Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4484
De la 07 Ianuarie 2003
122890133

PSD şi PNL se întrec în racolarea parlamentarilor Opozitţei

  • 21 May 2013, 23:00
In contextul crizei din USL, in Parlament au loc o serie de miscari si negocieri pentru racolarea parlamentarilor din opozitie. Neoficial, in Parlament se vorbeste despre eforturile PSD si PNL de a coopta cat mai multe mandate din partea Opozitiei. Patru parlamentari PPDD au parasit marti partidul si au anuntat ca raman independenti, insa surse politice au delcarat pentru Hotnews.ro ca acestia vor sustine PSD. De partea cealalta, liberalii contraataca si negociaza cu parlamentarii nemultumiti ai PDL.
Conform surselor citate, in urmatoarea perioada aproximativ 20 de parlamentari - atat de la PPDD cat si de la PDL - vor fi racolati separat de catre PSD si PNL. La bursa zvonurilor, in Parlament se vorbeste ca fostul lider de grup al PPDD de la Camera Deputatilor, Radu Popa, este cel care poarta negocierile din partea PSD cu parlamentarii lui Dan Diaconescu.
"Se va forta iesirea liberalilor de la guvernare si este nevoie de cat mai multe mandate pentru asigurarea unei majoritati care sa sustina Guvernul. Parlamentarii plecati din PPDD au batut palma cu PSD deocmandata", au explicat sursele citate pentru Hotnews.ro.
Cum PSD este partidul care detine cel mai mare numar de mandate, calculele elementare arata ca daca va coopta intr-o coalitie parlamentari fie prin dezintegrarea PP-DD, fie printr-un pact oficial, plus UDMR si Minoritatile (altele decat cea maghiara) poate forma o majoritate de conjunctura pentru sustinerea legilor si a Guvernului.
De precizat este ca PSD are o relatie foarte buna cu UDMR si reprezentantii Minoritatilor. Totodata, premierul Victor Ponta a efectuat numeroase vizite la grupurile parlamentare ale minoritatilor in vederea consultarii pe proiectele Guvernului.
Totusi, daca se va ajunge la revizuirea Constitutiei, relatia dintre PSD-UDMR risca sa fie afectata. Mai exact, "propunerile UDMR la revizirea Constitutiei nu sunt agreate de social - democrati, in special eliminarea sintagmei <>, fapt care ar putea degrada relatia cel putin la nivel public", au explicat sursele citate.
Totodata, PSD poarta negocieri subterane si cu parlamentarii nemultumiti din PDL.
De partea cealalta, liberalii incearca sa diminueze avansul luat de PSD si poarta tratative cu parlamentari PDL. Surse liberale au declarat pentru Honews.ro ca in prezent se poarta discutii cu patru parlamentari democrat liberali, iar in urmatoarea perioada se vor mai anunta noi demisii din partidul lui Vasile Blaga. Surse democrat liberale au declarat pentru Hotnews.ro ca in interiorul PDL exista doua categorii de parlamentari nemultumiti: o parte fidela Elenei Udrea, iar cealalta parte care incearca sa obtina protectia USL.
Neoficial, democrat liberalii vorbesc despre faptul ca Elena Udrea si sustinatorii acesteia vor ramane deocamdata in partid pana cand se va contura clar proiectul politic al lui Traian Basescu. Sustinatorii acesteia vorbesc despre faptul ca varianta relansarii Partidului Popular electoral a devenit nesustenabila si in prezent se calculeaza sansele lansarii unui nou partid politic sustinut de Miscare Populara.
Pana la un plan politic clar, Elena Udrea si sustinatirii acesteia raman in partid. Cea de-a doua categorie de parlamentari nemultumiti poarta negocieri cu PNL si PSD.
PPDD a pierdut 12 parlamentari care s-au inscris in: PC - Mihai Cristian Danut, Moldovan Ioan si Coman Gheorghe, PNL- Nicoara Romeo Florin, independenti - Alin Constantin, Cezar Cioata, Mihai Tararache, Radu Popa, Mihai Aurelian, Ion Scheau, Viorel Blajut si Ovidiu Ioan Dumitru.
PDL a pierdut 7 parlamentari care s-au inscris in: PC - Irimie Vicentiu si Ion Cupa, PNL - Mihai Stanisoara si Gabriel Andronache, independenti - Mihaela Stoica, Valerian Vreme, Leonard Cadar
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Imixtiunea politicului în… justiţie
Român care nu trebuie uitat!
Daca esti hot, trebuie să pleci din Bacalaureat
Ultima mare condamnare. De acum, va fi linişte
Zeci de mii de elevi din mediul rural nu si-au primit de jumătate de an banii pentru naveta şcolară
Absentele elevilor ar putea fi publicate lunar pe internet de fiecare şcoală
Crin Antonescu nu acceptă o renegociere a protocolului USL
Parchetul General a început spălarea politicienilor de păcatele penale
Ponta absolvit de infracţiunea de „uzurpare a calităţii de preşedintre”
Botoşani: Din culisele festivalului bucecean
Ioan Rotundu
Un nou bir pe proprietate: certificatul de performanţă energetică
Uvertura Mall anunţă deschiderea unui nou magazin cu articole pentru copii
Deputatul Roman biciueşte guvernarea USL
Alune americane
Ioan Rotundu
Informare ANM de grindină, ploi torenţiale şi vijelii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog