Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16490
De la 07 Ianuarie 2003
122902139

Muşamalizări de dosare la Poliţia comunitară Botoşani

  • 20 May 2013, 23:00
În urmă cu ceva timp noi am scris despre faptul că în curtea cetăţeanul Neculai Lungu din Botoşani, implicat într-un scandal legat de imaşul public, au fost filmate două bănci nou-nouţe din care Primăria Botoşani a amplasat prin oraş. Imediat după difuzarea reportajului, un telespectator a sesizat Poliţia comunitară care s-a deplasat la domiciliul lui Neculai Lungu şi a constatat că băncile au fost însuşite de pe domeniul public al Primăriei Botoşani, ambele purtând ştanţa primăriei.
După încheierea procesului verbal de constatare la faţa locului, Neculai Lungu, prins asupra faptului, şi-a pus în mişcare pilele şi relaţiile. El este bun amic cu Constantin Andrici, crescător de oi ca şi el. Andrici are fiica dispecer la Poliţia comunitară Botoşani. Prin fiica lui Andrici, Lungu a ajuns la cine trebuie la Poliţia comunitară. De aici a fost învăţat să facă rost de o chitanţă cum că băncile au fost cumpărate de la o unitate de colectare a fierului vechi.
Cumn puteau ajunge băncile noi, cu ştanţa primăriei, la Remat, de exemplu, nu i-a interesat pe cei de la Poliţia comunitară. Bucuroşi că Lungu a justificat provenienţa băncilor, Poliţia comunitară a trimis dosarul la Poliţia Municipiului Botoşani. Un agent de poliţie de aici a dispus achitarea lui Neculai Lungu. Toată această situaţie a explicat-o chiar un poliţist comunitar, sub anonimat, şocat şi el de ce-au putut face colegii săi aflaţi în funcţii de decizie.
Cine este acest Constantin Andrici? Este acel cioban care în urmă cu câţiva ani a fost implicat în scandalul de la Gulioaia, când a intrat cu oile pe terenul unui fermier. Andrtici a bătut crunt un paznic şi a fost ridicat de Poliţie. Adus la Botoşani pentru cercetări, sub motiv că vrea la WC-u., Andrici a fugit de sub anchetă şi s-a ascuns la o rudă a sa din Iaşi, general în rezervă. A apărut după ce s-au limpezit apele scandalului de la Gulioaia.
Modul în care a procedat acest Andrici sună a trafic de influenţă. Dar nu cu acesta ar fi problema, ci cu acei poliţişti comunitari care au acceptat muşamalizarea cazului.
Când consilierul local Gheorghe Iavorenciuc a declarat în toamna anului trecut că primarul Ovidiu Portariuc este prizonierul unor grupări mafiote, a ştiut el ce spune. Acum ar trebui ca procurorii de la DICOT să ciulească urechile şi să intre pe fir. Este inacceptabil ca poliţiştii comunitari, plătiţi din banii contribuabililor, să ţină cu hoţii.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Problema tenorului
Guvernul Leancă, puţin probabil, dar nu imposibil
Antonescu: Suntem singuri împotriva lui Băsescu, a PSD şi a unor instituţii internaţionale
Un învăţător îi obligă pe elevi să citească acatiste la ore
un profesor de Istorie le spune copiilor că ştiinţa e drăcească, iar altul consideră catolicii impuri
Contractul de vânzare cu opţiune de răscumpărare
Fermierii care arendează terenurile vor primi subvenţii cu 20% mai mari, din 2014
Victor Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat
Sentinţă definitivă: Gigi Becal trei ani închisoare cu executare
Bogăţia sărăciei
Ioan Rotundu
A dispărut ştirul de la Mall, a rămas finisajul
Botoşani: Primarul Portariuc pune la bătaie 100 milioane euro
că tot nu-i are
Încă o promisiune pe care primarul Portariuc n-o poate onora
Puciul de la Filarmonica Botoşani a eşuat
Comunicat de presă Modern calor
COMUNICAT DE PRESĂ – CCD Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog