Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27460
De la 07 Ianuarie 2003
118292653

Organizația PSD Botoșani dezinformează opinia publică

  • 25 November 2015, 23:00
Conducerea Consiliului Județean este responsabilă, gândind cu foarte mare atenție alocarea sumelor către administrațiile locale, mai ales când vine vorba de acele administrații care au dovedit neprofesionalism în cheltuirea banului public și în gestionarea proiectelor proprii așa cum se dovedește a fi administrația Portariuc. Administrația Portariuc nu a promovat niciun proiect major pentru municipiu și pare că nici nu știe să le administreze pe cele existente de pe vremea administrației Flutur, elocvent fiind modul de gestionare a proiectului ”Cornișa”, reabilitarea teatrului sau străzile Maramureș și Primăverii.
Execuția bugetară și deciziile cu implicații asupra bugetului de stat, în special alocarea de fonduri prin intermediul hotărârilor de guvern, a devenit un mare secret de stat. Lucru posibil în timpul guvernării Ponta prin modificarea legii finanțelor publice locale și prin refuzul promovării unui proiect de hotărâre în baza Legii 270/2013 care să crească transparența utilizării banului public.
Cu toate că s-a schimbat modalitatea de alocare a fondurilor, municipalitatea nu a primit nici un leu de la Guvernul Ponta din cotele defalcate din impozitul pe venit sau din taxa pe valoare adăugată, sume destinate pentru echilibrarea bugetelor locale. Deci, Guvernul Ponta nu a alocat fonduri pentru municipiul Botoșani, nicidecum Consiliul Județean Botoșani.
Consiliul Județean Botoșani a alocat în 2015 Primăriei Municipiului Botoșani 220 mii din cotele defalcate pe impozit și TVA, și 200 mii din sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene în condițiile în care din cota de 80% repartizată de Ministerul Finanțelor a primit doar 49 mii lei. Ne exprimăm îngrijorarea dacă și acești bani distribuiți de Consiliul Județean vor putea fi utilizați și nu risipiți de actuala conducere executivă a primăriei
Pentru a întări cele afirmate precizăm că în anul 2015 situația repartizării fondurilor prin Programului Național de Dezvoltare Locală în județul Botoșani de către Guvernul Ponta este următoarea: 29 de primării conduse de PSD au primit 75,6% din creditele totale, adică 189 milioane lei.
Primăria Municipiului Botoșani a primit zero lei de la propriul guvern, nefiind aprobată nicio lucrare, deși Consiliul Județean Botoșani a promovat la MDRAP (Ministerul Dezvoltării Regionale și a Administrației Publice) modernizarea a 4 străzi din municipiul Botoșani.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sub semnul tradiţiei – Sărbătoarea SFÂNTULUI ANDREI
Dan Sova, inca un dosar penal
El este acuzat ca a produs un prejudiciu de peste un milion de euro CET Govora
Atenţie! Neglijenţa poate ucide!
Cârdăşia dintre BNR şi firmele de recuperare
Ioan Rotundu
Astept de la Raed Arafat un plan de reforma a ISU
Sa confirmati ca cei din conducerea ISU Bucuresti au fost demisi
Dacian Ciolos cere ministrilor sa publice informatiile care nu sunt confidentiale prin lege
Turcia nu a transmis niciun avertisment - pilotul avionului rusesc Su-24 doborat de turci
Vladimir Putin, prins din urma de complexitatea conflictului militar, sufera primele esecuri in Siria
Experti - nu a tinut cont de interesele Turciei si a dat dovada de exces de incredere
Horoscopul zilei de 26.11.2015
Bancul zilei: Între logodă şi căsătorie
Reţeta zilei: Salată de gogonele coapte
Monstruoasa coalitie
S-a stins din viaţă un simbol al eticii şi moralei politice botoşănene
Ioan Rotundu
Botoşani/Gorbăneşti: Cum finul primar are grijă de naşul secretar pensionat
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă