Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10624
De la 07 Ianuarie 2003
115050606

O „pasăre de zi” ajunsă pe la ITM face valuri politice

  • Ioan Rotundu
  • 14 March 2016, 23:00
În periplul meu prin judeţ am descoperit că unii primari, care nu poartă pe frunte sigla PSD, sunt ameninţaţi de către o funcţionară de pe la ITM pusă de PSD în postul de director adjunct că le trimite fel de fel de controale. Cine este această „păsărică” pusă de PSD pe postul de direct adj. la ITM să facă ordine cu cei care nu respiră social-democrat, primari sau oameni de afaceri care nu percutează la solicitările PSD-ului, îi fac biografia pe scurt ca să aflaţi şi singuri, fără a-i scrie eu numele. În perioada guvernării CDR, fătuca a fost secretara unui secretar de stat din Ministerul Finanţelor numit Capdefier. Din această postură a cunoscut-o prof. Mircea Dănuţă, pe atunci preşedintele PSDR-ului lui Sergiu Cunescu. După ce guvernarea CDR a pierdut alegerile din toamna anului 2000, „păsărica” a apărut în peisajul botoşănean şi s-a oploşit pe la PSD. O găseam aproape zilnic în biroul lui Dănuţă iar când nu era, Dănuţă o suna şi-şi făcea apariţia.
Când PSD-ul a prins cheag la putere a ajuns director economic pe la Sanatoriul Guranda, manager fiind Dinu Moroşanu. Apoi i-am pierdut urma pentru că nu s-a mai afişat în prim planul politicii PSD. Habar nu aveam că este director adj, dacă nu aflam de la un primar din judeţ că a fost ameninţat de împricinată cu diverse controale dacă nu face şi drege în favoarea PSD-ului.
Aprofunzând subiectul, am descoperit că madama nu numai că ajunsese director adj. la ITM dar că era şi sfetnicul de seară a fostului prefect Costică Macaleţi. În taina cămăruţei din spatele biroului prefectului Macaleţi se puneau la cale, printre ţigări şi pahare cu whisky, strategii social-democrate iar favorita stabilea pe unde mai trebuie trimise controale şi pe la ce primari.
Ba chiar, într-o şedinţă cu şefii de la deconcentrate, cea intrată în graţiile lui Macaleţi nu s-a sfiit să stabilească ce şefi de instituţii trebuie să trimită controale şi unde, şeful de la o autoritate rutieră făcându-şi cruce de ce putere are „păsărica” asupra prefectului.
Şi pe la şedinţele cu poliţiştii şi-a făcut apariţia madama, spre ghionţii şi zâmbetele cu subînţeles ale agenţilor de poliţie din teritoriu convocaţi la şedinţa de analiză transmitere de noi ordine care o analizau din toate punctele de vedere. Acum, că prefectul Macaleţi a fost trimis la plimbare de premierul Dacian Cioloiş, „păsărica” şi-a muiat ciocul dar tot ciripeşte prin sediul instituţiei la câte un insubordonat al politicii PSD.
Poate sunteţi curioşi să aflaţi cine este personajul cu fustiţă? V-o ofer printr-o fotografie când se afla în compania unui personaj a cărui nume nu-l spui încă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţigări de contrabandă de peste 112.000 de lei confiscate la frontiera de est
Victor Grigorescu: Romania este exportator net de energie electrica
Un submarin nord-coreean este dat disparut
Locuinţă distrusă într-un incendiu, la Unţeni
Rezultate oficiale: Branza de la fabrica din Jibou nu este contaminata
Prim[ria Botoşani: Cum ne risipesc banii cei de la Direcţia de Impozite şi Taxe
Rusia spune ca este gata sa colaboreze cu SUA pentru a scoate Statul Islamic din Raqqa
Lavrov: Americanii au sugerat o "diviziune a muncii"
Gyorgy Frunda: Normele de aplicare ale OUG trebuie sa defineasca "foarte clar si limitativ" situatiile in care SRI poate face cercetare penala
Ministrul polonez al Apararii acuza Rusia de terorism:
Dupa Smolensk, am fost prima mare victima a terorismului in conflictul care se joaca sub ochii nostri
Raluca Pruna: Nu am infiintat nicio directie a Securitatii.
Nu regret propunerea mea / SRI nu a primit nicio competenta pe care nu o avea inainte / OUG este o solutie provizorie
Horoscopul zilei de 15.09.2016
Bancul zilei: Observaţia lui Bulă
Reţeta zilei: Cartofi cu usturoi şi brânză cu verdeţuri
Botoşani/Suharău: „Resursele umane” ale baronaşului Marcel Chelariu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă