sindicat minimalizează împortanţa testelor
Intrarea în spitale pe bază de cartelă magnetică va fi obligatorie
Părinţii cu copii chiulangii vor primi din nou alocaţia
Cei din învăţământ îşi vor primi salariile
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog