Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12731
De la 07 Ianuarie 2003
122898380

Neputinţa de a copia a scăzut drastic promovabilitatea la Bac şi la Botoşani

  • 3 July 2011, 23:00
Dacă fiţuicile nu au mai putut fi folosite, pentru că s-a declarat război furtului la bacalaureat, rezultatele au fost neaşteptat de slabe la acest examen deosebit de important în viaţa fiecărui tânăr.
Procentul de promovabilitate cu care erau obişnuiţi botoşănenii în anii trecuţi s-a prăbuşit, situaţia fiind însă valabilă şi în restul ţării. La un bacalaureat fără surse de inspiraţie, absolvenţii de clasa a XII-a din liceele botoşănene au picat bacul pe capete.
Doar 56% au reuşit să ia note de promovare cu care să îşi asigure diploma de la sfârşitul anilor de liceu. Sunt, după cum spun reprezentanţii Învăţământului botoşănean, cele mai proaste rezultate obţinute până acum la un examen de acest fel.
Este vorba însă de rezultate parţiale, pentru că urmează zilele rezolvării contestaţiilor, iar notele mici prevestesc o avalanşă de contestaţii, astăzi, până la ora 12.00.
„Este adevărul dureros al unui examen corect. Din păcate, indiferent de cine poartă vina, acesta este adevărul”, a declarat Ada Macovei, inspector şcolar general al IŞJ Botoşani. În judeţ sunt unităţi şcolare de unde doar câţiva elevi au reuşit să ia note de promovare la bac, în timp ce sute de colegi de-ai lor vor fi nevoiţi să vină în toamnă la următoarea sesiune a bacalaureatului.
Au fost grupuri şcolare unde procentul de promovabilitate a fost sub 10%. Cu astfel de rezultate ruşinoase s-a înscris Grupul Şcolar „Petru Rareş” din Botoşani, unde au promovat examenul doar 6,56 la sută dintre absolvenţii clasei a XII-a, însă pe ultimul loc se află Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, cu procent de promovabilitate 6,32%, cu 266 elevi respinşi, 10 absenţi şi un eliminat din examen pentru că a copiat. Ca o consolare pentru botoşăneni, în ţară au fost şi licee unde nu a promovat examenul nici un candidat. Judeţul are însă şi licee cu care se poate mândri.
Cu promovabilitate 100% s-a înregistrat Seminarul din Dorohoi, care a avut însă numai 20 de candidaţi. Această performanţă ar fi putut fi atinsă şi de Colegiul „Mihai Eminescu”, dacă nu ar fi fost eliminat din concurs un candidat prins cu fiţuică, pentru că în rest toţi ceilalţi elevi care au intrat în examen au promovat.
Elevul prins că era pregătit să copieze a coborât procentajul de promovabilitate al prestigiosului Colegiu la 99,53%. Cu promovabilitate peste 90% s-au mai înregistrat Colegiul A.T.Laurian, cu 96,55%, de la această unitate nereuşind să ia examenul 8 elevi, Liceul Nicolae Iorga, cu 95,38% promovabilitate, 7 candidaţi fiind respinşi şi 2 eliminaţi din concurs pentru fraudă, dar şi Seminarul Teologic din Botoşani, cu 93,18% promovabilitate. Ca note obţinute, Colegiul Mihai Eminescu se situează pe primul loc. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Replica fetiţei
Un american a scăpat cu viaţă, după ce a fost lovit de fulger pentru a şasea oară în viaţă
"Victima" lui DSK lucra şi ca prostituată în Hotelul Sofitel
Printul Albert şi Prinţesa Charlene de Monaco s-au căsătorit religios
Băsescu să stea liniştit
Crin şi cu mine ne vom duce la bun sfârşit mandatele
Premierul, apostrofat de un şofer la Cluj-Napoca
moare lumea de foameEmil Boc: îi înţeleg pe români şi le mulţumesc pentru sacrificii
Caricatura zilei
49% dintre francezi vor ca Dominique Strauss-Kahn să revină pe scena politică
Liderul PDL Consţanta vrea referendum pentru demiterea lui Radu Mazăre
Promovabilitatea la Bacalaureat la nivel naţional este de 44.47%
Şcoală de vară europeană pentru tinerii fermieri
Publicarea declaraţiei de avere nu e opţiune personală a nimănui,
anunţă prefectul Cristian Roman
Dispută între Gheorghe Flutur şi Gheorghe Sorescu
„Confesionalul jurnalistului din Oiz” de Eugen Hruşcă
De la 1 august vor fi alte preţuri la anumite medicamente
Timp de patru săptămâni tensiunea arterială va fi luată gratuit
Biletele de trimitere la investigaţii medicale au termene de valabilitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog