Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18027
De la 07 Ianuarie 2003
122878094

O fiică a lui Osama bin Laden a confirmat că tatăl său a fost capturat în viaţă

  • şi împuşcat de comandoul american in faţa membrilor familiei
  • 4 May 2011, 23:00
Una dintre fiicele lui Osama bin Laden a confirmat ca tatal sau a fost capturat in viata si impuscat de fortele speciale in primele minute ale operatiunii secrete derulate in oraselul Abbottabad din Pakistan, au declarat oficiali de rang inalt din serviciile pakistaneze de informatii, citati de Al Arabiya.
Serviciile de informatii au recuperat patru cadavre ciuruite de gloante din resedinta liderului terorist si au arestat doua femei, luand in custodie si sase copii, cu varste cuprinse intre 2 si 12 ani, dupa ce fortele americane au zburat spre Afghanistan.
O sursa din serviciile secrete a precizat ca membrii familiei lui bin Laden au fost transportati in Rawalpindi, in apropiere de Islamabad. "Acum sunt tratati in spitalul militar din Rawalpindi, unde au fost transportati de un elicopter".
Sursa citata a precizat ca in casa se aflau copiii lui bin Laden si o sotie a acestuia, alaturi de o alta femeie yemenita. El a adaugat ca femeia ar putea fi doctorul familiei, in conditiile in care era cunoscut faptul ca teroristul suferea de o deficienta renala.
Defectiunea unui elicopter i-a impiedicat pe americani sa ia mai multi prizonieri
Sursele din serviciile secrete speculeaza ca fortele americane nu au putut aresta acesti membri ai familiei deoarece nu aveau suficient spatiu in elicoptere, dupa ce unul dintre aparate s-a defectat in timpul operatiunii.
In ceea ce priveste femeia ucisa, sursele citate spun ca ar putea fi o sotie a lui bin Laden sau o ruda apropiata, din moment ce si-a sacrificat viata pentru el. "Din informatiile pe care le detinem, ea s-a pus in fata lui bin Laden in timpul operatiunii si a fost ucisa de comandourile americane".
Fortele speciale americane au luat doar doua cadavre cu ei: cel atribuit lui bin Laden si un altul care se crede ca este al fiului sau. In momentul in care agentii secreti pakistanezi si soldatii au ajuns la locul atacului, elicopterele americane zburau deasupra muntilor din regiunea tribala, spre Afghanistan.
"Capturat in viata si ucis in fata familiei"
Oficiali din serviciile secrete pakistaneze afirma ca printre cei sase copii luati in custodie din complex se afla si o fiica a lui bin Laden, in varsta de 12 ani.
Ea le-ar fi declarat anchetatorilor ca trupele americane l-au capturat in viata pe bin Laden si l-au ucis in fata membrilor familiei.
In ceea ce priveste a doua persoana care a fost luata de comandoul american, informatiile sunt divergente. Unele surse spun ca e vorba de unul dintre fii lui bin Laden, care a fost ranit si urcat intr-un elicopter. Alte surse afirma ca acesta a fost ucis in operatiune.
In casa nu s-au gasit arme sau explozibili
Persoanele arestate de pakistanezi spun ca nici Osama si nici celelalte persoane din cladire nu erau inarmate in momentul in care comandoul american a deschis focul.
"Nici un singur glont nu a fost tras din cladire spre fortele americane sau spre elicoptere", a declarat un oficial informat despre acest dosar. Armata pakistaneza a sigilat cele doua intrari ale complexului. In Abbottabad a sosit un numar semnificativ de reporteri din toata lumea. Inainte de a permite accesul presei, soldatii pakistanezi au luat din complex doi bivoli, o vaca si aproximativ 150 de gaini.
Oficiali din serviciile de securitate afirma ca nu au gasit in locuinta arme sau explozibil. Casa avea 13 camere, sase la parter si restul la etajele 1 si 2.
"Nu exista niciun buncar sau tunel in casa si nu inteleg de cel mai cautat om din lume ar fi decis sa locuiasca aici", a spus un oficial de rang inalt.
"O familie foarte rezervata, dar erau oameni buni"
El a precizat ca locuinta era detinuta de doi frati, Arshad Khan si Tariq Khan. Cei doi erau originari din Tangi, in districtul Charsadda. Oficialii pakistanezi nu detineau nicio informatie despre cei doi frati sau afacerile derulate de acestia.
Potrivit unui vecin, locatarii complexului nu aveau niciun contact cu ceilalti locuitori ai cartierului.
"Era o familie foarte rezervata si nu a participat niciodata la nicio nunta sau ceremonie funerara din zona", spune Qari Mastana Khan, un locuitor din orasul Bilal. "Dar erau oameni buni si dadeau apa curata si mancare vecinilor saraci. In timpul lunii sfinte a Ramadanului, ne-au invitat la cina de Iftar si ne-au servit o mancare delicioasa. Arshad Khan avea trei copii si fratele sau Tariq patru", a adaugat acesta.
Un alt aspect interesant era comportamentul strict al familiei care, in ultimii sase ani, nu a permis niciodata vreunei femei din vecinatate sa intre in casa sau femeilor lor sa-si viziteze vecinii. De asemenea, copii care se jucau pe strazi si pe campurile din apropiere nu aveau voie sa intre in complex, nici chiar cand mingile de fotbal sareau peste zidul casei.
"De obicei, cand mingile sar peste gardul vreunei case, copiii sar gardul si le iau, dar niciodata nu li s-a permis accesul in acea casa. Ori de cate ori o mingea cadea aici si copiii voiau sa o recupereze, cel care deschidea poarta le dadea bani sa-si cumpere o minge noua in loc sa-i lase sa-si recupereze mingea", spune un batran din zona, Mohammad Fayaz.
El spune ca aceste detalii l-au facut suspicios dar nu destul incat sa creada ca cel mai cautat om din lume era vecinul sau.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Oglinda poliţiştilor
Caricatura zilei
Modificările la Codul Fiscal se vor face prin lege
cu şase luni înainte de intrarea in vigoare
La ce sa ne aşteptăm dupa Conventia PD-L din 14-15 mai?
CCR pune capăt disputei dintre guvern, profesori şi sindicate
Ziar rus apropiat puterii, despre scutul de la Deveselu
* "Oare nu a fost de ajuns războiul sângeros cu Georgia?"
Democraţia americană şi ministrul Igaş
Ioan Rotundu
Clanul lui Osama bin Laden era mare amator de Pepsi si Coca-Cola
Şcoală politică la Botoşani cu profesori de la Konrad Adenauer, Bruxelles
Cacealma liberală cu premii
Ioan Rotundu
Două zile fără apă în judeţ
Concursul de frumuseţe „Miss PDL” bântuit de umbra lui Marian Velenciuc
Copiii cu dizabilităţi din Botoşani ajutaţi de bucureşteni
Câştigătorii concursului „Mănânc sănătos!”,
Din nou control prin spitale pentru a le mai tăia din bani
Cadre didactice cu statut de viitor şomer
Mâine se vor cunoaşte câştigătorii gradaţiilor de merit
Spitalul judeţean nu se încadrează în nicio categorie din cele V
consecinţele pentru bolnavii din judeţ vor fi dezastruoase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog