Câteodată tot ce avem nevoie dimineaţa e o ceaşcă mare de cafea şi o omletă sănătoasă. O alarmă zornăitoare şi un soare care să ne ridice din pat. Un prezentator de radio cu o voce cadenţată şi decisivă care să ne povestească cât de “lejer” se anunţă traficul în oraş. Pentru dimineţile clasice, o omletă clasică de savurat pe îndelete.
Ingrediente: ouă – 4, şuncă – 100 g, caşcaval Hochland – 100 g, ceapă – 1 buc, ardei gras – 1 buc, toast – 4 felii.
Mod de preparare:
Pasul 1: Curăţăm ceapa, o tocăm şi o prăjim în ulei de măsline.
Pasul 2: Tăiem şunca şi o adăugam în tigaie.
Pasul 3: Batem ouăle şi punem o jumătate din cantitate peste şuncă şi ceapă.
Pasul 4: Tăiem ardeii şi ciupercile şi adăugam în tigaie, peste straturile anterioare.
Pasul 4: Tăiem caşcavalul şi îl adăugam în omletă.
Pasul 6: Punem restul de ou.
Pasul 7: Întoarcem omleta şi prăjim şi pe cealaltă parte.
Poftă bună!