Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Umor
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6912
De la 07 Ianuarie 2003
122866979

Muncitorii de la barajul de la Vârfu Câmpului se pregătesc de protest

  • oamenii sunt disperaţi fiindcă au rate şi nu au de unde să le plătească
  • 5 July 2009, 23:00
Angajaţii ce trudesc la Barajul de la Vârfu Câmpului, început în 1987, încă de pe vremea lui Ceauşescu, sunt extrem de nemulţumiţi fiindcă nu şi-au mai văzut salariile de ceva vreme. Cei peste 250 angajaţi ai societăţii SC Consir SA Siret Suceava nu şi-au luat banii de concediu pe anul trecut şi salariile pe noiembrie şi decembrie.
Anul acesta, de când au fost rechemaţi la muncă, respectiv de pe 15 mai, tot nu au văzut niciun ban. Supărarea dă în clocot mai ales în rândul celor care au asigurat permanenţa şi în perioada rece. Dacă cei care au fost trimişi în şomaj nu au luat bani, dar măcar au stat acasă, restul au muncit de pomană. „Opt persoane în şantierul de la Vârfu Câmpului nu şi-au luat salariile pe noiembrie, decembrie, banii de concediu pe anul trecut şi nici salariile pe primele 6 luni din anul în curs. Mai sunt puncte de lucru, în care mai sunt oameni care nu au luat Ibăneasa, Baia, Atelier la Siret. Asta cu toate că pe perioada iernii a fost asigurată permanenţa de către paznici, mecanici”, a spus unul din angajaţii punctului de lucru de la Vârfu Câmpului, care a preferat să rămână anonim de teama represaliilor, mai cu seamă că e foarte greu de găsit un loc de muncă în mediul rural, lucru exploatat la maxim de angajatori.
Oamenii au fost astă iarnă la sediul central al societăţii, la Siret, dar nu au avut cu cine cădea la pace. Acum intenţionează să organizeze un protest la Vârfu Câmpului. Sunt nemulţumiţi şi de lidera de sindicat fiindcă nu le-a luat apărarea în faţa directorului Constantin Semenov. „Avem rate. Aşa stăm, profită de noi, ne ia de proşti că suntem de la ţară şi greu găseşti loc de muncă. Directorul ne-a spus să stăm liniştiţi că după 30 iunie, pe 1 iulie ne dă salariile. E un fel de praf în ochi. O unitate dacă este falimentară nu mai lucrează îşi închide porţile, dar atâta timp cât are activitate trebuie să dea salariile la oameni. Închiriază maşini şi utilaje din altă parte să lucreze, pe ei îi plăteşte şi pe noi nu. Ceva e putred. Bani anul trecut au fost, cine a lucrat la societăţile lor au luat şi câte 18 milioane lei, necalificaţi luau 13 milioane, dar pe noi din 6-7 milioane nu ne-a mai scos şi nici măcar pe ăştia nu-i vedem. Că ei au şi societăţi, asta era o căpuşă şi căpuşele mâncau de la mamă. Asta e finanţată cu bani de la Guvern fiindcă beneficiarul lucrării, a barajului e regia Apelor Române Bacău”, a mai adăugat angajatul societăţii. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dreptul asumării sorţii sau curajul de a rupe pisica în două
Constantin Conţac
Pentru că tac şi se supun umilinţelor, au pierdut şi 100 de euro
Bac fără vreo medie finală de zece
Medicii de familie, ţapii ispăşitori pentru unele analize medicale gratuite
Urgenţele rămân prioritatea „zero” pentru şefii sănătăţii botoşănene
Vor fi reînfiinţate patru centre de permanenţă la Botoşani
Pe terenurile de joacă retrocedate buruienile cresc voiniceşte
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 6 iulie
Spectacol special al Teatrului "Vasilache"
Copiii religioşi din tabăra de la Schitul Balş
Abonamente pentru parcatul maşinii pe timp de zi
între orele 19.00 şi 7.00, botoşănenii îşi pot parca gratuit maşinile, iar ziua pe bază de abonament lunar sau plătind o taxă de parcare la parcomatNu se vor mai ridica maşinile parcate pe trotuar, dar dacă sunt parcate pe spaţiul verde, indiferent că e zi sau noapte, vor fi ridicate
Fragment din culisele Aalianţei PSD - PDL
Primarul Pitorac, primit în Liga Maiştrilor Militari de Marină
Noul an şcolar va începe tot sub zodia incertitudinilor
E.ON Gaz Distribuţie continuă investiţiile în zona Moldovei
valoarea investiţiilor din acest an se ridică la aproape 26 milioane de lei
Cea mai bună măsură de siguranţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog