La anumite evenimente mai importante încercăm să preparăm friptură într-un mod mai puţin tradiţional şi de aceea vă oferim o reţetă de friptură picantă. Această friptură picantă are avantajul că se poate servi şi mai rece şi va fi bună şi a doua zi. Este bine să păstrăm puţin din sosul pe care îl formează friptura picantă pentru a reîncălzi friptura cu el.
Ingrediente: 1,6 kg muşchi de porc, 2 linguri ulei, zeamă de la o lămâie, 2 ardei iuţi, 1 linguriţă muştar iute, 1 linguriţă piper roşu, 1/2 linguriţă coriandru, 1/2 linguriţă curcuma, 250 ml supă de carne sau de legume, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se crestează oblic pe ambele părţi şi se condimentează cu sare şi piper. Uleiul se amestecă cu muştarul, zeama de lămâie, ardeii iuţi tocaţi mărunt, piperul roşu, coriandrul şi curcuma. Cu acest sos se unge muşchiul şi se lasă la marinat la rece 2-3 ore. Apoi se pune într-o tavă unsă cu ulei, se adaugă 150 ml supă şi se coace în cuptorul încins 60-70 min. Se completează cu supa când scade sosul prea mult şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.
Se serveşte cu garnitură de orez şi cu un vin roşu sec. Poftă bună! (Lucullus)