Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17460
De la 07 Ianuarie 2003
122903109

Mizeria morală şi profesională a prim-procurorului Raluca Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 21 July 2017, 23:00
Ca să fie înţeles cât mai bine contextul infracţional al prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani Raluca Stâncescu am să fac o scurtă prezentare a persoanei sale.
Raluca Stâncescu este fiica lui Dan Stâncescu, fost ofiţer de securitate la Botoşani, considerat să fi fost de o cruzime greu de acceptat din partea unei fiinţe umane normală. Dan
Stâncescu este securistul care l-a anchetat în condiţii de o duritate deosebită pe regretatul prof. dr. în filozofie Petrea Curcă, primul şef al judeţului Botoşani în democraţie, atunci când profesorul s-a revoltat într-o şedinţă cu cadrele didactice împotriva politicii PCR promovată prin Ministerul Educaţiei de atunci. Raluca Stâncescu , după absolvirea Facultăţii de Drept, a intrat în procuratură la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani şi a fost repede promovată prim-procuror la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Săveni.
S-a căsătorit în urmă cu vreo zece ani cu fratele actualului soţ al procurorului şef de la DNA Suceava, botoşăneanca Mihaela Mihai Popa. Aşadar aceste două au fost cumnate până în urmă cu vreo şase ani când Raluca a divorţat, alegând alt mod de viaţă.
Cât a activat ca prim-procuror la Parchetul Săveni s-a creat pe seama sa fel de fel de scenarii cum că ar aranja anumite anchete în raport de criterii exterioare celor ale eticii profesionale. Se ştia că este o mare amatoare de băuturi alcoolice de sex şi de bârfe. Cu relaţii în Parchetul General al României, se pare că pe filiera foştilor securişti care au rămas în structurile acestei instituţii, a fost promovată prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Spun magistraţii care cunosc împrejurările promovării sale că la Parchetul General a României s-a avut de ales între fiica unui ofiţer şi a unui general de securitate. A fost preferată fiica ofiţerului, adică Raluca Stâncescu, considerată a fi răul cel mai mic.
De pe poziţia de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a continuat să instrumenteze anumite dosare după criterii neprofesionale, să ceară colaboratorilor să facă anchete cu dedicaţie sau să întocmească rechizitorii de trimitere în judecată unor persoane nevinovate dar care îi deranjau protejaţii.
Beţia, urgiile sexuale, limbajul porno erau valorile sale morale şi profesionale care îi caracterizau activitatea. Ca să-şi poată domina subalternii şi controla cursul anumitor dosare pe parcursul procesului a introdus repede un fel de frică asupra celor din jur dar în acelaşi timp a dezvoltat şi o reţea de relaţii care să-i permită să controleze mersul anchetelor inclusiv în interiorul Poliţiei Botoşani.
Din momentul în care s-a combinat cu ţiganul Cătălin Stavără, tis Popşoi, zis Borcoi, Raluca Stâncescu a devenit protectorul lumii interlope din Botoşani care constituia gaşca concubinului.
Stâncescu şi-a creat cap de pod şi racolat sprijin în interiorul Poliţiei Botoşani speculând anumite evenimente din viaţa profesională a unor ofiţeri şi agenţi. De exemplu, pe Bogdan Buliga, Şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din Poliţia Botoşani, l-a racolat profitând de situaţia destul de dificilă în care se afla acesta. Buliga a făcut obiectul unui amplu memoriu întocmit de către Mihaela Mihai, şef DNA Suceava, memoriu prin care s-a arătat grave deficiente în activitatea acestuia.
Mihai a trimis memoriul la DGA Bucureşti cu propunerea de demitere a lui Buliga din funcţia de şef DGA. Până la urmă a scăpat cu o sancţiune administrativă, o diminuare din soldă pe timp de trei luni. Trecând prin aceste momente dificile în cariera sa profesională, Bogdan Buliga a simţit că Raluca Stâncescu îi poate fi umbrelă în activitatea profesională, aşa că a intrat în anturajul acesteia dar şi a concubinului ei, ţiganul interlop Cătălin Stavără. Ce-a urmat, o să relatez la momentul potrivit.
Un alt factor de comandă intrat sub controlul Ralucăi Stâncescu a fost şi Viorel Şerbănoiu, fost şef al Poliţiei Botoşani, înlocuit apoi cu Cristian Cucoreanu şi ajuns din nou şef.
Viorel Şerbănoiu a fost o perioadă în ancheta celor de la DNA Suceava, dosarele sale fiind în aşteptare sau soluţionate favorabil în împrejurări neelucidate pentru cunoscători. Intrat şi el în gaşca Ralucăi Stâncescu, acesteia i-a venit uşor să-l convingă să-i promoveze în funcţie un protejat al său, respectiv pe ofiţerul Ilie Şo0logon, ofiţer care se ocupa cu cercetările penale în cadrul DGA, aflat sub comanda lui Bogdan Buliga. Aşa se explică promovarea lui Ilie Şologon pe postul de adj, al şefului Poliţiei Municipiului Botoşani.
Toate aceste informaţii sunt cunoscute la DNA Suceava şi ele sunt valorificate în cadrul dosarului de cercetare a Ralucăi Stâncescu şi a concubinului săi Cătălin Stavără, ambii aflaţi în arestul Poliţiei Suceava.
Sunt voci care susţin că Raluca Stâncescu ar fi victima răzbunării fostei sale cumnate Mihaela Mihai Popa, procurorul şef la DNA Suceava. Divorţată cu vreo şase ani în urmă, Stâncescu se judecă cu fostul soţ pentru un credit bancar angajat la BCR pe vremea când trăiau împreună. Se pare că acest proces îi face pe unii din Justiţie şi Poliţie să creadă că ar fi motivul răzbunării lui Mihaela Mihai pe Raluca Stâncescu, răzbunare soldată cu arestarea acesteia din urmă şi a concubinului ei.
Realitatea este cu totul alta. Raluca Stâncescu a comis atât de multe abuzuri şi a măsluit atât de multe anchete, încât faptele pentru care este arestată în momentul de faţă sunt mici cochetării cu Codul penal. (Va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Trăiri câineşti
Horoscopul zilei de 22.07.2017
Staţiunea Tg. Ocna – prizoniera primarului Silochi
Ioan Rotundu
O întâlnire emoţionantă după 54 de ani
Ioan Rotundu
Tg. Ocna – ştrandul Salinei (II)
Ioan Rotundu
Tg. Ocna – ruinele şi biserica primarului Şilochi (III)
Ioan Rotundu
Tg. Ocna – cum Ianche i-a 7falimentat pe Tache şi Cadâr (IV)
Ioan Rotundu
Botoșani: Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal, Raluca Stăncescu - reținută pentru fapte de corupție
Afaceri ciudate intre prim procurorul Raluca Stancescu, seful DGA Botosani si o familie de rromi
Catrenul săptămânii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog