Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
6667
De la 07 Ianuarie 2003
69346270

Nu sunt bani de păcură pentru la iarnă

  • 18 July 2008, 23:00
Societatea de termoficare botoşăneană ar vrea să facă stocuri de păcură pentru la iarnă, dar guvernanţii nu sunt deloc largi la pungă. Zilele acestea, viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălin Alexa a participat la o întâlnire cu ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian şi ministrul secretar de stat de la Ministerul Administraţiei şi Reformei Administrative, Marian Petrache. Perspectivele nu sunt deloc îmbucurătoare.
„Problema încălzirii nu e deloc rezolvată, dar ne-am consolat oarecum că am văzut alţii şi mai necăjiţi ca noi. Nouă trebuie să ne mai dea doar 1.500.000 lei pentru ajutoarele la încălzire de pe iarna trecută, pe trimestrul unu. Alţii aşteaptă să primească câte 5.000.000 lei sau 8.000.000 lei”, a declarat Cătălin Alexa.
Acesta subliniază că deşi suma pentru care municipalitatea face demersuri nu este una fantastică, orice sumă este binevenită pentru societatea de termoficare. Problema principală ce s-a ridicat este că stocurile trebuie asigurate din vară şi nicio societate de termoficare din ţară nu are banii necesari. Condiţiile contractuale pentru un credit furnizor sunt înrobitoare, cu penalităţile de 0.01 % pe zi, ceea ce duce la o dobândă anuală de 36% .
Ori dacă s-ar face credit la Bancă, dobânda ar fi mult mai mică. Dar nu există nicio posibilitate de accesare fiindcă toate societăţile de termoficare sunt pline de datorii. „S-a solicitat o amânare. Se va organiza o nouă întâlnire pe data de 3-4 august între primari şi directorii societăţilor, fără Minister, pentru a se găsi soluţii de unde să se procure bani în vederea asigurării stocurilor”, a mai adăugat viceprimarul municipiului Botoşani. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (3)]


De ce nu pot fi daţi în judecată cei care refuză să plătească taxa Radio-TV !
Horoscop
Între pălărie şi sex
Proiectul integrat s-a dovedit real şi nu electoral
Meningita virală, boala sezonului cald
Posturi călduţe pentru nepoţi
8000 lei amendă pentru moartea unui om
Muntianu zice că Spitalul judeţean n-are nevoie de medic ginecolog
Cum puteţi deveni top model
Nu vrea ca Suliţa să fie SRL-ul lui Costinel Ciubotaru
Pedeliştii promit surprize adversarilor politici
Liber la construit baze sportive în mediul rural
Guvernanţii iar împart banii preferenţial
Li se jumulesc banii din diferenţa pe care o au de primit la taxa de înmatriculare
A fost un vis frumos
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă