Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3167
De la 07 Ianuarie 2003
104613502

Modificarile la legislatia penala care au scos magistratii in strada,

  • dezbatute in Comisia lui Iordache/ Ministerul Justitiei a trimis propunerea prin care se inlocuieste sintagma "suspiciuni rezonabile" cu "probe sau indicii temeinice" in tot Codul de procedura penala
  • 20 December 2017, 23:00
Comisia speciala parlamentara condusa de deputatul PSD Florin Iordache reia miercuri dimineata dezbaterile pe modificarile propuse de PSD, ALDE, UDMR si PNL la transpunerea directivei europene privind prezumtia de nevinovatie, amendamente aspru criticate de institutiile din sistemul judiciar - DNA, DIICOT si Procurorul General printre acestia - si care au dus la proteste fara precedent ale magistratilor din toata tara. Comisia a finalizat marti seara rapoartele finale pentru toate cele trei legi ale justitiei, ultimele doua urmand sa isi primeasca votul final in plenul Senatului.
Marti, prezent la comisiei, ministrul Tudorel Toader a anuntat ca va veni cu un proiect de modificare a Codului de procedura penala prin care sa fie inlocuita sintagma "suspiciuni rezonabile" cu "probe temeinice". Iordache l-a rugat sa trimita o propunere pana astazi. In plus, el a declarat ca va emite o Ordonanta de Urgenta de transpunere a directivei daca acest lucru nu va fi facut de catre Parlament.
14.48 Stelian Ion: "Mi s-ar parea normal ca ministrul sa fie aici si sa se pronunte cu privire la modificarile propuse la directiva, nu sa ne trimita un document la care sa ne uitam lung."
14.42 Catalin Predoiu: "Inteleg ca aceste propuneri de la minister ar putea deveni un proiect de lege."
14.40 Stelian Ion cere secretarului de stat Mariana Mot sa explice care e legatura cu directiva pentru prezumtia de nevinovatie.
Sedinta s-a reluat la ora 14.35
Sedinta este suspendata pana la ora 14.00
10.50 Stelian Ion aminteste ca ministerul Justitiei a facut o analiza privind directiva si a propus proiectul de lege care a fost adoptat tacit de Senat care modifica un singur articol, iar acum a decis ca mai este nevoie sa se faca modificari. "Aceasta propunere cu probe temeinice este o enormitate" a spus el.
10.48 Catalin Predoiu o intreaba pe Mot daca "asta este tot" ce are de spus ministerul privind propunerile la directiva.
10.40 Secretarul de stat Mariana Mot, prezenta la comisie, a anuntat ca are un proiect in sensul anuntat ieri de ministrul Tudorel Toader, prin care sa se inlocuiasca "suspiciuni rezonabile" cu "probe sau temeinice" in Codul de procedura penala. Mot a precizat ca nu are documentul intr-o forma electronica, iar acesta nu a ajuns la niciun mebru al comisiei. Iordache a propus sa fie suspendata sedinta pana la 14.00 pentru ca nici el nu cunoaste propunerile si pentru ca toata lumea sa il poata consulta.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Texte Adrian Duicu, fost presedinte al Consiliului Judetean Mehedinti, condamnat la un an si sase luni inchisoare cu suspendare
Consiliul Investitorilor Straini, declaratie dura:
Sunt incalcate elemente si principii fundamentale pentru o tara moderna/ Renuntarea la aplicarea regulilor guvernantei corporative va face imposibila aderarea Romaniei la OCDE
PNL a contestat la CCR modificarea legii ANI,
prin care inceteaza interdictiile aplicate parlamentarilor pana in 2013
Patronii din IT: Varianta Guvernului cu ajutoarele de stat nu este posibilă
A doua lege a justitiei - proiectul de modificare a Legii 304 privind organizarea judiciara
- a fost votata de Senat si merge la promulgare. Urmeaza a treia lege
Bancul zilei: Logică juridică
Horoscopul zilei de 20.12.2017
Iohannis: Exista un risc evident de activare a articolului 7 in cazul Romaniei, ca in cazul Poloniei,
daca legile Justitiei vor fi adoptate cu modificarile de acum
Posibilul as din mâneca preşedintelui Iohannis
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă