Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Ştiri agenţii
Decese
Comentarii
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24518
De la 07 Ianuarie 2003
122884585

Nicusor Dan: USR nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu PNL

  • 16 September 2016, 23:00
Uniunea Salvati Romania (USR) nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu Partidul National Liberal (PNL), de la care asteapta in primul rand o reforma interna, a precizat, vineri, presedintele Uniunii, Nicusor Dan, potrivit Agerpres.
"Doamna Alina Gorghiu, copresedinte PNL, a inceput sa ne faca oferte publice de colaborare, dorindu-si o sustinere comuna a unui viitor Guvern. Este, pe de o parte, un mod usor neserios de a face politica dupa o serie lunga de atacuri politice impotriva USR si, pe de alta parte, o declaratie prematura in absenta unei vointe politice dovedite pentru reforma interna a PNL, pentru transparenta si buna guvernare in administratia locala sau centrala.
Raspunsul meu este urmatorul: 1. USR nu va face alianta cu niciun partid, deci nici cu PNL. (...). 2. Sustinem un premier tehnocrat si un guvern care va prelua proiectele noastre in programul de guvernare. 3.
Vom sustine masurile guvernamentale care vor duce la o mai mare transparenta a actului sau deciziei publice, la debirocratizarea administratiei si la o crestere a respectului fata de lege, insa nu vom da un cec in alb niciunui Guvern. 4. PNL incearca sa se pozitioneze intr-un tandem cu USR pentru alegerile parlamentare. Nu este cazul. Asteptam, inainte de toate, reforma interna a PNL", a scris Nicusor Dan pe Facebook.
El a argumentat ca "alianta pentru vechile partide inseamna negociere de functii si impartire a resurselor publice prin alocari bugetare discretionare catre clientela politica. "Nu suntem si nu vom fi parte a acestor trocuri", a adaugat liderul USR.
USR merita sa intre in Parlament, considera copresedintele PNL Alina Gorghiu, adaugand ca s-ar putea gasi o cale de comunicare astfel incat cele doua formatiuni sa sustina un viitor guvern condus de Dacian Ciolos.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Angela Merkel recunoaste: UE este intr-o situatie critica
Senator ALDE: PSD si ALDE merg pe liste separate la alegerile parlamentare
Secretarul comisiei de invatamant acuza faptul ca altcineva a semnat raportul prin care se amana concursul pentru directorii de scoli in locul sau:
"Doamna Andronescu trebuie sa explice, dar nu raspunde la telefon. E strigator la cer"
DNA dă o super-lovitură de ULTIMĂ ORĂ: 4 GREI au fost luați dintr-un foc Cristi Șelaru, Redactor
Vaticanul face public asta: secretul INCREDIBIL despre limba romana a fost scos la iveala…
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 16.09.2016
Lumea lu' Rotundu: Castelul Corvinilor
Mesaj de condoleanţe pentru primarul Cătălin Flutur
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog