Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19325
De la 07 Ianuarie 2003
122879392

Mizerabilii

  • Ioan Rotundu
  • 8 December 2016, 23:00
Când Victor Hugo a scris romanul Mizerabilii, o inegalabilă frescă a societăţii franceze aflată spre sfârşitul Evului Mediu, construindu-şi personajele romanului după modele umane extrase din contemporaneitatea sa. Eu scriu acest comentariu folosindu-mă de personajele politice ale contemporaneităţii mele. Hugo s-a folosit de personaje mizerabile reprezentative tuturor păturilor sociale. Eu am privilegiul de a mă folosi de mizerabilii clasei politice aparţinând, cel puţin aşa se consideră ei, elitei societăţii româneşti.
Îl las la Hugo cu mizerabilii din romanul lui şi mă ocup de a-i mei. Primul politician mizerabil al ţării, fără putere de tăgăduinţă, este Liviu Dragnea (foto 1). Manierat, cu o voce calmă şi chiar sfătoasă uneori, mai ales când vine vorba de metode şi mijloace de fraudare a alegerilor, îmbrăcat elegant cu haine de firmă, Dragnea are darul de a te minţi în faţă cu o sinceritate uimitor de convingătoare, de a te manipula lăsându-ţi impresia că l-ai convins cu punctul tău de vedere.
Toate aceste aparenţe ascund caracterul unui om crud, nemilos în a demola tot ce-i stă în calea interesului personal şi de partid, ascund talentul său de şef mafiot care te fură zâmbind sau te desfiinţează psihic pentru a te folosi când va avea nevoie.
Dragnea face parte din categoria acelor torţionari intelectuali din închisorile comuniste care discutau civilizat, respectuos şi politicos cu marii profesori universitari sau şefi de partide băgaţi după gratii de regimul comunist, explicându-le că acum este rândul lor să le facă educaţie pentru a-i face utili noului regim.
După o astfel de discuţie moralizatoare, acei torţionari cu aer intelectual le spunea interlocutorilor că e vremea să meargă „la clasă” pentru a primi lecţiile de educaţie, adică şedinţe de tortură de o cruzime demnă de schingiuirile din Evul Mediu. Cam astfel de caracter are şi Dragnea, numai că el îşi manifestă aptitudinile folosind o tortură evoluată: spălarea creierelor folosind ca mijloc propaganda mincinoasă.
Păstrând rangul înalt în societate, lui Dragnea îi urmează Călin Popescu Tăriceanu (foto 2). Tipul este încrezut şi orgolios, se crede superior celor din jur prin educaţia primită şi funcţiile deţinute în stat. În realitate are un caracter mic, mizerabil de imoral.
A schimbat nevestele precum pe vremuri ţăranii opincile, se cred bărbat de o frumuseţe răpitoare şi irezistibilă la femei numai pentru că a fost top-model, dar când te apropii de el descoperi mizeria morală care-i sălăsuie în suflet. N-are principii de viaţă şi nici profesionale. Amintiţi-vă de scena când era prim ministru şi i-a trimis bileţel preşedintelui Băsescu să-l scape de puşcărie pe Dinu Patriciu, alt mizerabil al societăţii româneşti care a scăpat de judecata omenească dar nu li de cea divină.
Amintiţi-vă când, din dorinţa de putere şi mândria de a fi perceput un fel de salvator al României trimis de providenţă, s-a contrat cu preşedintele ţării Traian Băsescu imediat ce acesta l-a desemnat prim-ministru.
Tăriceanu poza în premierul cinstit doar la televizor că în cabinetul său se aducea mita în sume de milioane de dolari. Caracterul său de mizerabil i-a adus şi un dosar penal de mărturie mincinoasă dar, sunt convins, urmează să aflăm şi alte nemernicii comise.
Victor Ponta (foto 3) este personajul aflat în situaţia în care-i face de râs până şi pe cei din tagma mizerabililor. De ieri circulă pe Facebook fotografii cu orgiile sale sexuale de prin pădurile din preajma Parisului.
A avut o tinereţe aventuroasă, de boschetar şi derbedeu de cartier. Profitor şi mincinos, şi-a abandonat prima nevastă însărcinată pentru a lua pe fata lui Sârbu, pe Daciana cea proaspăt divorţată. S-au unit într-un sigur destin două caractere mizerabile.
Cum spuneam, mincinos, pervers moral şi sexual, slugarnic când a fost nevoie, Victor Ponta l-a întrecut în şiretenie şi şarlatanie pe Dinu Păturică, personajul simbol al parvenirii sociale şi corupţiei din perioada fanariotă atât de bine deschis de scriitorul Nicolae Filimon în romanul „Ciocoii vechi şi noi”. Cu o faţă de păcălici, tot timpul cu un zâmbet ironic şi plin de îngâmfare, Ponta a reuşit performanţa de a fi prim-ministrul României, spre uimirea unei întregi Europe şi a SUA.
Ca prim-ministru şi-a dat repede arama pe faţă, jurnaliştii de investigaţii, atât câţi mai sunt, au descoperit în tinereţile sale şi începuturile carierei politice multă mizerie morală, prea multă chiar şi pentru un mizerabil de profesie.
Moartea procurorului Panait încă nu a fost răzbunată dar laţul răzbunării se strânge în jurul lui Ponta. Urmărit penal în mai multe dosare, cu dezvăluirile din aceste zile despre urgiile sale sexuale dovedite cu fotografii, hăituit de o parte a presei cu noi dezvăluiri despre caracterul său parşiv, cariera politică a lui Victor Ponta se va încheia în curând.
Sebastian Ghiţă ( foto 4) este şi el un mizerabil de factură neo-postdecembristă. Inteligent, dornic de înavuţire, cu aspiraţii în cele mai înalte sfere ale puterii, înhăitat cu mizerabilul Victor Ponta, Ghiţă a pus în judeţul Prahova bazele unei organizaţii mafiote care a stârnit până şi invidia mult experimentatului Dragnea. Ghiţă a încheiat contracte prin care a furat la propriu banii românilor destinaţi pentru sănătate, educaţie şi dezvoltare.
Cu banii furaţi a pus bazele unei televiziuni care acum îi manipulează pe cei furaţi, aducându-i în situaţia de a-l plânge că este hăituit de procurorii DNA din motive politice, din ordinul cuiva a cărui nume nu-l rosteşte pentru că nu există decât în strategia sa de victimă abil construită.
Lista cu mizerabilii din politica românească este mult mai lungă şi ar putea continua cu Daniel Constantin, Vasile Blaga, Dan Şova etc. reprezentanţi de frunte ai corupţiei care a cuprins România. Mă opresc la aceşti patru pentru că ei sunt lideri de partid şi ne cer votul ca să le încredinţăm guvernarea ţării.
Marea tragedie a poporului român este că majoritatea cetăţenilor săi sunt convinşi că aceşti patru mizerabili sunt de fapt persoane onorabile care merită să ne conducă.
Când galii conduşi de Brennus au cucerit Roma la 387 ă.Hr., ca să scape oraşul de jaf, romanii au propus să plătească o mie de livre în greutate de aur. Căpetenia galilor, Brennus, şi-a aruncat pe cântar sabia rostind nemuritoarele cuvinte „Vae victis!”, adică „Vai de cei încinşi!”. După duminica de 11 decembrie, când vom constata că aceşti patru mizerabili au primit votul celor mulţi, vom spune vai de ei dar fa vi şi vai de noi pentru că preţul pe care-l vom plăti va fi un bir mult mai greu decât sabia lui Brennus.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 9.12.2016
Bancul zilei: „Prezervativ găurit”
Bilanţul activităţii de parlamentar a deputatului Cristian Roman
Cum să-i învingem pe „Ai noştri”
Ioan Rotundu
Dacian Ciolos, despre decizia in cazul Kovesi:
Este pertinenta, atat timp cat a fost luata de o institutie cu oameni profesionisti
Guvernul a aprobat infiintarea Comitetului interministerial pentru trecerea la moneda euro
ActiveWatch acuza CNA ca este "martor pasiv al intoxicarilor si manipularilor de la Romania Tv",
pe perioada campaniei electorale
Studiu: Cat de expusi sunt romanii la stiri false?
La alegerile parlamentare se poate vota doar in judetul de domiciliu;
elevii si studentii au bilete de tren gratuite pentru a merge acasa la vot
Reactia lui Dacian Ciolos dupa afirmatiile premierului ungar:
Declaratii neelegante si nepotrivite, facute intr-o logica electorala, cu obiective politice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog