Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28007
De la 07 Ianuarie 2003
108359183

Paranghelie cu strigături la Şcoala din Chiţoveni - Flămânzi

  • învăţătorul mincinos este membru PSD
  • 7 October 2013, 23:00
Cum nu există săptămână în care reprezentanţii locali ai USL-ului să nu calce pe bec, nu se putea ca ultimele şapte zile să treacă fără ca în Flămânzi să nu fie înregistrată vreo nouă năzbâtie.
Nu mai târziu de duminică, la Şcoala din Prisacani, unul din „cartierele” rurale ale oraşului Flămânzi, s-a încins mare paranghelie mare, cu băutură, mâncare, chef şi strigături, ca într-un cort sau un cămin cultural, nicidecum ca într-o locaţie destinată studiului şi învăţământului.
Ne-am interesat şi am aflat că, într-adevăr, în şcoala respectivă a avut loc duminică cumetria lui Constantin Robu, desfăşurată - atenţie! – cu consimţământul şi aprobarea responsabilului de structură, nimeni altul decât învăţătorul şi consilierul PSD Gheorghe Prodan.
Acesta, nu doar că a participat la paranghelie, dar a fost şi cel care a dat petrecăreţilor cheile de la şcoala pe care o are în grijă şi administrare. De altfel, este cunoscută în Prisacani competenţa cu care respectivul cadru didactic îşi drămuieşte timpul, între orele de la catedră şi crâşmuliţa cu alură de magazin, situată în apropierea imediată a şcolii, lucru care iarăşi contravine legii, şi pe care tot el o conduce deşi, ca administrator, în acte figurează soţia sa.
Să amintim şi faptul că, în preajma sărbătorilor de iarnă, numele consilierului PSD Gheorghe Prodan a fost amestecat în mârşăvia prin care, datorită unui concurs de împrejurări neclarificat nici până azi, copii de la Grădiniţa Chiţoveni au fost lipsiţi de pacheţele de Moş Crăciun. Plecate de la Primărie, dulciurile şi portocalele din pachete s-au volatilizat pe drum, fără să mai ajungă la prichindeii cărora le erau destinate.
Revenind la sesizarea despre cumetria lui Constantin Robu, primită duminică la redacţie, să menţionăm că nici una dintre persoanele avizate cu care am discutat nu îşi aminteşte ca în Consiliul Local Flămânzi să se fi aprobat desfăşurarea unor activităţi de tip paranghelie (nuntă, cumetrie, pomenire, parastas etc.) în locaşurile unităţilor de învăţământ sau în anexele acestora. Aşa că, pentru lămurirea problemei, ne-am adresat profesoarei Maria Dariciuc, directoarea Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, de care aparţine Şcoala Prisacani. Aceasta s-a prefăcut mirată de informaţia furnizată, susţinând că nu a dat nici o aprobare în acest sens:
„Nu am ştiut de această cumetrie desfăşurată în şcoală şi normal că nu am aprobat aşa ceva. Vom discuta cu responsabilul de structură şi vom analiza în consiliul profesoral ce măsuri disciplinare trebuie luate în acest caz”. Nici primarul Dan Oloeriu, nu cunoştea aspectul pe care i l-am sesizat. „Nu am primit nici o cerere pentru aprobarea unei astfel de acţiuni. Toată răspunderea aprobării şi desfăşurării unei cumetrii în Şcoala Chiţoveni o poartă conducerea Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, de care aparţine unitatea de învăţământ”, ne-a spus primarul de Flămânzi.
Din fericire, nu toată lumea a perceput cele întâmplate la modul grav, o persoană hâtră, din satul Chiţoveni, întrebându-ne ironic: „Şi până la urmă, ce-au făcut mă rog? S-au distrat şi ei puţin. Noroc cu respectiva cumetrie, că la şcoala cu pricina n-a avut loc vreo activitate „culturală” de vreo 20 de ani”. Suntem curioşi să aflăm ce măsuri se vor lua pe plan local împotriva învăţătorului Gheorghe Prodan. Noi credem că niciuna.
Ţinând cont de influenţa pe care o are Prodan în Consiliul Local, de faptul că aparţine, ca şi consilier, USL-ului, şi de apartenenţa Mariei Dariciuc de structurile judeţene ale PNL-ului, credem că şi de această dată va funcţiona zicala „corb la corb nu-şi scoate ochii”.
Totodată, aşteptăm şi reacţia Inspectoratului Şcolar care este posibil să nu fie de acord cu cele întâmplate. La Mileanca, în primăvară, cei de la IŞJ Botoşani au sărit ca arşi când au aflat că primarul a sărbătorit „Ziua femeii” în şcoală. Primarul în cauză aparţinea însă PDL-ului şi nu impertinentei formaţiuni politice USL care conduce în Parlament cu un procent de 70%.
Gabi Gomboş

POST SCRIPTUM:
Luni după-amiaza Inspectoratul Şcolar Botoşani a fost informat despre cumetria lui Constantin Robu organizată de învăţătorul şi consilierul PSD Gheorghe Prodan în incinta Şcolii Chiţoveni. Inspectoratul a luat-o la întrebări pe directoarea Maria Dariciuc. La rândul ei directoarea Dariciuc, l-a luat la întrebări pe învăţătorul Prodan. În pofida evidenţelor şi a celor ştiute de un sat întreg, învăţătorul Prodan a afirmat că în şcoala lui nu s-a desfăşurat nici o cumetrie. Omul l-a plagiat mot a mot pe şeful său de partid, premierul Victor Ponbta. Mai are cineva încredere în cuvântul PSD-iştilor?


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tradiţionala tabără de pictură la Moşia Cai de Vis
Rejudecarea Dosarului Transferurilor amanată pentru 14 octombrie
Salariile nete din august, mai mici in medie cu 31 de lei fata de cele din iulie
Anexă gospodărească incendiată din joacă de un copil
Furaje incendiate de un fumător neglijent
Aşa tânăr, şi Gheorghe?!
Ioan Rotundu
Victor Ponta micşorează marea descentralizare
Poliţia Rutieră şi inspectoratele şcolare nu vor trece in subordinea autoritatilor locale
A apărut Ordonanţa cu privire la insolvenţă şi faliment
Victor Ponta, despre dosarul Fraudă la referendum
dosar sută la sută politic, judecatorii vor infirma acuzaţiile procurorilor
Horoscop
Bancul zilei: Semne proaste
Petru Grozavu: Rusia de pe Nistru
Botoşani: Ciurul lui Marcel Georgescu de la Nova Apaserv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă