Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22749
De la 07 Ianuarie 2003
122908398

Nova Apaserv a pierdut procesul cu angajaţii

  • urmează recursul
  • 21 December 2011, 23:00
Pe ultima sută de metri din an, angajaţii societăţii Nova Apaserv au primit o veste care le va bucura sărbătorile. Conducerea unităţii în care lucrează este obligată de instanţa de judecată să le restituie sporurile care nu le-au mai fost plătite începând din luna octombrie. Litigiul de muncă la Tribunal s-a finalizat cu o soluţie care pune societatea la mare cheltuială.
Deşi consilierii judeţeni şi preşedintele Consiliului Judeţean nu sunt de acord cu acordarea sporului de fidelitate la o societate înfiinţată de doar un an sau cu sporul de muncă în condiţii deosebite pe care îl iau angajaţii TESA, judecătorii au fost de altă părere. Ieri, s-a dat soluţia aşteptată de cei aproximativ 400 de angajaţi cărora le fuseseră suspendate sporurile pentru a ajuta societatea să se redreseze financiar.
„Admite acţiunea formulată de reclamanţi - prin Sindicatul "Apă Canal" Botoşani în contradictoriu cu pârâta S.C. Nova Apa Serv S.A Botoşani. Obligă pârâta să calculeze şi să plătească reclamanţilor sporurile de fidelitate de 10% şi de condiţii deosebite de muncă de 15% din salariul de bază, începând cu data de 1.10.2011 până la data expirării termenului pentru care a fost încheiat Contractul colectiv de muncă la nivel de unitate pe anul 2011.
Obligă pârâta să plătească reclamanţilor actualizarea în funcţie de indicii de inflaţie a sumelor rezultate mai sus, calculată de la data scadenţei până la 30.10.2011, precum şi dobânda legală de la 31.10.2011 până la data plăţii efective”
, se arată în soluţia dată de Tribunalul Botoşani.
Conducerea societăţii are 10 zile la îndemână pentru formularea recursului.
Societatea va face recurs, fiind nevoită să uzeze de toate căile posibile pentru apărare. Dar pentru că este un litigiu de muncă, decizia Tribunalului este definitivă şi executorie. Până la eventualitatea câştigării recursului la Curtea de Apel Suceava, conducerea Societăţii Nova Apaserv trebuie să se pună pe calculat şi să se pregătească de restituit banii.
Se mai aşteaptă doar primirea hotărârii scrise de la instanţa de judecată, care va ajunge probabil la operatorul de apă prin luna ianuarie 2012. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Două noi maşini pentru urgenţele medicale
Horoscop
Reţeta zilei: Orez cu ciocolată şi şoto
Bancul zilei: Democraţia americană
Program de circulaţie tramvaie perioada 24.12.2011 – 08.01.2012
Botoşani: Mascaţii l-au înconjurat, ieri, pe prefectul judeţului
Prefectul Cristian Roman a îndemnat la ajutor umanitar
Angajat al Nova ApaSErv bătut de proprietar pe când citea contorul
Primarul Flutur a chemat primarii din judeţ la adunat bani din fondurile de coeziune
Moş Crăciun din tramvai
IŞJ Botoşani se închide cu fard de 50 mii lei
Farmaciştii botoşăneni îşi vor primi der la CAS banii restanţi
Caricatura zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog