Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17465
De la 07 Ianuarie 2003
122877532

Orasul din Romania care a fost ruinat de grupari criminale, in complicitate cu politicienii

  • Semnalul de alarma venit din SUA
  • 11 October 2015, 23:00
Exista, in Romania, un oras construit in jurul unui combinat: Onesti. Acolo, istoria ultimilor 25 de ani a fost una a schimbarilor dramatice pentru comunitate. Personaje controversate au pus pe butuci una, dintre cele mai mari rafinarii romanesti: Rafo.
Valea Trotusului, Onesti, un oras imbatranit prematur, depopulat si vaduvit de sanse. Zeci de mii de romani au fost adusi aici inainte de 1989 pentru a construi unul dintre cele importante obiective economice ale Romaniei- Grupul Industrial Borzesti. Acum are un viitor incert, care pare ca nu va aduce nimic bun.
Un oras construit cu repeziciune din nimic. Un fost targusor de provincie a devenit in anii 60 locul unor transformari spectaculoase. Dar dupa 1989, “pe nevazute, pe nestiute, totul a inceput sa regreseze”, dupa cum povesteste un localnic. “ Acest oras care s-a construit in jurul platformei petrochimice, a fost ca un fel de boom si cam ca un boom dar mai surd a si disparut”.
Inceputul sfarsitului a venit o data cu privatizarea Rafinariei din Onesti- Rafo. Personaje controversate se implica in ceea ce a fost unul dintre cele mai rasunatoare insuccese in privatizarile din Romania. In jurul combinatului s-au facut tot felul de combinatii financiare dubioase, iar grupari de criminalitate transfrontaliera au reusit sa puna Rafo pe butuci.
“Am fost informati de autoritatile americane ca in jurul lui Rafo este o filiera de spalare de bani si in spatele actionariatului fantoma a lui Balkan Petroleum se afla o retea de crima organizata”, spune Razvan Orasanu, fostul sef al AVAS.
In Onesti, o increngatura de interese si personaje controversate au reusit sa ingroape industria de rafinare si sa arunce un oras in saracie. O istorie complicata presarata de actiuni si fapte cu iz penal. Intreaga poveste- duminica de la ora 18, la "Romania te iubesc".
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cretinismul religios
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Poliţistul şi jocul de societate
Horoscopul zilei de 12.10.2015
Bilantul atacului cu bomba de la Ankara: 95 de morti si 246 de raniti
Atacatorii au folosit bombe cu TNT si bile metalice
Peste 150 de pelerini au avut nevoie de ingrijiri medicale
dupa ce au asteptat ore in sir sa atinga moastele Sfintei Parascheva
Mii de oameni au iesit in strada la Ankara, un omagiu adus victimelor dar si un protest fata de regim - "Erdogan criminal!"
"Demisia guvernului!"/ Armata turca lanseaza lovituri aeriene asupra unor obiective kurde din Irak si Turcia
Şase incendii în ultimele 24 de ore
Reţeta zilei: Tocană de legume pentru iarnă
Botoşani/Păltiniş: Dan Decebal Chitic, magicianul acordeonului
Ioan Rotundu
Panaramă social-democrată cu damf de puşcărie
Ioan Rotundu
Pericolul pupatului de icoane
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog