Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6902
De la 07 Ianuarie 2003
122892551

Ofensivă asupra traficului de ţigări

  • 3 October 2010, 23:00
Alţi patru botoşăneni sunt cercetaţi pentru trafic ilegal de ţigări, după ce poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani au găsit la percheziţiile domiciliare efectuate, cantitatea de 15.800 ţigarete, precum şi alte dovezi ale implicării celor patru în activităţi de contrabandă cu ţigări. În acelaşi timp, alte şapte persoane au fost sancţionate contravenţional conform Legii nr.12/1990, întrucât au fost depistate de poliţiştii din oraşul Bucecea transportând cantitatea totală de 18.800 ţigarete de provenienţă Republica Ucraina.
În ziua de 01.10.2010, poliţişti din cadrul B.C.C.O. Suceava – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Botoşani, cu sprijinul cadrelor Poliţiei Municipiului Botoşani - Biroul Poliţiei Rutiere, au depistat pe DN 29D, în localitatea Răchiţi, judeţul Botoşani, autoturismul marca BMW, condus de B. DUMITRU de 27 ani, din Glodeni-Republica Moldova. În autoturism se mai afla C. LEONID de 29 ani, de asemenea cetăţean moldovean.
Poliţiştii au procedat la controlul autoturismului în cauză, ocazie cu care, în locuri special amenajate situate în pragul, aripile laterale şi în alte elemente de caroserie, a fost identificată cantitatea de 42.260 ţigarete ( 2.113 pachete ), pachetele având aplicate marcaje ( timbru de acciz ) de provenienţă Republica Moldova.
Cei doi cetăţeni moldoveni nu posedau documente legale de provenienţă pentru cantitatea de ţigări transportată, astfel încât aceştia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de :
/ deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzător;
/ colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predaea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate svârşirii acesteia.
Cantitatea de 2.113 pachete de ţigări şi autoturismul în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În baza probatoriului administrat, cei doi învinuiţi au fost reţinuţi pentru o perioadă de 24 ore în arestul I.P.J. Botoşani, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani cu propunere de arestare preventivă; instanţa de judecată a respins luarea măsurii arestării preventive, cercetările continuând cu inculpaţii în stare de libertate.
Totodată, în cauză se urmăreşte stabilirea întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.
În ziua de 02.10.2010, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Botoşani, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani, împreună cu cadre ale Poliţiei oraşului Ştefăneşti au efectuat 4 percheziţii domiciliare pe raza oraşului Ştefăneşti şi a localităţii Truşeşti, judeţul Botoşani.
Cu această ocazie au fost ridicate în vederea confiscării un număr de 15.800 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, suma de 450 lei şi mai multe înscrisuri din care rezultă procurarea şi comercializarea neautorizată a unui număr de 330.520 ţigarete, diferite mărci, de provenienţă Republica Moldova.
În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 4 persoane ( C. PATRICIA de 36 ani, G. FLORIN de 41 ani, S. ZĂRZĂRICA de 29 ani şi D. IONUŢ de 40 ani), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinerea în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzătoare evaziune fiscală ; colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
Cercetările continuă cu învinuiţii în stare de libertate, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi soluţionării procedurale a cauzei. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Zv SOMAX, luni, 4 octombrie
Bancul zilei: Spaima… episcopului
Prin fum de batal la proţap şi miros de mici
Expoziţia zoo Popăuţi – succes umbrit de lipsa preşedintelui Crin Antonescu
Mii de firme româneşti se mută în Bulgaria
alungate de măsurile de austeritate şi instabilitatea fiscală
Moise Guran a pus punct BizBazar
ONU a muşamalizat "atrocităţile" comise de sovietici si americani în Afganistan
România pare să fie dominată de suspendaci
nişte oameni trişti ce vor să îl suspende pe Traian Băsescu
Vladimir Voronin nu mai vrea proces cu România
el nu-şi aminteşte sa fi spus asta
Ministrul Educaţiei şi Guvernul se consideră cu 11 clase peste conducerea
Crin Antonescu nu vrea schimbarea lui Băsescu pentru a se întoarce Năstase
el va susţine la preşedinţie candidatura lui Isărescu
Politica destrăbălaţilor
Ioan Rotundu
Vorbe urâte, domnule senator!
ON Gaz Distribuţie întrerupe temporar furnizarea gazelor în Botoşani
Cruntă beţie liberală urmată de vizita unui preşedinte surogat
Drumul „căruţelor” mai are de aşteptat pentru a fi reparat
Bilanţul tragic al unui accident rutier produs pe Şoseaua morţii
Cardiacii pot muri liniştiţi, că de medicaţie nu vor mai avea parte
Au ieşit bine la control
Bolnavii HIV încă nu vor avea cabinet stomatologic separat
Declaraţii online la CAS Botoşani
În loc de gratuităţi, pacienţii primesc dreptul la reclamaţii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog