Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4328
De la 07 Ianuarie 2003
123138068
pnl

PSD Constanţa sare în apărarea baronului de Prahova

  • protestăm faţă de reţinerea abuzivă a lui Cosma
  • 12 February 2014, 23:00
Reprezentantii PSD Constanta au anuntat, miercuri, ca "protesteaza fata de retinerea abuziva de catre DNA" a presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, cerand "imperios" verificarea legalitatii actiunilor DNA din ultima perioada, transmite Mediafax.
"Organizatia judeteana Constanta a Partidului Social Democrat Constanta protesteaza fata de retinerea de catre DNA a presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, pe care o considera abuziva. Indiferent de motivele care au dus la demarararea actiunii de urmarire penala impotriva sa, Mircea Cosma are dreptul de a fi tratat ca un cetatean european beneficiar al prezumtiei de nevinovatie", se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis, miercuri, de organizatia judeteana Constanta a PSD, al carei presedinte este Radu Mazare, iar prim-vicepresedinte este Nicusor Constantinescu.
Reprezentantii PSD Constanta cer "imperios" organelor democratice ale statului verificarea legalitatii actiunilor DNA din ultima perioada si "revenirea la o stare de normalitate in societatea romaneasca".
"Prigoana si circul mediatic pus in aplicare de DNA in anul 2014, an foarte important pentru viitorul Romaniei, impotriva celor mai importanti lideri locali ai PSD demonstreaza implicarea fatisa a acestei politii politice in viata sociala a romanilor care au votat in 2012 despartirea de regimul politienesc al lui Traian Basescu", se mai arata in documentul citat.
Si presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, prim-vicepresedinte al organizatiei judetene Constanta a PSD, este urmarit penal de DNA pentru sase infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, luna trecuta fiind ridicat de procurorii anticoruptie din fata sediului Consiliului Judetean. In momentul in care a fost ridicat de procurori, el a incercat sa se opuna si a refuzat sa fie urcat in masina anchetatorilor, reclamand ca se face un abuz intrucat a fost emis mandatul de aducere fara ca el sa fie citat si sa semneze citatia.
Marti, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost retinut de procurorii DNA pentru fapte de coruptie. Lui Mircea Cosma i s-a facut rau in timp ce era transportat la Campina, acolo unse de afla arestul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, unde ar fi trebuit dus in baza ordonantei de retinere. Miercuri la pranz, Mircea Cosma a fost externat si adus cu ambulanta la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde va fi judecata cererea procurorilor de arestare preventiva pentru coruptie, el fiind insotit de mai multe cadre medicale si avand o perfuzie la o mana.
In acelasi dosar in care este retinut Cosma, procurorii DNA au inceput urmarirea penala pentru trafic de influenta impotriva fiului acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, iar procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), Tiberiu Nitu, a transmis, marti, ministrului Justitiei referatul DNA privindu-l pe Vlad Cosma pentru a cere incuviintarea arestarii preventive a acestuia.
Vlad si Mircea Cosma sunt urmariti penal pentru trafic de influenta, fiind acuzati de DNA ca ar fi cerut si primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentantii unor societati comerciale, denuntatori in cauza.
"Sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel incat societatile respective sa obtina de la institutia publica lucrari si servicii curente supraevaluate, de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentand ᅡcomisioaneleᅡ conform intelegerilor cu cei doi inculpati", sustin procurorii DNA.
Mircea Cosma, in varsta de 68 de ani, se afla la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. El a detinut aceasta functie in perioada 2000 - 2004, fiind ales atunci de membrii Consiliului Judetean in urma intelegerilor politice. In mandatul 2004 - 2008, cand presedinte al CJ Prahova a fost Florin Anghel, reprezentant al PC, Cosma a fost ales vicepresedinte al CJ Prahova, functie din care a demisionat, ramanand consilier judetean. Dupa o perioada in care nu s-a aflat in prim-planul politicii locale, in august 2009 Mircea Cosma a preluat conducerea organizatiei Prahova a PSD, inlaturandu-l din aceasta functie pe fostul ministru de interne Marian Saniuta, care din momentul congresului in care Cosma a fost ales nu s-a mai implicat in activitatea PSD, ulterior demisionand din acest partid. La alegerile din 2012, Cosma a fost reales presedinte al CJ Prahova.
De asemenea, Mircea Cosma este vicepresedinte al PSD la nivel national.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Regret interzis
Horoscopul zilei
„Nu suntem pregătiţi să permitem ca R.Moldova să fie divizată”
Ponta: Propunem o lege pentru comisioanele bancare
Parlamentul decide dacă modifică plafoanele
Dan Voiculescu vrea anchetarea lui Băsescu că n-a recuperat tezaurul de la Moscova
Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, respira din nou aerul libertatii
Victor Ponta: De 3 ani tot prezentam impozit diferentiat si reducere CAS. Daca s-a aflat azi, ne fac reclama
Fostul premier ceh Petr Necas, pus sub acuzare pentru corupţie
Dragnea: Îl aştept pe Băsescu să cheme lumea în stradă
poate chemăm şi noi şi tranşăm lucrurile acolo
Fostul şef al CNAS, Lucian Duţă, urmărit penal pentru abuz in serviciu
Curtea de Conturi a făcut zeci de sesizări penale pentru nereguli uriaşe ale instituţiilor statului
Agenţia pentru Resurse Minerale şi Academia Română, au adus prejudicii de peste 1 miliard de euro
Guvernul are în vedere cota progresivă de impozitare pe veniturile salariale
Expozitie de romane de dragoste la biblioteca
Botoşani: Locuitorii din centrul Dorohoiului au WC-ul în spatele casei
Ioan Rotundu
Criun Antonescu şantajat de Ilie Sârbu, socrul lui Ponta
Traian Băsescu le cere liderilor USL sa dea dovadă de responsabilitate, pentru a nu se ajunge la o criză politică
Buclucaşa scrisoare a medicului Eugen Prăjinaru de la Maternitatea Botoşani
adresată managerului Spitalului judeţean Botoşani
Diversiunea Primăriei Botoşani, via Modern Calor, contra lui Florin Ţurcanu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog