Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11331
De la 07 Ianuarie 2003
122871398

O mască râde, o mască plânge …în fotbalul din zona Flămânzi

  • 24 March 2010, 23:00
Duminică, pe o vreme superbă, de peste 20 de grade, pe stadionul din Frumuşica s-a desfăşurat, în cadrul popularei competiţii naţionale Cupa României „Timişoreana”, un atractiv cuplaj fotbalistic, în care cele două formaţii zonale calificate în primul tur, „Gloria” Frumuşica şi “Flacăra Flămânzi”, au întâlnit, acasă, două echipe considerate superioare valoric, AS 2000 Bucecea şi Prosport Vârfu Câmpului. Cei peste 150 de spectatori adunaţi pe imaşul din localitate au urmărit, timp de mai bine de patru ore, două meciuri frumoase, cu nu mai puţin de 11 goluri înscrise, susţinute de nenumărate faze de poartă atractive dar şi de ratări spectaculoase, care au provocat discuţii aprinse printre spectatori.
Aflată pentru a doua oară în focul unei competiţii oficiale de acest tip, echipa „Gloria Frumuşica”, (re)înfiinţată toamna trecută şi cu o prezenţă aproape nesemnificativă în campionatul judeţean, nu a reuşit să reziste decât o repriză în faţa năvalnicilor fotbalişti din Bucecea, foarte bine pregătiţi şi care, ani de zile, au bătut la porţile diviziei C (astăzi liga a III-a).
După ce în prima repriză au avut la un moment dat mai multe ocazii decât oaspeţii (!!!), iar la pauză erau conduşi cu fragilul scor de 1 la 0, fotbaliştii din Frumuşica au capotat lamentabil în repriza secundă, când, pe fondul lipsei de experienţă şi a unei pregătiri fizice labile, au fost depăşiţi net de jucătorii din Bucecea, care au marcat în cascadă, de încă trei ori. De notat că toate cele patru goluri trecute în contul echipei AS 2000 Bucecea au fost înscrise, în minutele 39, 50, 52 şi 78, de talentatul fotbalist Sorin Lungu.
Schimbarea efectuată de antrenorul echipei din Frumuşica, Ştefan Bălăşanu, nu s-a dovedit de data acesta prea inspirată din moment ce noul intrat, Dumitru Daniel Calistrat, a reuşit „performanţa” de a înscrie de două ori, în minutele 73 şi 82, dar …în propria poartă. Cu scorul final de 6 la 0 de pe (inexistenta) tabelă de marcaj, AS 2000 Bucecea s-a calificat în turul III al competiţiei Cupa României „Timişoreana”.
Prezent pe micul stadion, Costel Rădeanu, primarul comunei Frumuşica, a menţionat că nu este supărat deoarece „acesta-i fotbalul. Ce, Becali nu râdea după ce Steaua a luat bătaie de la Dinamo? O să vedeţi că, încet, încet, echipa o să se mişte, mai ales că am întărit-o cu câţiva băieţi noi şi cu doi experimentaţi fotbalişti de la Hârlău. În campionatul judeţean se va vedea adevărata faţă a echipei noastre”.
Nu mai puţin atractiv, al doilea meci, cel în care echipa “Flacăra Flămânzi”, de pe locul 2 al ligii a V-a, a întâlnit echipa Prosport Vârfu Câmpului, de pe locul 7 al ligii a IV-a, s-a desfăşurat echilibrat, într-o atmosferă de sportivitate neafectată – ca şi în jocul anterior – de cartonaşe şi sancţiuni din partea arbitrilor.
În prima repriză, cele două echipe s-au tatonat, reuşind să înscrie fiecare câte o dată. După un onorabil 1 la 1 la pauză, repriza a doua nu a mai adus noutăţi pe tabela de marcaj, ambele formaţii creându-şi ocazii (vezi bara echipei din Flămânzi) şi aşteptând ca adversarul să greşească mai mult. Au urmat, aşa cum era şi normal, prelungirile, în care fotbaliştii de la “Flacăra Flămânzi” au dat cu adevărat dovada talentului nativ de care dispun.
În faţa unei echipe oaspete tot mai retrase, care, de cele mai multe ori, a preferat să se apere în propria jumătate de teren, jucătorii de la „Flacăra” au declanşat contraatacuri fulgerătoare, soldate cu nu mai puţin de trei goluri, toate înscrise din faze de atac şnur, unul mai frumos decât altul. Cu câte un nou gol în „palmares” şi un 4 la 1 final care nu mai are nevoie de nici un comentariu, Ciprian Rebenciuc, Mihai Bordeianu, Lorin Lăzărică şi Constantin Ivasiuc,au”condamnat” echipa “Flacăra Flămânzi” să intre în turul trei al Cupei României „Timişoreana”, în care, suntem siguri că va face o figură frumoasă, mai ales că partenere vor fi echipe tot din judeţ.
„Chiar dacă nu ne-am propus să rupem gura târgului cu echipa în Cupa României, obiectivul nostru fiind, la fel ca şi anul trecut, calificarea în eşalonul superior, mă bucură victoria băieţilor şi modul în care s-au descurcat pe teren. Sper că, după o iarnă lungă, în care nu au prea avut meciuri de verificare şi au făcut antrenament doar la sala de sport, băieţii noştri să-şi dea drumul la joc, mai ales în campionatul judeţean care începe duminică”, ne-a spus Aurel Slobodeanu, antrenorul echipei “Flacăra Flămânzi”. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Replica prostituatei
Horoscop
A gândit cu „cojones” şi-a lăsat gravidă o ţigăncuşă de …14 ani
Nepăsarea primarului Trofin frizează penalul
sau ce n-au ochi să vadă controlorii Curţii de Conturi
Comentariul comentariilor (L)
Ioan Rotundu
Vitaminele îsi pierd calităţile, daca sunt ţinute în încăperi umede
precum baia sau bucătăria
Cel mai inteligent om din lume a refuzat un premiu de un milion de dolari
Pe când un caz Voicu şi la Chişinău?
Manifestaţii de amploare sâmbătă 27 martie la Chişinău
în cinstea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă
„Zilele Basarabiei” la Bucureşti, Timişoara şi Chişinău
Comunicat de presă
Primarul Flutur a pus Parchetul să ia urma banilor dispăruţi în mod misterios
garanţia pentru bună execuţie depusă de Nova Construct pentru lucrarea de pe Bulevard a dispărut în mod misterios
În sfârşit, municipiul Botoşani are stemă şi hartă
Turul Ciclist al României trece din nou prin Botoşani
Spectacol la lumina lumânărilor
Municipalitatea botoşăneană s-a apucat de curăţenie
Cupluri de aur
printre sărbătoriţi s-a aflat şi un cuplu deosebit
Activităţi premergătoare sărbătoririi Zilei Jandarmeriei
Confiscare de alcool – Răuseni
Cinci poliţişti din Flămânzi şi Frumuşica au fost avansaţi în grad
Râdeţi cu „Vasilache”
Preşedintele Ţâbuleac va avea azi „urători” de la Protecţia Copilului
La Spitalul judeţean tichetele de masă devin o amintire
Coplata restricţionează accesul săracilor la serviciile medicale
Prea Înaltul Teofan va fi prezent azi în Botoşani
Cine va fi mai tare-n boaşe?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog