Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
27557
De la 07 Ianuarie 2003
122913206

Ministrul german de finante propune o „taxa europeana pe benzina”, pentru ca UE sa poata gestiona financiar criza refugiatilor

  • 17 January 2016, 23:00
Ministrul finantelor german, Wolfgang Schäuble, propune o taxa europeana pe fiecare litru de benzina, pentru ca UE sa poata face fata financiar, in problema afluxului de refugiati. „Am spus ca, atunci cand fondurile provenind din bugetele nationale si din bugetul UE nu ajung, atunci haideti sa cadem de acord, de exemplu, asupra perceperii unei taxe de oarecare marime, asupra fiecarui litru de benzina“, a explicat el intr-un interviu dat sambata publicatiei Süddeutsche Zeitung. Propunerea sa se refera la toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, prin urmare ar viza si Romania.
„De ce sa nu convenim acest lucru la nivel european, daca sarcina este atat de urgenta? Acum trebuie sa securizam frontierele exterioare ale spatiului Schengen. Rezolvarea acestor probleme nu trebuie sa esueze din cauza lipsei de mijloace financiare” a adaugat el.
Totodata, ministrul german de finante s-a aratat dispus sa vina in intampinarea statelor UE „stramtorate”, cu plati anticipate in chestiunea securizarii frontierelor. „Daca vreunul nu este dispus sa plateasca, eu totusi sunt gata sa o fac. Prin urmare, vom construi o coalitie a doritorilor (n.r. Koalition der Willigen - „coalition of the willing“).
Declaratia ministrului Schäuble (CDU) vine in contextul in care Germania a inregistrat in anul 2015 un excedent bugetar de 12,1 miliarde de euro. El a facut publice cifrele miercuri, 13 ianuarie, la Berlin, mentionand ca acestea surclaseaza cu mult prognozele facute in luna noiembrie a anului trecut.
Acum doua luni, excedentul bugetar 2015 era evaluat la 6,1 miliarde euro. Insa conjunctura favorabila si incasarile fiscale sporite au facut ca prognoza sa fie depasita cu aproape 100%, de realizari. O parte din plus a fost realizata din licitarea (unica) a licentelor de telefonie mobila, mentioneaza Handelsblatt.de
Este al treilea „zero negru“ (Schwarze Null) in serie, al bugetului german. Aceasta inseamna incheierea unui exercitiu bugetar fara datorii si ca, pentru anul bugetar in curs, ministerul finantelor nu va trebui sa contracteze noi credite. Schäuble a explicat pentru Handelsblatt.de ca si in 2016, daca este posibil, va incerca sa gestioneze bugetul de stat fara a face noi datorii.
Excedentul bugetar va fi folosit pentru acoperirea costurilor cu imigratia in Germania a refugiatilor, a mai declarat Schäuble. Potrivit cifrelor oficiale ale Oficiului pentru Migratie si Refugiati, 476.649 de cereri de azil politic au fost inregistrate in anul 2015 in Germania.
Numarul total al refugiatilor este insa estimat empiric la peste un milion, iar estimarile pentru 2016 nu aduc o relaxare a fluxului de migratie in Europa (Germania in special), dinspre tarile Orientului Mijlociu, Africa de Nord si Balcani.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Emiunescu omagiat de către şcolile din Miorcani şi Viişoara
Dezastrul administrativ dfin cultura municipiului Dorohoi
Reţeta zilei: Mâncare cu cartofi
Bancul zilei: Câinele ghinionist
Horoscopul zilei de 18.01.2016
O noua rasturnare de situatie in "telenovela Cracea":
Liderul MP din municipiul Giurgiu, exclus din partid
Episcopul Europei de Nord, despre cazul Bodnariu
Greu de inteles cum separarea fortata de familie poate fi in interesul copiilor
Un olandez suspectat ca a omorat mai multi jihadisti ai Statului Islamic ar putea fi acuzat de crima
Agafia Likova, ultimul membru in viata al unei familii ultra-ortodoxe care a fugit de civilizatie in 1936
evacuata aerian din taigaua siberiana
Inghesuiti in cel mult doua camere, romanii sunt departe de standardele UE
Ce efecte pe termen lung produce supraaglomerarea
Manifestatii in Chisinau: i se opun propunerii de premier si cer alegeri anticipate
Merkel sub tirul criticilor,
planul B de inlocuire a cancelarului german
Programul Primului-ministru Dacian Cioloş
în perioada 17 – 24 ianuarie
Botoşani: Şantajistul lui Mirel Vlas de la Tehic ASIST inculpat de DNA Oradea
- cei de la DNA Suceava se învârt în jurul cozii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog