Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23264
De la 07 Ianuarie 2003
122908913

Noile norme metodologice la Legea Locuinţei au intrat în vigoare

  • 26 September 2008, 23:00
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 665 din data de 24 septembrie 2008 a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1.097 din 18 septembrie 2008 privind modificarea si completarea Normelor metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.275/2000.
Hotararea nr. 1.097 din 18 septembrie 2008 ("Hotararea") aduce o serie de modificari Capitolului II din Normele metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii locuintei nr. 114/1996 ("Normele metodologice") referitor la dezvoltarea constructiei de locuinte proprietate personala realizate cu sprijin financiar de la bugetul de stat.
Astfel, incepand cu data intrarii in vigoare a Hotararii, sursele de finantare si fondurile constituite in vederea finantarii construirii locuintelor proprietate personala realizate cu sprijin financiar de la bugetul de stat se vor evidentia in afara bugetelor consiliilor judetene, Consiliului General al Municipiului Bucuresti si ale consiliilor locale, dupa caz.
Modificari insemnate sunt aduse prevederilor din Normele metodologice referitoare la sistemul de finantare a construirii locuintelor sociale si a celor de necesitate. Astfel, in situatiile in care la unele blocuri de locuinte sociale si de necesitate se impune realizarea de spatii cu alta destinatie decat cea de locuinta, pentru activitati comerciale, de prestari servicii sau altele asemenea, finantarea lucrarilor corespunzatoare se va realiza de catre viitorii beneficiari. Se introduce obligatia autoritatilor administratiei publice locale de a urmari ca in contractele de executie a celor doua categorii de locuinte sa fie cuprinse clauze speciale care sa prevada ca influentele in costurile pentru constructii, rezultate din depasirea termenului-limita de receptie, in conditii de inflatie, sa fie suportate de partea care a generat depasirea termenului respectiv.
Verificarea situatiilor de lucrari si a stadiului fizic de executie se va efectua de comisii stabilite prin hotarare a consiliilor locale, respectiv prin Hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti sau dupa caz, prin hotarare a consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti, din care vor face parte administratorii delegati de primar/primarul general si dirigintii de santier nominalizati de unitatile specializate in raspunderea carora a fost data derularea investitiei. In termen de 30 zile dupa aprobarea bugetului de stat anual Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, impreuna cu autoritatile administratiei publice locale, vor analiza si vor efectua prioritizarea investitiilor in constructia de locuinte sociale si de necesitate propuse a se realiza, si vor corecta in mod corespunzator programul de finantare ce consta in lista de obiective de investitii pentru respectivele categorii de locuinte.
In materie de finantare a constructiilor de locuinte, a locuintelor sociale si a celor de necesitate, constituirea, repartizarea si utilizarea sumelor la nivelul consiliilor locale, la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucuresti si, dupa caz, la nivelul consiliilor locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti se atribuie in competenta autoritatilor administratiei publice locale, acestea avand obligatia de a urmari si de asigura respectarea prevederilor legale.
Un alt aspect de noutate il reprezinta si reglementarea procedurii pe care trebuie sa o urmeze consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucuresti sau consiliile locale ale sectoarelor Municipiului Bucuresti pentru primirea alocatiilor de la bugetul de stat cu destinatia finantarii constructiilor de locuinte.
Hotararea a intrat in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anularea acordului de luare în spaţiu a unei persoane
Iuliu Mureşan, de la Dacie în liga campionilor
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Un anume mod de a face sex
Poate că aveţi nevoie de un căţel!
Din preocupările cucernicului părinte
„Jertfa” lui Lucinescu
Cât e de bine să fii prost
Chişinăul ar putea duce a doua oară de nas Kremlinul
MECT va oferi credite bancare studenţilor pentru a-şi definitiva studiile universitare
Înfiinţarea culturilor de toamnă
Funcţionarii publici vor putea fi promovaţi în grad pe bază de examen sau concurs
Se încing spiritele între Primărie şi transportatorii locali
"Luna Sănătăţii" iscă dispute între politicieni
Buhăianu crede că-l poate bate pe Liviu Conţac… cu gura
Flutur gândeşte simplist, zice primarul Ştefan
Primarul Flutur este mulţumit de evoluţia bugetului
Deputatul Buhăianu cere CJ verificarea legalităţii firmelor lui Conţac
Pedeliştii se laudă că graţie lor s-au atras în Botoşani 24 milioane de Euro
Director de şcoală, căruia ASP i-a luat leafa pe mai multe luni
amenzile nu mai au demult rol de prevenire, ci de pedeapsă politică
Virozele şi afecţiunile specifice sezonului rece cer bani mai mulţi de la Casă
Bursa locurilor de muncă a fost cam anemică
La Protecţia Copilului se munceşte fără salariu
Comentariul comentariilor (CCI)
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog