Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9319
De la 07 Ianuarie 2003
122894968

Momente incredibile in Parlament

  • Senatoarea Florina Jipa i-a dat cu mir pe frunte lui Dan Sova, inaintea votului pentru ridicarea imunitatii: Mai lasati-ma cu Constitutia!
  • 25 March 2015, 23:00
Senatoarea Florina Jipa (UNPR) i-a dat cu mir pe frunte colegului sau Dan Sova, miercuri la pranz, inaintea votului din plen pentru ridicarea imunitatii fostului ministru, anunta B1 Tv. Dan Sova nu reprezinta "niciun pericol", a declarat miercuri senatoarea UNPR Florina Jipa, care a explicat ca a adus de la Mormantul Sfant mirul cu care l-a uns pe acesta, in timpul sedintei de plen, iar gestul sau a fost unul "spontan".
Fost candidat inscris in cursa pentru un fotoliu de judecator al Curtii Constitutionale luna trecuta, Florina Jipa nu a dorit sa raspunda in mod concret la intrebarea jurnalistilor daca o astfel de decizie, cum a fost cea in cazul cererii DNA pentru Dan Sova, se ia cu jumatate plus unu din voturile celor prezenti sau din majoritatea absoluta. "Se ia cu jumatate plus unu. (...) Mai lasati-ma cu Constitutia."
"Starea de normalitate este starea de libertate pentru fapte eventual savarsite acum nu stiu cati ani. Ce efect mai are arestarea? Niciunul! Ce pericol pentru ordinea publica reprezinta acest om? Sa nu va mai aud cu pericolul social, pentru ca acest om nu reprezinta niciun pericol. (...) Eu am vorbit in nume personal. Consider, ca fost magistrat si cu o cariera juridica in spate serioasa, (...) ca starea de libertate este normalitatea, iar cealalta este exceptie" a declarat Jipa, la finalul sedintei plenului Senatului.
Senatoarea UNPR a explicat si de ce l-a uns cu mir pe Dan Sova: "Sunt un om credincios, pentru ca am fost la Mormantul Sfant si pentru ca am un crez pe lumea asta. Totdeauna am facut dreptate, si ca avocat, si ca judecator, si voi face in continuare si nu voi sta niciodata in genunchi, pentru ca aici s-a ajuns: sa se stea in genunchi si este rusinos. Mi l-am adus eu de la Mormantul Sfant, e bine? (n.r. mirul). Eu tin foarte mult la acest om ( Sova -n.r.), este un baiat extraordinar de bine pregatit, cred in nevinovatia lui si a fost un gest spontan, la care nici nu m-am gandit ca voi o sa dati atata amploare", le-a spus ea jurnalistilor.
Florina Jipa a mai sustinut ca "in strainatate" nu se intampla "ceea ce se intampla in Romania": "Oameni buni, nu intelegeti ca in strainatate nu se procedeaza asa? Noi suntem intr-o anormalitate in momentul asta! Nu intelegeti acest lucru? Acuma a aparut asta peste noapte, pana acuma n-a fost? De ce nu se iau masuri cu toata lumea care am asteptat zece ani sa se termine acea imunitate care n-a existat niciodata? Si nu se ia nicio masura", a spus aceasta, intrebata cum va aparea decizia senatorilor de respingere a cererii DNA in cazul Sova in raportul MCV.
Dan Sova a scapat de arestare dupa ce in Senat nu s-a intrunit, miercuri, numarul necesar de voturi in favoarea solicitarii DNA. Senatorii au aprobat, in schimb, cererea procurorilor pentru retinerea si arestarea ministrului demisionar al Finantelor, Darius Valcov.
Senatorii au respins, luni, cererea DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova cu 79 de voturi pentru, 67 impotriva si 5 voturi anulate (in total 151 de voturi exprimate). In urma votului exprimat nu a fost intrunita majoritatea necesara de 85 de optiuni "pentru", astfel ca fostul ministru al Transporturilor scapa de o eventuala arestare.
Camera Deputatilor urmeaza sa se pronunte miercuri si asupra solicitarii de retinere si arestare pentru Theodor Nicolescu.
De ce il acuza procurorii pe Dan Sova
Anchetatorii au cerut incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan Sova, fost ministru al Transporturilor, in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.
Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.
Potrivit unui comunicat de presa al procurorilor anticoruptie, din actele de urmarire penala a rezultat ca in perioada 2007-2009, Dan Sova a semnat mai multe contracte si acte aditionale incheiate intre Complexul Energetic Rovinari (CER) si Complexul Energetic Turceni (CET) pe de o parte si SCA "Sova si Asociatii" pe de alta parte.
De asemenea, procurorii au ajuns la concluzia ca, in calitate de "avocat coordonator" - mentiune trecuta expres in toate aceste contracte -, a participat la mai multe discutii legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER si CET si la alte institutii, contribuind efectiv la incheierea acestor contracte si acte aditionale. In plus, el a oferit si consultanta juridica, in baza acestor contracte si acte aditionale.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Supă cremă de dovleac cu ghimbir
Bancul zilei: Viitor asigurat
Horoscopul zilei
Botoşani: Un proces care jigneşte memoria colectivă a celor din Flămânzi
Ioan Rotundu
Emil Hurezeanu: Eu sunt impotriva spectacolului justitiarist
Romania este o tara gripata/ Suntem inraiti, transformam totul in rau/ Acum suntem intr-un moment foarte periculos
Grecia ar putea paraliza NATO in cazul unui agresiuni a Rusiei
crede Zbigniew Brzezinski
Dan Sova scapa de arestare pentru ca nu a fost intrunita majoritatea in Senat
Darius Valcov a fost insa lasat pe mana procurorilor. Controversa majora pe procedura in cazul Sova
Raluca Turcan: Daca il arestau pe Dan Sova, cadea Guvernul
Sova duce la Victor Ponta direct
Dan Tapalaga: Cum a ajuns Romania paralizata de procurori
Cateva observatii la iesirile lui Emil Hurezeanu
Guvernul renunta sa mai majoreze valorile pentru taxe locale
dar obliga primarii sa le indexeze anual
Decizia senatorilor de a-l scapa pe Sova de arestare, posibil neconstitutioala
Darius Valcov a fost retinut de procurorii DNA
Se destramă mitul Klaus?
Ioan Rotundu
Ţigarete de contrabandă ascunse într-un Mercedes
Populatia va achita impozit si pentru terenul ocupat de locuinte
Peste 30 de ONG-uri ii scriu ministrului Teodorovici
Riscam falimentul din cauza problemelor grave din POSDRU
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog