Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3674
De la 07 Ianuarie 2003
122889323

Nici primarul comunei şi nici presa nu sunt moaşe comunale

  • 26 September 2019, 12:38
Andrei Şeliman locuieşte în satul Miorcani, comuna Rădăuţi Prut şi trăieşte cu Cornelia Buchie care provine din localitatea Mitoc. Şeliman m-a contactat telefonic şi a reclamat că de două zile umblă pe la uşa Primăriei Mitoc pentru a obţine o autorizaţie de demolare a unui grajd dar numai nu reuşeşte să-l găse4ască pe primarul Ioan Galiţ sau pe viceprimarul Dumitru Neamţu.
Şeliman susţine că soţia sa a moştenit pe raza localităţii Mitoc două suprafeţe de teren, respectiv parcela cadastrală 348 III în suprafaţă de 249 mp şi parcela cadastrală 348 II în suprafaţă de 2.151 mp, ambele vecine şi că aceste date de identificare sunt trecute pe certificatul de proprietate ce-l deţine. Pe acest teren se află un grajd construit cu ani în urmă iar Şeliman ar vrea să-l demoleze, numai că fiind construit fără autorizaţie, primarul i-a spus că nu poate elibera autorizaţie de demolare, cu toate că încasează pe construcţie impozitul anual.
Mai susţine Şeliman că primăria a eliberat autorizaţie de construcţie unui cetăţean care a ridicat casa pe terenul ce aparţine Corneliei Buchie, actuala sa soţie.
Modul în care Şeliman şi-a formulat reclamaţia la adresa celor din primăria Mitoc conducea la concluzia că este victima unor abuzuri ale autorităţii locale, aşa că am luat legătura cu primarul Ioan Galiţ pentru a clarifica situaţia.
În urma discuţiei avută cu primarul lucrurile au apărut într-o altă lumină decât cea în cale le-a pus Şeliman. Cornelia Buchie, actuala soţie a lui Şeliman, nu a realizat partajul bunurilor dobândite cu primul ei soţ, un anume Pleşca. Mai mult, Cornelia Buchie nu este proprietară pe cele două parcele de teren care au aparţinut rudei sale Elena Buchie. Cum după moartea Elenei Buchie nu s-a deschis moştenirea, asupra căreia sunt mai mulţi pretendenţi, Cornelia Buchie nu poate demola grajdul şi nici ridica o altă construcţie până ce nu se lămureşte regimul juridic al terenului.
„I-am explicat domnului Andrei Şeliman care este situaţia şi ce trebuie să facă pentru a se clarifica toate aceste probleme legate de relaţia sa cu Cornelia Buchie. În loc să umble cu reclamaţii ar face bine să rezolve mai întâi problemele juridice legate de actuala sa familie, după care vom putea decide şi noi ce avem de făcut” – mi-a explicat primarul Ioan Galiţ.
În ce priveşte ridicarea unei construcţii pe terenul pe care Cornelia Buchie îl revendică ca fiind al său, primarul susţine că de la Primăria Mitoc nu s-a eliberat nicio autorizaţie de construcţie. Aici apare o nedumerire.: dacă cel în cauză a ridicat construcţia fără autorizaţie, primarul trebuia să-l sancţioneze şi să ceară intrarea în legalitate sau demolarea.
Nu este prima oară când primesc reclamaţii unilaterale, cu informaţii selectate, ascunzându-mi-se o parte a adevărului. Sunt mulţi cei care au impresia că dacă au reclamat la presă, problema lor se va rezolva după cum le este interesul. La Jurnalul nu ţine astfel de strategii pentru că acolo unde cetăţeanul nu are dreptate, nu o inventăm ca să-i fim pe plac.
Nici primarul de comună şi nici presa nu suntem moaşe comunale ca să rezolvăm problemele personale ale cetăţenilor după cum şi-ar dori ei. Primează puterea legii!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: M etehne româneşti cu deznodământ italian
Horoscopul săptămânii 23 – 28.09.2019
Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 20.09.2019
Preşedinţia României luată cu asalt de circarii politici
Ioan Rotundu
Intrigi între actorii Teatrului „Mihai Eminescu” Botoşani
Ioan Rotundu
Procurorul Chihaia l-a descoperit pe cel mai periculos evazionist fiscal
Starul a fost prejudiciat cu uriaşa sumă de… 1.344 lei
Cum procurorul Chihaia îi întinde o mână de ajutor condamnatei Stâncescu
Ioan Rotundu
Reacţii inedite referitoare la intrigile din Teatrul „Mihai Eminescu” Botoşani
Ioan Rotundu
Canalul You Tube Lumea lu’ Rotundu a depăşit 2.000.000 vizualizări
Cele mai comice întâmplări din timpul filmărilor
Presa`n gura lu` Rotundu Emisiunea din 27.09.2019
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog