Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21510
De la 07 Ianuarie 2003
122907159

Omul de afaceri Calin Stoia a plătit o cauţiune-record

  • 29 November 2011, 23:00
Omul de afaceri Calin Stoia, aflat in arest preventiv pentru dare de mita in acelasi dosar in care a fost arestat si primarul Clujului, Sorin Apostu, ar fi platit o cautiune-record in valoare de un milion de lei fixata de judecatori pentru a fi eliberat din arest, sustin surse citate de CityNews.ro.
Potrivit sursei citate, Curtea de Apel Cluj judeca la aceasta ora cererea de eliberare pe cautiune a lui Calin Stoia.
UPDATE: Mediafax anunta ca avocatii lui Calin Stoia, directorul general al Brantner Romania, arestat pentru dare de mita, au inregistrat, marti, la Curtea de Apel Cluj, dovada platii cautiunii de un milion de lei fixata de instanta, la ora transmiterii acestei stiri fiind judecata cererea de eliberare.
"Cu toate că este o procedură mai puţin obişnuită în România, cererea de eliberare pe cauţiune este un lucru obişnuit în alte state. Cererea se depune, de obicei, când cel arestat prezintă destule garanţii, iar statul, contra unei sume de bani stabilită de instanţă, dispune eliberarea respectivului", a aratat avocatul lui Calin Stoia, Sergiu Bogdan.
„Cauţiunea stabilită la un milion de lei e o garanţie clară pentru clientul meu, care arată că nu se va sustrage. A încercat să ofere maximul de garanţii. Dacă mergea doar cu cerere de eliberare sub control judiciar se spunea că nu sunt garanţii suficiente. Ce motiv am avea să plătim această sumă, ştiindu-ne vinovaţi? A vrut să-şi arate buna credinţă. Au contribuit mai mulţi oameni la strângerea sumei şi ei toţi au încredere în el”, mai spune avocatul Sergiu Bogdan.
Potrivit CityNews, Curtea de Apel Cluj a constatat că cererea de eliberare pe cauţiune este admisibilă şi a trecut la judecarea cererii. Referitor la cererea de eliberare pe cautiune, avocatul Sergiu Bogdan a spus ca "Nu discutăm despre temeiul de arestare şi despre dacă ar putea sau nu să comită noi infracţiuni. Este un drept constituţional. Evident că temeiuri există, dar nu înseamnă că nu poate să ceară eliberarea pe cauţiune”.
In plus, Sergiu Bogdan, avocatul lui Calin Stoia, a sustinut, in fata magistratilor, ca licitaţia pentru contractul de salubritate cu Primaria din Cluj castigat de omul de afaceri s-ar fi organizat înainte de încheierea contractului de asistenţă juridică cu Monica Apostu.
„Comisia de licitaţie a verificat toate aspectele. Cum ar fi putut da cineva mită în 2010 pentru o licitaţie care a avut loc în 2009? În plus, primarul nu avea nici o legătură cu comisia. Monica Apostu a fost audiată şi a declarat că pe calculatorul ei personal există acte care arată că au avut loc prestaţii juridice”, susţine avocatul apărării.
Agenţia de presă HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Învârtită de raci
Bancul zilei: Între soţi
Procesul de emitere a facturilor de gaze naturale a fost decalat
Vom trage 150.000 de rachete spre Israel dacă suntem atacaţi
Victor Ponta îl vede pe Crin Antonescu preşedintele României
Anders Behring Breivik nu poate fi responsabil penal pentru masacrul produs in Norvegia
Sorin Ovidiu Vantu a pierdut procesul cu Emil Boc
Primarii sunt obligaţi să verifice calitatea apei din fântâni
Avantaje pentru angajatorii care angajează şomeri în prag de pensionare
Diabetul zaharat face ravagii
Mâine, medicii de la centrele de permanenţă vor lucra
Modern Calor i-a lăsat fără căldură pe ţiganii din Parcul Tineretului
Bani pentru primăriile cu conturile goale
Botoşani: Sucevenii ne împing de la spate să facem „Podul lui Cozmâncă”
Varianta Dealu Mare aproape de inaugurare
Video: Urban Serv şi Unitcom
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog