Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14736
De la 07 Ianuarie 2003
114773169

O nouă ticăloşie marca Macaleţi – PSD

  • Ioan Rotundu
  • 18 September 2018, 23:00
Despre asfaltarea drumului judeţean pe segmentul dintre localitatea Dumeni şi Cordăreni – Vorniceni am mai scris când au început lucrările de asfaltare, lucrări efectuate de către firma patronată de Liviu Conţac .
Între timp lucrarea a fost finalizată dar asfaltarea s-a oprit exact la limita dintre comunele Cordăreni şi Vorniceni. Imediat cum se iese din satul Slobozia şi se mai parcurge câteva sute de metri asfaltul se opreşte, în continuare rămânând pentru şoferi vechiul calvar. Doar 3 km mai erau de asfaltat de la limita comunei Cordăreni până în apropiere de centrul localităţii Vorniceni, o bucată de drum pe care asfaltul este sfărâmiţat, gropile nu mai por fi evitate de către autovehicule, aşa că parcurgerea acestei distanţe se face la o viteză de nici 5 km la oră.
Acest segment de drum, aflat pe raza comunei Vorniceni, a fost lăsat neasfaltat ca pedeapsă pentru primarul liberal Toader Leampăr. Vicepreşedintele PSD al Consiliului Judeţean Botoşani care răspunde de asfaltările în judeţ, Dorin Birta, fost interlop dorohoian după cum ăl consideră chiar dorohoienii, în complicitate cu primarul PSD al comunei Cordăreni, Cristian Dumitraş (foto), au decis ca asfaltarea drumului judeţean să se facă numai până la limita cu comuna Vorniceni. Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Botoşani Costică Macaleţi şi-a dat binecuvântarea, bucuros că-l poate pedepsi pe „îndărătnicul” primar de Vorniceni care nu vrea să intre în voia pesediştilor din comună.
Referitor la primarul de Cordăreni, acesta a fost pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dorohoi, tatăl său Constantin Dumitraş fiind primarul liberal al comunei. În cadrul alegerilor locale din vara anului 2016, seniorul Dumitraş s-a retras din funcţie şi l-a susţinut la primărie pe feciorul său, juniorul Cristian, care a candidat din partea PSD. Aşa s-a ajuns ca la Cordăreni funcţia de primar să devină portofoliu al familiei Dumitraş.
În ce priveşte averea familiei Dumitraş, aceasta este una fabuloasă: zeci de ha de pădure, sute de ha de teren arabil şi păşune, utilaje agricole etc. Scos din pădure de tăticu’ şi făcut primar, Cristian, cu o cultură şi educaţie destul de precare, s-a făcut repede cunoscut în comună ca baron local de prim rang.
Nimic nu se poate face prin comună fără binecuvântarea sa. Nici un post public în primărie sau prin şcoală, a vreunei instituţii publice de stat nu se poate ocupa fără acceptul său. Iar cine nu respiră aer social-democrat, nu poate ocupa funcţie de conducere. Directorul de şcoală, medicul veterinar, au păţit-o. Povestea lor o voi relata în curând.
Cristian Dumitraş se laudă prin comună că el are deschise toate uşile la nivel de judeţ, la partid, Prefectură CJ. Nu este o laudă lipsită de temei. Şi primarul comunei Vorniceni, şi cel din George Enescu, recunosc că se lovesc de multe piedici la nivel de judeţ din cauză că sunt liberali iar Dumitraş îşi respectă promisiunea de a-i face să simtă puterea relaţiilor sale în plan judeţean.
În ce-l priveşte pe preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, modul în care io-a pedepsit pe cei care circulă pe drumul judeţean pe segmentul Cordăreni – Vorniceni, lung de 3 km, lăsând drumul neasfaltat, n-a făcut decât să atragă un nou val de ură asupra PSD-ului. Hai alegeri, hai!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Doiniţa, trezeşte-te fato, ai schelete în dulapul personal!
Ioan Rotundu
Ce sugestie a primit dr. Hrincă de la un procuror botoşănean
Ioan Rotundu
Liderul suprem al PSD Liviu Dragnea sfâşiat de propria haită
Scrisoarea către (ne)stimatul Liviu Dragnea
Criminalul Mengele reîncarnat în ministrul Teodorovici
Ioan Rotundu
Cârdăşia dintre CCR, BOR ;i PSD a triumfat din nou
Ioan Rotundu
Inspecția Judiciară a descins la Parchetul General
înainte de audierea lui Liviu Dragnea și a cerut dosarul violențelor din 10 august (surse, G4Media)
Protest al magistraților pe treptele Curții de Apel București
Mai multe persoane au transmis mesaje de susținere: Nu cedați, rezistați / Augustin Lazăr: Tânăra magistratură dă dovadă de responsabilitate în apărarea independenței justiției
Horoscopul săptămânii 17 – 23.septembrie 2018
Catrenul săprămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Gestul plin de nobleţe al lui Bulă
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Păltiniş
Durneşti: Prima poartă de intrare în localitate din judeţ
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 14.09.2018
Pe șleau, despre referendum. Partea a II-a: Referendum pentru o „precizare”
Cristi Danilet
Pe șleau, despre referendum. Partea I: De ce judecătoarele nu stau la cratiță?
Cristi Danilet
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 21.09.2018
Băsescu: Opoziţia pare a face un blat ruşinos cu PSD
refuzând să depună o moţiune de cenzură. Moment politic mai bun nu poate exista
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă