Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8966
De la 07 Ianuarie 2003
78558523

Oficialii sistemului sanitar vor mai mulţi medici la ţară

  • 18 April 2012, 23:00
Se pare că Ministerul Sănătăţii nu a renunţat la ideea de a trimite mai mulţi medici în mediul rual. Printre noutăţile pe care „le coc” oficialii sistemului sanitar pentru anul următor, prin Legea sănătăţii care este acum în plină facere, este şi cea care le permite autorităţilor locale să îşi angajeze medici comunitari.
Ideea este mai veche şi a făcut parte şi din proiectul legii Sănătăţii pe care l-au retras din dezbatere şefii ministerului. Acum discuţia privind nevoia de medici mai mulţi la ţară este reluată.
Pentru zonele în care sunt localităţi izolate, unde medicului de familie îi vine mai greu să-şi ţină sub observaţie toţi pacienţii, primăriile vor putea să îşi angajeze medici, aşa cum are angajaţi în prezent asistenţi medicali comunitari.
În vechiul proiect, medicul angajat de primărie urma să facă echipă cu asistenţii medicali comunitari şi cu mediatorii sanitari ai romilor, însă acum se discută despre o altă modalitate de integrare a medicilor angajaţi de primărie.
„Medicina primară va fi un alt sector în care se vor înregistra schimbări importante. Noi aşteptăm să vedem care vor fi toate modificările aduse în proiect la secţiunea medicină primară, însă sunt semnale că ministerul nu renunţă la ideea medicului angajat direct de către autoritatea locală, care va avea contract cu primăria, va fi angajat în zone izolate, acolo unde sunt dificultăţi în acordarea de asistenţă medicală”, susţine medicul Dorinel Luciu .
Nu se ştie dacă medicii respectivi vor trebui să aibă specializarea în medicina de familie. Ideea de a aduce la sate medici comunitari nu le-a plăcut însă reprezentanţilor medicilor de familie, care au criticat cu câteva luni în urmă această propunere a Ministerului Sănătăţii Acum însă aceştia aşteaptă să vadă cu ce noutăţi vine în organizarea asistenţei medicale primare documentul propus spre dezbatere publică pentru medicina de familie. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Cocoşul lovit şi omul cinstit
Cum a oprit Armata Română revoluţia mondială
Grec bogat, vând insulă. Accept variante, asigur discretie
Credinţa în Dumnezeu este iî declin în întreaga lume
cu excepţia Rusiei, Sloveniei şi Israelului
Cum va fi vremea joi şi vineri în ţară şi în Bucureşti
Ne dorim ca maghiara să devină limbă oficială la nivel regional
Tensiuni în USL din cauza unei candidaturi de sector
PSD şi PNL se ameninţă reciproc cu ruperea protocolului
Botoşani: Municipiul va fi înţesat cu camere video
Sarmale şi vin de Sfântul Gheorghe pentru botoşăneni
Jandarmii au intervenit pentru un câine periculos
Astăzi încep Zilele Botoşaniului - programul festivităţilor
Concediat ca medic, vrea primarul Botoşanilor
Medici de la Spitalul SF. Spiridon din Iaşi vor colabora cu UPU Botoşani
Adolescenţi ajunşi la spital după chefuri
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă