Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3910
De la 07 Ianuarie 2003
122575849

Opoziţia este de acord cu furturile, fraudele şi corupţia de la bacalaureat

  • 5 July 2011, 23:00
Aproape toti comentatorii saluta masurile stricte de supraveghere luate de ministrul Funeriu, cu ocazia recentului bacalaureat. Cu exceptia opozitiei. Care, ca de obicei, pescuieste voturi in ape tulburi. Faptul ca parintii si elevii s-au consolat cu situatia relevata de recentul examen, stiind ca reprezinta realitatea, faptul ca 40.000 de cadre didactice angrenate in examen au aplicat intocmai metodologia si regulamentele, n-au contat.
In goana disperata dupa procente si voturi, opozitia nu pierde niciun prilej de a calca in strachini. Mai putin Crin Antonescu, care, mai lucid, si-a dat seama ca nu ai cum sa sustii hotiile petrecute in anii trecuti la bacalaureat, fara sa treci tu insuti drept protector al hotilor.
Iata ce declara, insa, Victor Ponta: “Nu e normal ca, brusc, în examene, să ceri standarde pe care nu le-ai mai aplicat până acum. Nimic nu-l califică pe Funeriu să vorbească în numele naţiunii, iar dacă spune, cum am înţeles, că naţiunea trebuie să aleagă între cinste şi onoare şi şmecheri, atunci şmecherii sunt Băsescu, Boc, Igaş şi Funeriu”.
In primul rand ca standardele erau de mult cuprinse in metodologii si regulamente, dar n-au fost aplicate. Sa ceri aplicarea standardelor „brusc”, pe care nu le-au aplicat altii pana acum, este o vina? Era mai bine sa nu fie aplicate niciodata, sa traim in minciuna si ipocrizie cel putin pana la noi alegeri?
„Nimic nu-l califica pe Funeriu sa vorbeasca in numele natiunii”, spune Victor Ponta. In primul rand ca Funeriu a vorbit in numele administratorului examenelor, in care a impus respectarea metodologiei. In al doilea rand, cine este mai calificat sa vorbeasca in numele poporului, Ponta? De unde vine calificarea asta? Ca a fost trimis in parlament de cateva zeci de mii de catateni, nu de tot poporul! Iar calificarea cine sunt smecherii si cine nu, o facem noi, cetatenii, n-avem nevoie de „indrumatori”!
Preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut şi el aceeaşi idee: “Condamnăm atitudinea dispreţuitoare a domnului Funeriu faţă de părinţii şi elevii care aşteptau un alt mesaj”.
Adica, ce mesaj asteptau elevii si parintii? Ceva in genul: “Ne cerem scuze ca nu v-am lasat sa furati de data asta, a fost o eroare, va promitem ca pe viitor veti putea fura si frauda linistiti”! Acesta ar fi trebuit sa fie mesajul in conceptia presedintelui PC?
Opoziţia cere demisia de urgenţă a ministrului educaţiei pentru “umilirea profesorilor, distrugerea bazei materiale şi politizarea sistemului”!
Umilirea profesorilor pentru ce, pentru ca s-a demonstrat ca nu si-au facut datoria la clasa? Sau pentru ca au trecut din clasa in clasa elevi care nu meritau, doar pentru a-si conserva salariile? Iar distrugerea bazei materiale de unde rezulta? Cat despre politizarea sistemului, aici chiar ma umfla rasul.
Cine schimba intr-o veselie inspectorii si directorii de scoli, nu ministrul Ecaterina Andronescu? Pe ce criterii?
Macar de la vicepresedintele PSD, Marian Vanghelie nu ne puteam astepta la mai mult: “Săracul, dacă nu ştie ce probleme are de făcut acolo, cum să poată să ajungă…? Pe fond, cred că ar trebui să plece acasă”, a comentat Vanghelie. Ce sa mai comentez la comentariile lui Vanghelie?
Ion Iliescu, in schimb, a dat inca odata dovada experientei in ale politicii: “Era teoria unora că 10 înseamnă perfecţiunea, iar asta aparţine lui Dumnezeu. 9 e notă la nivel de profesor, iar nota 8 era o notă de vârf pentru elev”, a povestit Ion Iliescu, precizând că mediile elevilor erau mai mici pe vremea sa. Mai mult: pentru că examenul era mai dificil şi era susţinut de mai puţini elevi, procentajul absolvenţilor nu ajungea decât la 10% dintr-o generaţie, deci şi mai mic decât acum.”
Intelegem, din ce spune Ion Iliescu, ca si procentajul de 44% i se pare prea mare, normal ar fi ceva in jur de 10%!
Senatorul liberal Puiu Hasotti are o alta abordare, diferita de aceea a PSD:
”Pentru a nu se mai repeta situația de la bacalaureat din acest an trebuie să restructurăm educația din România începând de la școala primară până la învățământul universitar. Trebuie o nouă viziune asupra învățământului și a educației.
Nu putem face referire doar la bacalaureat, pentru că problema este mult mai mare. Și învățământul universitar este la pâmânt. Toată educația din România este un dezastru și în opinia mea trebuie regândit și structurat tot sistemul”, a explicat Puiu Hașotti.
Are dreptate, iar Legea Educatiei Nationale tocmai asta incearca sa faca. Doar ca intampina o rezistenta acerba din partea sistemului, mai ales a celui universitar.
Si nu un singur om poate schimba un sistem. Trebuie sa-si gaseasca sprijinitori care sa-i sustina ideile si proiectele. Inclusiv pentru eliminarea hotiilor, fraudelor, coruptiei si ineficientei. Nu-i gaseste la PSD, e clar, dar in masa de profesori si elevi cinstiti si corecti exista multi care gandesc rezonant cu ministrul Funeriu.
Avem o radiografie a sistemului de invatamant, apropiata de realitate. Este momentul sa profitam de acest episod, sa vedem cauzele, ce este de facut pentru remedierea situatiei, pentru realizarea unui progres. In loc de aceasta pozitie normala, constructiva, opozitia, in special PSD si Victor Ponta, au inteles sa-si puna poalele in cap, sa critice si sa ceara demisia ministrului Funeriu, doar, doar va mai pacali niscaiva votanti suparati ca n-au reusit sa fure si sa triseze sistemul de invatamant in continuare.
Nu e prima data cand opozitia este in contra curent cu majoritatea opiniilor, care sustin ca e bine ce s-a intamplat. Ignorand interesele tarii si societatii romanesti, opozitia o tine una si buna: actualii guvernanti sunt prosti, idioti, incompetenti, hoti, doar noi, opozitia stim ce e bine si ce trebuie romanilor. Adica ce? In cazul bacalaureatului, raspunsul e subinteles: coruptie, fraude, spagi, sa treaca toti examenul pentru a cotiza la sponsorii nostri din invatamantul superior, in special privat.
Oricum stiam acest lucru. Dar sa-l spui verde in fata, fara perdea, inseamna ca Victor Ponta si ceilalti sefi din opozitie ne insulta inteligenta. Numai ca a-i considera prosti pe ceilalti este cea mai buna dovada de prostie.
Stefan Vlaston

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Alinuţa şi „salata de fructe”
La un liceu din Iaşi nu a mai picat examenul niciun elev la cursurile de zi, din anii 1980
Homosexualitatea este o boală care se răspândeşte rapid
Copiii ăştia de la cine să înveţe?
am scos în faţă cohorte de mitomani
Vadim Tudor reclamat că şi-a însuşit 40 mii euro
suma repreezintă salariul fostului asistent la PE
Lucian Bute, antrenament cu public înainte de confruntarea cu Mendy
Procurorii vor renunţa la acuzaţiile împotriva lui DSK
credibilitatea cameristei e atât de proastă încât ştim că nu putem susţine cazul
Primul supersonic românesc e mai aproape de realitate
structura cabinei este definitivată
Ce probleme ale românilor preocupă parlamentarii
lege care prevede etichete mai moi la haine
Comunicat întreruperi furnizare apă
Caricatura zilei
N-avem nevoie de modele împrumutate
Ioan Rotundu
Dmitri Medvedev l-a criticat dur pe Traian Băsescu
România nu are nicio şansă fără capital străin
noi ar trebui ăa dăm şpagă capitalului strain
Căldura din Botoșani – mai ieftină decât în alte 41 de orașe
Ţigan prins la furat, în flagrant
Edilul de Dângeni vrea să pună lacăt pe Primărie
Noi iluzii servite de PSD celor din Dângeni
Vigilentul Miluţă confundă farfuriile de patrimoniu cu nişte şuruburi
el a constatat plus de inventar obiecte de patrimoniu ale Muzeului judeţean
Pot deveni liceeni şi elevii neevaluaţi prin examen
Căzuţii la Bac se pot mângâia cu reclamaţii
Două licee botoşănene fruntaşe pe ţară la Bac
Acţiune pe linia sănătăţii la Muzeul judeţean Botoşani
Nu vrea confiscarea averilor din corupţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog