Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21857
De la 07 Ianuarie 2003
122881924

Număr dublu de contravenţii aplicate de agenţii comunitari

  • 4 March 2008, 23:00
Contravenţiile privind comerţul ilicit în primele două luni ale acestui an au atins cote deosebite faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă în primele două luni ale anului 2007 agenţii comunitari au constatat un număr de 368 de contravenţii la acest capitol, în primele două luni ale anului curent numărul contravenţiilor aproape s-a dublat, agenţii comunitari sancţionând 688 de persoane pentru încălcarea normelor legale.
În primele două luni ale anului trecut agenţii comunitari au aplicat 44 de sancţiuni pentru expunerea şi vânzarea mărfurilor în afara spaţiilor amenajate pentru acest scop, anul acesta sancţionând pentru acelaşi gen de faptă 109 persoane. În vederea protejării populaţiei împotriva activităţilor comerciale ilicite, agenţii comunitari au sancţionat 577 de persoane, faţă de 324 în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Diferenţele se datorează în mare parte implicării agenţilor comunitari în supravegherea monitoarelor de la dispeceratul din Piaţa Centrală, care a dat rezultate foarte bune încă din prima lună, respectiv luna mai. Această activitate şi-a pus amprenta ulterior asupra rezultatelor de pe parcursul întregului an 2007. În acest sens, la sfârşitul anului trecut s-a putut remarca o evoluţie ascendentă deosebită a activităţii de constatare a contravenţiilor. Este evident că saltul s-a datorat în principal faptului că începând cu luna mai, zilnic, câte doi agenţi comunitari, au urmărit pe monitoarele de la dispeceratul Pieţei Centrale, imaginile surprinse de camerele de supraveghere.
Agenţii au sesizat aspectele de încălcare a normelor legale şi au dirijat echipele aflate în patrulare în acea zonă, pentru dispunerea măsurilor legale împotriva persoanelor care au încălcat legea. În a doua jumătate a anului trecut agenţii de la dispecerat au surprins un număr de 5.409 aspecte de încălcare actelor normative, fiind constatate 2.673 contravenţii. Dintre acestea, 2.010 au fost sancţionate de agenţii Poliţiei Comunitare şi 663 de cei ai Poliţiei Municipiului.
În cazurile în care s-au aplicat sancţiuni, s-a dispus în special, ridicarea în vederea confiscării a sumelor de bani provenite din activitatea ilicită ori a bunurilor destinate comercializării. Anul acesta agenţii comunitari au continuat supravegherea activităţii din Piaţa Centrală, pe monitoarele dispeceratului, pentru depistarea actelor de încălcare a legislaţiei, patrulele din zonă fiind dirijate pentru identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care au încălcat legea. Astfel, de la începutul anului au fost sesizate un număr de 1018 aspecte de încălcări ale legislaţiei. Dintre acestea au fost constatate 821 contravenţii, din care 641 de agenţii Poliţiei Comunitare şi 180 de agenţii Poliţiei Municipiului Botoşani.
„Rezultatele sunt net superioare primelor două luni ale anului trecut, în principal datorită acţiunii agenţilor comunitari la dispeceratul Pieţei Centrale. Cifrele vin să dovedească acest lucru evident”, a declarat directorul executiv al Poliţiei Comunitare Botoşani, Vasile Răildeanu.(Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viol de proprietate rămas în aşteptare
Drama unei familii de la periferia oraşului Flămânzi
Vinde apartamentul acceptând un avans modest
Comentariul comentariilor (LXVI)
(Ioan Rotundu)
Vor derula activităţi comune cu cei din Italia, Turcia şi Portugalia
Primarii se plâng că nu au specialişti pe domeniu de urbanism
Copiii cu nevoi speciale nu au bani să meargă la Filarmonică
Furtună se laudă, electoratul va decide
Lucrătorii de la Edilitare vor avea de transpirat, nu glumă
Salbă de posturi vacante la Primăria Botoşani
Fermierii pot accesa fonduri nerambursabile pentru agricultură
LSI va participa la un miting în capitala Sloveniei
„Şcoala mea protejează mediul!” la a II-a ediţie
Profesorii evaluatori vor participa la cursuri de formare
Taxă pe examenul de bacalaureat
Concurs pe teme religioase pentru nevăzători
Lecţii pentru actori
Interpelare adresată de senatorul Ţâbuleac ministerului Ludovic Orban
Aylin Cadîr crede că e lesbiană
Guvernul Tăriceanu încalcă, încă o dată, legea
Horoscop
Olteanul cel viclean şi avocatul păcălit
Ofertă pentru C.O. în străinătate
Program TELE’M Botoşani, miercuri, 5 martie
Să nu ne îmbătăm cu apă rece
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog