Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
304
De la 07 Ianuarie 2003
112822150

Muţenia preşedintelui Iohannis, Comisia de la Veneţia şi adio Spaţiul Schengen

  • Ioan Rotundu
  • 21 November 2022, 20:15
Cobeam mai demult că sunt puţine şansele noastre de a intra în Spaţiul Schengen, că sunt mici şi devin şi mai mici, spre nulitate. Iată că în aceste zile prevestirea mea prinde contur iar la motivele deja cunoscute de ce olandezii nu ne vor în acest Spaţiu, politicienii noştri de la vârful conducerii în stat au mai adăugat şi altele, mult mai grele şi mai greu de contracarat.
Scriam într-un editorial anterior că preşedintele Klaus Iohannis s-a ticăloşit alături de liderii din PNL – PSDD şi a promulgat legile justiţiei în forma în care le voia şi Liviu Dragnea, deşi magistraţi, asociaţii civile şi puţinătatea opoziţiei parlamentară formată din USR i-au cerut să aştepte mai întâi verdictul Comisiei de la Veneţia, care fusese sesizată cu privire la aceste legi concepute să apere corupţia şi să fie pedepsiţi cetăţenii cinstiţi care dezvăluie public actele de corupţie.
La două zile de la promulgarea acestor legi de către preşedinte a venit şi verdictul de la Veneţia din care rezultă că aceste legi sunt concepute ca puterea politică să poată controla justiţia, procurorii fiind numiţi de ministrul Justiţiei care este om politic şi nu de CSM, iar cercetarea magistraţilor corupţi să fie făcută de FDNA şi nu de o secţie specială controlată şi ea politic. În România corupţia este protejată prin legi cu dedicaţie şi, aşa că Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie nu va fi ridicat.
Toate aceste critici ale Comisiei de la Veneţia au venit ca o mănuşă pentru premierul Olandei, Mark Rutte, care s-a opus şi se opune intrării României în Spaţiul Schengen tocmai din aceste motive de corupţie.
Nu numai olandezii au un dinte împotriva noastră. Lor li s-au alăturat ministrul de Interne al Austriei şi un partid europarlamentar din Suedia.
În tot acest vacarm al simulării de către România că ar lupta împotriva corupţiei nu se mai aude vocea preşedintelui Klaus Iohannis, cel care ne-a promis în alegerile prezidenţiale din anul 2019 că ne va băga în Spaţiul Schengen.
Vrerea sa era să intrăm în Spaţiul Schengen cu cohorta de miniştri plagiatori în frunte cu premierul Ciucă, cu miniştri implicaţio în fel de fel de hoţii din banii publici, cu escroci, impostori şi profitori adunaţi în Parlament? El ar fi vrut, dar la întrunirea Consiliului European din 8 decembrie a.c. de la Bruxelles sunt cel puţin trei state care vor vota împotrivă. Iar primirea în Spaţiu se face cu unanimitate de voturi.
S-au convins şi europenii că România este prizoniera unui stat mafiot, boss-ul fiind preşedintele Iohannis. Marea noastră dramă este că acest stat mafiot se bucură de susţinerea unei mari majorităţi de alegători care acceptă să fie furaţi, cu condiţia ca din ce li se fură să li se restituie o parte sub forma de ajutoare sociale, în fapt nişte pomeni menite să le taie pofta de orice răzmeriţă. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Administrator vigilent
Horoscopul săptămânii 21 – 27.11.2022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
O Istorie care va reactiva ura împotriva evreilor
Ioan Rotundu
Scrisoare deschisă către participanți la Reuniunea
de la Sediul Editurii AGATA din Botoșani din 30 noiembrie 2022
Ce se ascunde în spatele ridicării MCV
Ioan Rotundu
Primăria Mihai Eminescu: IN ATENTIA CETATENILOR
Problemele din poliţia şi justiţia botoşănenă
Dovezi clare de corupţie în poliţia şi justiţia botoşăneană
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă