Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sport
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9138
De la 07 Ianuarie 2003
122869205

Muzeul de Etnografie rămâne la instituţia mamă

  • 19 March 2008, 23:00
La ora actuală, Consiliul Judeţean Botoşani are o mare problemă legată de patrimoniu. În sensul că o parte de clădiri ce ar fi trebuit să intre în patrimoniul instituţiei au ajuns în alte direcţii. Ca atare, executivul CJ Botoşani se vede în postura de a fi neputincios în rezolvarea problemelor de spaţiu pentru instituţiile din subordine. „Nu avem unde să realizăm o expoziţie cu acele aproape 300 de tablouri de mare valoare artistică pe care le deţine Muzeul Judeţean Botoşani. Nu avem posibilitatea de a realiza proiectul pe care instituţia şi l-a propus cu Muzeul de Etnografie pentru că cei care implementează Programul Operaţional Regional la nivel naţional au acceptat doar proiectul pentru reabilitarea Şcolii de Artă şi nu pentru extinderea şi amenajarea acolo a Muzeului de Etnografie”, a precizat Dorin Ciuştea.
În asemenea condiţii, Muzeul de Etnografie rămâne să stea în continuare în gazdă cu toată „zestrea” la Muzeul Judeţean Botoşani. Lucru ce încurcă într-o oarece măsură activitatea instituţiei „mamă”. Într-o postură deloc comodă este şi Comisariatul Militar care îşi desfăşoară activitatea într-un sediu revendicat, proprietarul de drept somând imperios autorităţile să evacueze cele două Case Antipa. Vicepreşedintele CJ Botoşani susţine pe de altă parte că instituţiei nu i-a fost cerută părerea vizavi de consultarea proprietarului în ce priveşte retrocedarea unor terenuri din curtea Spitalului Judeţean, unde şi acolo se intenţionează să se realizeze nişte obiective.
„Am avut un proces şi un litigiu în ce priveşte două locaţii ale CJ ce au fost tratate de către Instanţă în mod total diferit. Am pierdut Corpul Gardienilor Publici şi nici nu ne este recunoscut dreptul de proprietate dat de Guvern pentru fostul sediu al Bancorex. Cu toate eforturile investiţionale pe care le-am făcut, prin achiziţionarea fostei Bănci Agricole şi prin faptul că încercăm să găsim soluţii ca toate instituţiile să aibă locaţii în care să funcţioneze în condiţii normale, iată că avem nişte dificultăţi serioase din acest punct de vedere”, a mai adăugat Dorin Ciuştea.
Din punctul său de vedere, o serie de organisme de la nivelul judeţului încearcă să pună piedici ca activitatea CJ să nu se desfăşoare în condiţii normale. „Sperăm ca odată cu transmiterea fostului patrimoniu al Armatei către autorităţile locale, acesta să revină nu doar Primăriilor, ci şi CJ. Cel puţin în ce priveşte Comisariatul, chiar nu avem soluţii”, a concluzionat vicepreşedintele CJ Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Vulpi turbate iau cu asalt localităţile judeţului
Rusu explică implicarea ÎŞJ în sistarea apei din şcolile dorohoiene
Conducerea IŞI se întâlneşte cu directorii educativi din şcoli
Cârcoteli în PSD
Ioan Rotundu
Ziua Francofoniei sărbătorită la Dorohoi
Încă o promisiune pentru Sala Polivalentă
Comentariul comentariilor (LXXVIII)
(Ioan Rotundu)
Penegiştii îşi mazilesc liderii
Unităţile şcolare din Dorohoi au din nou apă
Prefectul zice „Da”, iar ADS-ul „Ba”
De ziua lor, lucrătorii de la Serviciul de Paşapoarte au donat sânge
Durul Michael Madsen s-a săturat de violenţă
Dragostea învinge durerea exilului
Fran Drescher face campanie electorală la sinagogă
Cum l-au furat şi pe Puya în Romania
Ciustea a ajuns la vorba lui Rotundu
Guralic arată cu degetul spre protopopul Leonte
Musulmanul şi porcul
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 20 martie
Caută partener pentru relaţii inverse
Anunţ umanitar
Anunţ umanitar
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog