Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
15610
De la 07 Ianuarie 2003
69935077

Municipiul Botoșani i-a fermecat pe italieni

  • 23 May 2012, 23:00
Primarul Cătălin Flutur a primit, miercuri dimineaţă, vizita unei delegaţii din Italia, prezentă la Botoşani, în cadrul unui proiect derulat de Inspectoratul Şcolar, Şcoala nr. 11 şi Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu” din Botoşani.
Proiectul intitulat „Enrichment of Teaching Methods of Romanic Languages as the Mother Tongue Language” are ca parteneri cele trei instituţii amintite din România, dar şi alte trei instituţii din localitatea Campania din Italia, respectiv Giunta Regionale della Campania, Instituto Compresivo Statale „P.A.G Martini” şi Biblioteca Comunale di Castel Baronia „P.S Mancini”.
Acesta îşi propune dezvoltarea competenţelor de comunicare în limbile română şi italiană pentru a-i face pe elevi să conştientizeze importanţa limbilor materne în Uniunea Europeană şi sprijinirea legăturii dintre educaţia formală din şcoli şi educaţia non-formală din afara şcolii.
Din delegaţia italiană, prezentă la Botoşani, miercuri, care l-a vizitat pe primarul Cătălin Flutur, au făcut parte şi primarul localităţii Campania, Famiglietti Carmine, directorul şcolii din aceeaşi regiune, implicată în proiect, Stanco Valentino şi poetul şi profesorul Salvadore Salvadore de la aceeaşi şcoală.
Membrii delegaţiei au stat de vorbă cu primarul Cătălin Flutur care le-a împărtăşit acestora din experienţa sa privind accesarea fondurilor europene pe proiecte, precum şi despre distincţiile cu care a fost onorat municipiul Botoşani de-a lungul timpului. Italienii au fost încântaţi să constate interesul acordat de municipalitatea botoşăneană pentru cultura locală fiind impresionaţi de proiectul de restaurare al Centrului Istoric.
Totodată ei şi-au manifestat bucuria să afle că Primăria Botoşani Botoşani este una din puţinele din România care susţine nu mai puţin de trei instituţii de cultură.
„Pot să vă spun că suntem printre puţinele primării din ţară care subvenţionează trei instituţii de cultură, Filarmonica, Teatrul Vasilache şi Teatrul Mihai Eminescu. Nu mai există, în Moldova, decât la Iaşi, trei instituţii în acelaşi loc. La noi, cam 20 la sută din bugetul anual merge spre instituţiile de cultură. Suntem un oraş cultural, ne dorim să promovăm un turism cultural. De altfel, am reuşit printr-un proiect cu bani europeni să reabilităm Centrul Istoric”, a spus primarul Cătălin Flutur.
Mai mult, edilul-şef al urbei le-a povestit partenerilor italieni în proiectul derulat de Inspectoratul Şcolar şi Şcoala nr. 11, despre competiţia Capitala Verde a României, în cadrul căreia municipiul Botoşani a câştigat trofeul de cel mai verde oraş. Primarul regiunii Campania, Famiglietti Carmine s-a arătat încântat de noi colaborări pe viitor cu municipiul Botoşani şi i-a urat succes în alegeri primarului Cătălin Flutur, considerînd că are toate şansele să fie reales, având în vedere ansamblul de proiecte derulat în oraş.
„Vă doresc din suflet succes în alegeri pentru că aveţi nevoie, dar cred că aveţi o mare şansă de a fi reales. Vă felicit pentru activitate”, a declarat primarul Carmine după care i-a oferit edilului botoşănean însemnele oraşului pe care îl reprezintă.
Primarul Flutur le-a oferit, la rândul lui, tuturor membrilor delegaţiei italiene, câte un album despre municipiul Botoşani. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Prefectul a căutat şefii şi a dat peste secretarele
Ovidiu Portariuc își ridică piețarii în cap
Radu Mazăre vine la Botoșani
Botoşani: Elevă condamnată pentru trafic de influenţă
Creste pragul TVA, deduceri la achiziţii auto, păcura colorată
Ministrul USL Lucian Isar lucrează la o scutire de impozit pentru firme
nu ne spune şi de unde se va acoperi gaura creată la buigetul de stat
Guvernul Ponta şi dezmăţul financiar
Ioan Rotundu
Nemulţumirile celor de la catedră continuă
Încă nu se cunoaşte Planul de şcolarizare pentru 2012 - 2013
Credit bancar de la BERD, pentru lucrări la apă şi canalizare. Societatea Nova
Zona euro: surplus al contului curent de 9,1 mld. euro in martie
Germania propune şase piste pentru a relansa creşterea economică în Europa
Voi solicita Parlamentului să decidă cine va reprezenta România la reuniunile UE
Horoscop
Bancul zilei: Partida din pat
Dacă-i miercuri, e ziua bătăii de joc!
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
Botoşani : Campania electorală văzută la faţa locului (IV)
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă