Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24041
De la 07 Ianuarie 2003
122884108

Nu cred în spusele primarului Portariuc

  • 16 July 2014, 23:00
Joi, săptămâna trecută, primarul Ovidiu Portariuc şi-a prezentat la Tele’M Botoşani bilanţul activităţii pe un an de zile. N-a prea avut ce prezenta, dar le-a învârtit şi rotit cu abilitate din vorbe că, după o oră jumătate de dialog, am ieşit din emisiune fără să am ceva clar în minte. Adică ce a realizat din ce-a promis în campania electorală şi ce nu a realizat şi din ce cauze. L-am întrebat pe primar de ce n-a revigorat economic Centrul istoric al Botoşaniului, aşa cum le-a promis în campanie cetăţenilor şi patronilor din zonă. Mi-a dat un răspuns care m-a lăsat fără replică. „Le-am trasat sarcină viceprimarului Viiorel Iliuţă şi directorului societăţii Locativa, Cătălin Flutur, să rezolve problema” – a fost răspunsul său.
Dar promisiunea a făcut-o cu guriţa sa, cum de a pasat acum răspunderea unor persoane care s-au arătat sceptici cu privire la promisiunea sa electorală? Ce-a făcut primarul Portariuc este ceva specific celor din PSD: fuga de răspundere atunci când sunt în situaţia de a da socoteală. O altă manevră, care i-a reuşit primarului, a fost ca vreme de 20 de minute să ne ameţească de cap cu iniţierea unui parteneriat de afaceri între Primăria Suceava şi Botoşani. Primarul a încercat să ne convingă că prin conlucrarea cu primarul sucevean va crea mai multe proiecte de dezvoltare a turismului, de cooperare economică şi pe linie administrativă. I-am cerut concret ce proiecte vor fi luate în atenţie şi ce obiective vor fi vizate. Numai generalităţi, fără ceva concret.
Primarului de Suceava îi convine un astfel de parteneriat pentru că ei au o zonă turistică puternică şi ar putea atrage fonduri europene mult mai uşor fiind vorba de proiecte în parteneriat. Dar noi în ce turism să investim? N-avem drumuri accesibile de la Suceava la Dorohoi, de aici la George Enescu, la Ipoteşti etc. şi vrem să iniţiem proiecte?
Nu cred nicio secundă în declaraţiile primarului de a se realiza un parteneriat cu Primăria Suceava iar de se va realiza, va beneficia numai Suceava nu şi Botoşanii.
Avem tradiţii culturale dar nu avem o reţea turistică. Cultura botoşăneană este de natură spirituală şi prea puţin de ordin material. Ar merita de vizitat muzeul „George Enescu” din Dorohoi, de la Liveni, Casa Ion Pilat de la Miorcani, anumite clădiri de patrimoniu din Botoşani dar ce să araţi turiştilor când toate aceste obiective sunt în paragină?
Casa Ion Pila din Miorcani a încăput pe mâna unui preot şi acum latră câinii a pustiu, Casa Sofian din Botoşani a încăput pe mâna altui preot şi acum se dărâmă sub privirile nepăsătoare a celor de la Cultură. S-ar putea realiza pelerinaj la Casa Sf. Ioan Hozevitul de la Horodiştea dar cine ştie de existenţa ei în afara celor din zonă?
Biserica ctitorită de Ştefan cel Mare din incinta Mănăstirii Popăuţi se repară de dinainte de 1989 şi nici acum nu s-au terminat lucrările. Practic, biserica este prizoniera călugărilor din mănăstire şi nimeni nu mai ştie de existenţa sa. Cine intră pe poarta mănăstirii habar n-are de existenţa acestei biserici, ce trece neobservată.
Toate aceste posibile obiective turistice nu sunt sub administraţia primarului Portariuc ci a Consiliului judeţean. Ce parteneriat face el cu sucevenii şi la ce? Vorbe goale, menite să ne ameţească şi să trecem mai uşor peste bilanţul activităţii sale de un an de zile de la alegere. I-a reuşit!
25.06.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Botoşani: Portariuc a mai făcut un pas în schimbarea lui Titi Isac
metodele comuniştilor sunt perfect aplicabile şi în prezent
Noi dezvăluiri despre starea jalnică a Poliţiei botoşănene
Bancul zilei: La starea civilă
Horoscopul zilei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog