Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
41630
De la 07 Ianuarie 2003
108682610

PNL a elaborat propria rezolutie a Parlamentului,

  • dupa scrisoarea lui Dragnea si Tariceanu, si cere discutarea ei in sedinta comuna miercuri: "Parlamentul României reafirmă susținerea pentru parteneriatul strategic România - SUA"
  • 29 November 2017, 23:00
Parlamentarii PNL au elaborat propria rezolutie a Parlamentului, dupa scrisoarea transmisa marti de Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu, care contine patru puncte si se refera la voința de a continua parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, de a garanta, prin acțiunea sa legislativă, independența justiției cât și sprijinul pentru lupta anticorupție. Liderii PNL au transmis o solicitare catre cei doi presedinti de a convoca sedinta birourilor permanente reunite pentru ca aceasta rezolutie sa intre in procedura si sa fie dezbatuta in plenul reunit.
Raluca Turcan si Iulian Dumitrescu sustin ca scrisoarea celor doi lideri "este iresponsabilă, mânată exclusiv de interese personale în Justiție, fiind de natură să aducă grave prejudicii intereselor strategice ale României."
Redam rezolutia PNL:
"În temeiul prevederilor art. 13 pct. 23 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 4/1992, republicat,
Parlamentul României adoptă prezenta declarație:
1. Parlamentul României reafirmă susținerea pentru parteneriatul strategic România - SUA, încheiat în urmă cu două decenii. În acest context, declară nul și neavenit comunicatul din 28 noiembrie a.c., având conținutul unei poziții politice în numele Parlamentului, semnat de președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și de președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu.
2. Parlamentul României condamnă gestul reprobabil al președinților celor două Camere de a emite, fără mandat din partea membrilor săi, în mod abuziv, o poziție contrară intereselor și angajamentelor României.
3. Parlamentul României garantează independența puterii judecătorești. Organizarea și funcționarea autonome ale autorității judecătorești, inamovibilitatea judecătorilor și independența procurorilor sunt principii de la care nicio normă cu caracter legal nu poate deroga.
4. Parlamentul României susține lupta anticorupție prin asigurarea stabilității cadrului normativ în vigoare. Modificarea dispozițiilor normative în vigoare se va realiza numai în consens cu reprezentanții autorității judecătorești."
Ce spun liberalii in solicitarea adresata lui Dragnea si Tariceanu de convocare a plenurilor reunite:
"Prin proiectul de declarație PARLAMENTUL ROMÂNIEI, și nu persoanele fizice Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, își va exprima voința de a continua parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, de a garanta, prin acțiunea sa legislativă, independența justiției cât și sprijinul pentru lupta anticorupție, prin menținerea cadrului legal aflat în vigoare.
De asemenea, solicităm discutarea, în aceeași ședință comună a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, a încălcării dispozițiilor art.13 pct.23 din Regulamentul activităților comune de către președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și de către președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu.
Conform dispozițiilor art.13 pct.23, Camera Deputaților și Senatul se întrunesc în ședință comună pentru a discuta și adopta „declarații, mesaje sau a altor acte cu caracter exclusiv politic”.
La data de marți, 28 noiembrie 2017, președinții celor două camere, precitați, au publicat o declarație, sub titlul „comunicat de presă”, în numele Parlamentului României, prin care au pus în pericol parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii. Conținutul documentului adus la cunoștință publică se încadrează în dispozițiile art.13 pct.23.
Poziția președinților celor două camere ale Parlamentului este enunțată în mod abuziv și fraudulos în numele Parlamentului. În fapt, s-a produs un abuz de putere prin exercitarea frauduloasă de către președinții Camerei Deputaților și Senatului a unei competențe exclusive a Parlamentului României, reunit în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului. Singurele atribuții prevăzute de Regulamentul activităților comune pentru cei doi președinți sunt acelea de a convoca Birourile permanente în ședință comună și de a conduce, prin rotație, ședințele comune ale Camerei Deputaților și Senatului. Președinții celor două camere nu pot prezenta declarații sau alte acte cu caracter politic în numele Parlamentului României pentru că nu au o asemenea competență regulamentară.
Poziția comună exprimată de Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și de către Președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, este iresponsabilă, mânată exclusiv de interese personale în Justiție, fiind de natură să aducă grave prejudicii intereselor strategice ale României.
Pe cale de consecință, este evidentă abaterea disciplinară prevăzută de dispozițiile art. 51 lit. a) și b) din Legea nr.96/2006 republicată, privind statutul senatorilor și deputaților, prin încălcarea dispozițiilor art.13 pct.23 din Regulamentul activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului.
În raport cu cele menționate mai sus, reiterăm solicitările ca, de urgență, să faceți aplicarea dispozițiilor art.15 alin.(1) din Regulamentul activităților comune și să procedați la convocarea Birourilor permanente ale Camerei Deputaților şi Senatului, care să se întrunească în ședință comună, cât și la discutarea în ședința comună a Birourilor permanente ale Camerei Deputaților și Senatului a încălcării dispozițiilor art.13 pct.23 din Regulamentul activităților comune de către președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, și de către președintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 30.11.2017
Bancul zilei: Reproş nehustificat
Bitcoin a sarit si de pragul de 10.000 dolari
O firma care importa imbracaminte din Turcia a prejudiciat bugetul cu circa 45 de milioane de lei
BERD devine actionar minoritar al Black Sea Oil & Gas, ajungand astfel investitor in Marea Neagra
Reactia Facebook dupa ce unii romani care au postat materiale legate de proteste au avut conturile blocate:
A fost o eroare a sistemelor noastre
Fotografia de moment. SUA avertizeaza, PSD accelereaza
Deputatii USR au protestat parasind sedinta de plen si s-au dus la biroul lui Dragnea
Dan Barna: Considera ca avea dreptul sa raspunda SUA in numele Parlamentului, a avut o atitudine neutro-condescendenta
Primaria Sectorului 1 da 10 milioane lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului.
Ce sume au mai alocat primariile din Bucuresti
Guvernul a aprobat majorarea salariului minim brut la 1.900 lei lunar
Comisia de buget a Senatului modifica OUG privind Codul Fiscal: Impozitul pe cifra de afaceri, optional
La Ipoteşti, preotul Tincu continuă să pângărească memoria titanilor culturii româneşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă