Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6890 lei
1 USD = 4.1126 lei


Număr accesări
Astăzi:
6380
De la 07 Ianuarie 2003
66230662

Paradă în Parlamentul de la Budapesta

  • “Imnul Secuiesc” cântat la şedinţa solemnî
  • 21 May 2010, 23:00
O tiganca, deputat în noul Parlament de la Budapesta, a aparut la sedinta de constituire a Adunarii Nationale din vinerea trecuta îmbracata în costum de „design tiganesc”. I-a venit aceasta idee nu de la sine, ci s-a inspirit de la presedintele partidului extremist Jobbik, care a anuntat înca din momentul alegerii sale ca va merge la sedinta de constituire în costumului Garzii Maghiare.
E adevarat, acesta aparut nu în tot costumul, ci doar în camasa alba si vesta neagra, pe care erau însemnele garzii si drapelul cu dungi a lui Árpád. Prin asta, Vona Gábor a cam reusit sa-i strice ziua cea mare a lui Orbán Viktor, care s-a pregatit pentru acest moment deja de opt ani, de când Fidesz-ul a ajuns în opozitie. Înca în cursul aceleiasi zile, presedintele Sólyom a condamnat printr-un comunicat comportamentul noului parlamentar, acesta însa i-a transmis presedintelui tarii ca asteapta de la el sa-si ceara scuze.
În timpul depunerii juramântului, socialistii au reactionat la strip-tease-ul politic a lui Vona întorcându-si spatele. În afara lor si a presedintelui tarii, nimeni nu a reactionat în nici un fel la comportamentul Jobbik-ului. (E adevarat ca si acesta din urma trebuia sa strige mult mai tare atunci când tocmai sub fereastra lui de la Palatul Sándor au fost initiati noi membri ai Garzii Maghiare.)
La capitolul vestimentatie trebuie mentionat însa si faptul ca multi deputati din rândurile Jobbik-ului au fost îmbracati în asa-numite costume Bocskai sau Atilla, împodobite cu gaitane. Astfel de haine se purtau prin anii 1920, purtatorii acestor costume demonstrându-si identitatea nationala si sentimentele patriotice. Oricum, dupa 90 de ani, acestea arata destul de caraghios pe niste parlamentari tineri care probabil chiuleau de la orele de istorie.
Circul din Parlament nu s-a redus însa numai la îmbracaminte, ci a fost prezent si la împartirea locurilor din comisii. Cu câteva zile înainte de sedinta de constituire s-a dat la stiri ca în urmatorii patru ani Comisia de Securitate Nationala va fi condusa de un presedinte din partea Jobbik. Multi s-au revoltat cum se poate ca Securitatea Nationala sa ajunga pe mâna unui fondator al Garzii, iar o alta comisie, care va fi condusa tot de un presedinte Jobbik, va avea în frunte un fost conducator skinhead (ras în cap).
Pâna la urma, la sedinta de constituire, noul presedinte al Parlamentului s-a folosit de dreptul pe care-l detine si a decis ca Securitatea Nationala sa fie condusa de socialisti. Celelalte partide puteau sa-I marginalizeze pe cei de la Jobbik, si pentru asta nu trebuiau sa încalce nicio lege, dar acest gest nu i-a venit în minte nimanui. Prima data socialistii trebuiau sa se uneasca nu ecologistii de la LMP, si apoi cu Fidesz-ul.
În Europa exista multe astfel de cazuri. De exemplu, în Cehia si în Germania asa au fost delimitati comunistii, iar în Belgia extrema dreapta flamanda.Dar sirul picanteriilor din noul Parlament de la Budapesta nu se încheie aici: unul dintre extremistii de la Jobbik a ajuns presedinte într-o comisie, care controleaza si acea organizatie în care acesta a fost activist. Cum se va controla oare pe sine? Poate va avea acces si la rapoartele scrise tocmai despre el.Jobbik-ul a facut tot ce a vrut în prima zi din Parlament: deputatii lor au depus juramânt în fata Sfintei Coroane, pe care ultima data Szálasi (politician cu orientare politica fascista si criminal de razboi) a mai jurat.
Si ca sa nu se bucure prea tare nici România, în încheierea sedintei, la initiativa Jobbik-ului, s-a cântat si Imnul Secuiesc. S-a întâmplat asta pentru prima data în Parlamentul din Budapesta. În afara de socialisti, toti parlamentarii au stat drepti, iar cei care stiau versurile au si cântat. Jobbik-ul a transcris total scenariul din Parlament, iar majoritatea a asistat în tacere. Si asta e doar începutul…
Eva Iova, Foaia Romaneasca
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Amantul Goldberg
Horoscop
Cere ca România să intervină în problema manifestării iredentiste din Franta
Eva Iova a fost achitată în procesul cu Autoguvernarea Românească
PSD îşi va coordona acţiunile parlamentare cu acţiunile sindicatelor
Preşedintele Traian Băsescu retrage decoraţia acordată fostului ministru comunist de Interne George Homoştean
Cătălin Voicu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi fals în inscrisuri sub semnătura privată
Noi standarde de cost pentru unităţile medico-sanitare au fost aprobate prin hotărâre de guvern
Angajaţii din IT vor fi scutiţi în continuare de impozitul pe venituri
Parlamentarii de Botoşani chemaţi la judecată în ziua de Rusalii
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Reducerile din Sănătate vizează doar funcţionarii din DSP
Macovei îşi face planuri pe la toamnă, cu privire la numirea directorilor de şcoli
În loc de bani, şefii de spitale vor primi de la CAS note
IŞJ nu se teme de greva profesorilor şi boicotul examenului
pe post de spărgători de grevă sunt pregătiţi profesorii cozi de topor
La Protecţia Copilului se lucrează în secret la noua organigramă
Conducere auto fără permis la Văculeşti
Accident de circulaţie cu părăsirea locului faptei la Darabani
Tineretul PSD Botoşani îşi desemnează liderul
Hoţii au călcat sediul PSD din Botoşani
„La 7 Hoţi” sau povestea unui cătun pe cale de dispariţie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!