Mod de preparare: Muşchiul se înfăşoară peste tot cu felii subţiri de slănină, apoi se leagă cu aţă, să nu se desprindă. Se toacă mărunt ceapa, morcovii, frunzele de ţelină şi pătrunjelul, iar usturoiul se taie în felii subţiri, pe lungime. Se pun toate acestea într-o cratiţă în care s-a topit untul, iar peste ele se aşează muşchiul. Se dă la cuptor, la foc potrivit.
Se stropeşte muşchiul din când în când cu sosul, având grijă să nu se ardă legumele. Când e aproape făcută carnea, se sărează şi se piperează. În clipa în care e gata, se scoate şi se păstrează la cald, iar cratiţa se pune pe foc, turnând peste unt şi legume un pahar de vin roşu şi unul de vin alb, de preferat dulci amândouă.
Se lasă să fiarbă timp de câteva minute, după care se strecoară şi se toarnă peste muşchi, acesta fiind prealabil dezlegat şi curăţat de slănina în care a fost învelit. Poftă bună!