Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3154
De la 07 Ianuarie 2003
122888803

Ofertă atractivă pentru a munci în Germania

  • 28 November 2007, 23:00
Botoşănenii care doresc să lucreze în Germania au la alegere peste 320 de locuri de muncă puse la dispoziţie prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Ei pot opta pentru meserii dintre cele mai variate, începând de la crescător de animale până la asistente medicale. Cele mai multe posturi oferite, respectiv 100, sunt pentru meseriile de lăcătuş mecanic şi lăcătuş de instalaţii. Persoana care alege un astfel de post trebuie să presteze toate activităţile care au legătură cu meseria şi experienţa în întreţinerea instalaţiilor, lucrări de montare. Doritorii acestui post trebuie să aibă cunoştinţe minime de limbă germană. Pentru acest post salariul este de 9,46 euro pe oră, plus un ajutor din partea angajatorului în căutarea unei locuinţe.
Alte 97 de locuri de muncă sunt disponibile pentru meseriile de asistente medicale sau îngrijitoare de bătrâni. Pe lângă un salariu de 1679 euro pe lună se mai adaugă bani pentru Crăciun, ce reprezintă 70% din salariul lunar şi alte sporuri, precum şi o locuinţă. Pentru 1500 de euro pe lună sunt disponibile 40 de posturi de asistente medicale la o întreprindere de tip mijlociu pentru îngrijirea ambulatorie. Asistentele medicale care doresc un post în Germania vor desfăşura activitate de îngrijire timp integral de muncă pentru îngrijirea ambulatorie şi au posibilitatea conversaţiei în limba germană. Firma angajatoare le oferă un ajutor în găsirea unei locuinţe, autoturism de firmă şi pentru utilizare personală, sporuri şi perfecţionare regulată.
Alte 25 de posturi sunt în meseriile lăcătuş, tehnician, mecanic pentru frezor şi tehnică de lăcătuşerie. Şi în domeniul construcţiilor botoşănenii îşi pot găsi un loc de muncă în Germania. O întreprindere mijlocie din domeniul construcţiilor pune la dispoziţie 30 de posturi pentru zidari, pentru un salariu de 13,76 euro pe oră. Muncitorilor li se asigură cazarea pentru o chirie de 75 euro pe lună. Cei care doresc să fie zidari în Germania trebuie să realizeze lucrări de zidărie şi toate celelalte lucrări de specialitate în construcţii, să aibă capacitate de organizare şi cooperare, adaptare la munca în echipă şi la program prelungit, calificare încheiată ca zidar şi cunoştinţe minime de limbă germană.
Alte posturi disponibile în Germania sunt pentru meseriile de frizer, constructori, desinatori tehnici, ingineri sau tehnicieni, specialişti sau tehnicieni în grădinărit şi peisagistică, lăcuitor automobile sau crescător de animale. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos
Consilierii judeţeni au dat start declinului Feliciei Mihai
Instituţia Prefectului vrea să lucreze conform standardelor europene
Primarul Flutur luptă cu mentalitatea botoşănenilor
Nedreptăţi juridice imposibil de pedepsit
Ioan Rotundu
Prefectul Sorescu încă nu s-a hotărât de partea cui să treacă
Municipalitatea pregăteşte sărbătorile iernii
CJ a suplimentat suma de bani pentru UMS Suharău
Prefectul a intrat ieri în Penitenciarul Botoşani
La Frumuşica, politica pumnului în gură revine în actualitate
Incendiu de la un coş deteriorat
Constantinescu calcă în bătătura lui Ţiprigan
SIP îndrumă LSI să-şi informeze doar proprii membri de sindicat
Azi, inspectori pentru protecţia consumatorului vor fi testaţi
SIP şi LSI continuă să se şicaneze reciproc
În locul grevei, comisarii Gărzii de Mediu au preferat controlul
Alex Dima îi prezintă pe copiii care dau lecţii parlamentarilor
Stirile PRO Tv au editii speciale
Filmele bune sunt la Pro Tv
Horoscop
Sadism marinăresc
Sunaţi-o, e tânără şi dornică de muncă!
Datini şi tradiţii de Sfântul Andrei
Românul şi duioşia
Bitoci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog