Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9500
De la 07 Ianuarie 2003
122869567

Monica Macovei vrea un nou partid

  • 18 October 2011, 23:00
Monica Macovei declara intr-un interviu pentru Cristian Patrasconiu, publicat in cadrul volumului "Noua scoala de gandire a dreptei", ca ar vrea sa faca un partid nou. Intrebata daca ar putea si ar vrea sa faca o noua formatiune politica, Monica Macovei, europarlamentar si vicepresedinte al PDL, a raspuns:
"As vrea sa fac un partid nou. Trebuie un partid nou. Nu stiu insa daca as putea, privind in mod practic la cerintele infiintarii unui partid politic (…)". Amintim ca, la finalul anului trecut, vicepresedintele PDL sustinea: "Un nou partid e una din variante. Sigur ca m-am gandit, dar n-am luat o decizie".
Redam mai jos raspunsul integral dat de Monica Macovei in cadrul interviului cu Cristian Pastrasconiu, publicat de acesta in volumul "Noua scoala de gandire a dreptei":
"Ai putea face un partid nou? Ai vrea sa faci un partid nou?
As vrea sa fac un partid nou. Trebuie un partid nou. Nu stiu insa daca as putea, privind in mod practic la cerintele infiintarii unui partid politic, la ce inseamna asta in contextul legii electorale actuale, la cerintele unei finantari curate si transparente. Sustinere publica, fara discutie, ar exista. Dincolo de asta, trebuie oameni care sa lucreze efectiv, zi si noapte, cu dedicatie, numai pentru asta.
Din discutiile pe care le-am avut, multi din prietenii acestei idei au sustinut ca vor lucra cu tot dragul, dar voluntar. Nu cred ca se poate porni asa, insa ideea unui nou partid politic ramane si reflectez la ea. Te-ai putea gandi sa candidezi la un moment dat la presedintia Romaniei? Excluzi cu totul o asemenea ipoteza?
Da, o exclud. Dar, in 10-20 de ani, poate ca se schimba ceva…" Cartea "Noua scoala de gandire a dreptei" a fost lansata vineri, 14 octombrie, in cadrul unei dezbateri la care a fost invitata si Monica Macovei. Fostul ministru al Justitiei a declarat atunci:
"Obiectivul principal este reforma clasei politice; avem o clasa politica cel putin obosita de tranzitie. E cazul sa ne mutam spre o clasa politica noua, curata, in care partidele sa-i filtreze pe cei pe care ii primesc, in care sa conteze onestitatea, integritatea, pentru ca asta nu exclude negocierea. Avem nevoie de o reforma a clasei politice si salut Noua Republica".
Interviurile din cadrul volumului au fost realizate in perioada februarie-iulie 2011.
Amintim ca la finalul anului trecut, intr-un interviu acordat la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI, realizata de Dan Tapalaga, Monica Macovei declara ca reformarea PDL sau un nou partid sunt variantele pe care le ia in calcul.
"O varianta este sa schimbi unul din partidele existente, in ce ma priveste PDL, intr-o masura destul de mare incat oamenii sa creada ca va face anticoruptie, integritate, bani publici impartiti corect si mai putin furt, si a doua varianta un alt partid. Deci sunt aceste doua variante. Nu un alt partid oricare. Un partid in care oamenii sa creada, format din oameni pe care poti conta si despre care crezi ca atunci cand spun ceva vor si face, care nu te mint", a sustinut vicepresedintele PDL.
La inceputul lunii octombrie, Monica Macovei afirma in cadrul unei emisiuni la BITV ca dispune de o limita de timp pana la care este dispusa sa ramana in partid. "Eu imi duc bataliile, imi dau o limita de timp. Eu personal imi impun niste limite de timp", a punctat Macovei, inclusiv despre o posibila parasire a PDL.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Laude sexuale între soţi
Reţeta zilei: Miel prăjit friptură
Caricatura zilei
Ministrul Ion Ariton pleacă în China după investitori
CSM consideră legală percheziţia la domiciliul judecătoarei Gabriela Birsan
Proiectul de lege care interzice cămătaria, adoptat de Camera Deputaţilor
Vladimir Putin se compara cu Roosevelt si de Gaulle
el justifică revenirea la Kremlin prin faptul că stabilitatea Rusiei atârnă de un fir de par
Iranul a executat în secret sute de prizonieri
Dezbaterile pe revizuirea Constituţiei se mută la Comisia Juridică
Războiul proceselor între sindicate şi primării
Spitalul Dorohoi, şi nu numai, în criză de asistenţi medicali
Botoşani: Există profesori care au probleme psihice
fără avizul psihologic ei nu pot accede la catedră
Problema căldurii la Grupul nŞcolar Şendriceni nu s-a rezolvat
Atenţie: deschideţi recenzorului!
PSD Botoşani a pierdut procesul cu Consiliul Judeţean
Bani pentru primăriile din Botoşani
Prefectul i-a demonstrat primarului de Dângeni cât este de ignorant
primarul şi-a cerut scuze public
O dispută generată de populismul senatorului Marecu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog